Livios: Bouwen aan morgen


SarahP

  Lid sinds 29/11/2016

 • Bouwer
 • Lid sinds 29/11/2016
 • 1 vraag gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


SarahP
 • Bouwer | Woont in Nazareth
Privébericht

Geschiedenis


Bouwen met ICF / Euromac - ervaringen

Reactie van Niva

Wij gaan een nieuwe aanbouw zelf bouwen met het systeem Euromac2 uit Overpelt. We hebben net een opleidingsdag achter de rug in het Centrum voor Duurzaam Bouwen in Limburg. Een kennis van ons bouwde in Genk haar (vrouw alleen) huis met dit systeem heel alleen. Op haar FB staan veel foto's van haar bouw. Deze wil ik je wel doorgeven via mail. Het grote voordeel (voor ons persoonlijk) is dat het licht hanteerbaar materiaal is, alles is geïsoleerd, stroom-waterleidingen liggen klaar. Wij hebben ook eens een werf bezocht waar de mensen van Evolutions projects aanwezig waren. Je neemt wel best een architect/bouwkundig ingenieur die vertrouwd is met dit systeem want anders is het moeilijk starten. Ik zou een aantal referentie bouwadressenop vragen en daar eens gaan kijken en zeker op voorhand de plannen voorleggen aan EP.  

Bouwen met ICF / Euromac - ervaringen

Reactie van Jo74

Misschien es checken bij hun concullega's van Mastorasbuilding. Die verdelen en bouwen ook met ICF, nl. Quad-Lock. Ik heb mijn achterbouw vernieuwd met dit systeem. Ik heb destijds ook euromac gezien op de beurs en heb uiteindelijk gekozen om met quad-lock te werken. Persoonlijk opleiding gehad op mijn eigen werf enzo. Heel tevreden van.

Bouwen met ICF / Euromac - ervaringen

Reactie van Filip 137

Wij hebben 4 jaar geleden in dit systeem gebouwd met Evolution Products. Wij zijn dan ook zeer tevreden van het systeem en de begeleiding. De combinatie bouwen en gaan werken is weliswaar een zware periode. De mensen van Evolution Products zijn een 15-tal keer op de werf geweest waardoor we ons zekerder voelden in het bouwproces. Ook voor de afwerking van de technieken was er een goede samenwerking. 

Bouwen met ICF / Euromac - ervaringen

Reactie van Dino2011

Voor mij persoonlijk nooit meer. Traditionele bouw is misschien duurder, maar VEEl beter... Ik heb het mij al dik beklaagd dat ik met dit systeem gebouwd heb...

Start zelf met passief/BEN-bouwen

4 reacties ·

Reactie van SarahP

Wij staan open voor alternatieve (kwalitatieve) bouwwijzen, als het goedkoper kan. We zouden nu opteren voor het Euromac2-systeem. Welk systeem bedoel je dan?