Sanipro

Lid sinds 17/9/2020

  • Andere particulier
  • 0 vragen gesteld
  • 9 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 2 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Sanipro Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Sanipro

K16 heeft een punt. Dan is er alleen nog de mogelijkheid dieper te vertrekken aan de woning, maar een gleuf van 4 meter diep is wel erg veel maar doenbaar (hangt ook af van het soort grond).Dan zou ik gaan voor PEhd buis. Die kan gelast worden met spiegelglas of elektrische moffen UIT de gleuf (dat is 6 lengtes van 5 meter) en dan deze in de (smalle) gleuf laten zakken. Dan zou ik daarop 50 cm stabilisé leggen en gleuf verder dicht maken met gewone grond. Dan zijn die betonnen ringen een goedkope oplossing. Je kan er makkelijk 4 op mekaar stapelen.

Bekijk
Reactie van Sanipro

Klopt, in sommige spoelbakken is er een lijn getekend, soms zelfs 2. De hoogste is natuurlijk 9 liter en de laagste 6 liter. Nieuwe wc potten kunnen met 6 liter spoelen. Als die lijn(en) er is (zijn) dan is het makkelijk. De overloop 3 cm hoger plaatsen en het waterniveau tot aan de lijn.

Bekijk
WC probleem: wat kan ik hieraan doen?
6 reacties · · #Sanitair
Reactie van Sanipro

Zulke blunders heb ik meerdere keren meegemaakt. Zelfs in een rusthuis waar 2 wc's tegenover mekaar stonden. 1wc spoelen en zo goed als alles kwam terecht bij de buren. Het was zelfs zo dat de 2 bewoners mekaar verwittigden om gelijktijdig door te spoelen! Is uiteindelijk voor het gerechtshof gekomen. De standleiding in de schacht moet altijd links of rechts van de wc geplaatst worden en nooit niet direct achter een Wc. Gedurende de bouw had ik de aannemer en de installateur hierop gewezen maar de aannemer (ook eigenaar van het rusthuis) wou dat niet veranderen. Uiteindelijk is de installateur vrij gepleit alleen maar door het feit dat er nooit een officiële werfvergadering is geweest! Op de foto's in bijlage de goede manier op hang wc's aan te sluiten. De 2de foto is voor 2 wc's rug aan rug.

Bekijk