samder

Lid sinds 8/11/2013

  • Verbouwer
  • 2 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
samder Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Wij hebben een houtkachel waarvan de rookgas afvoor via een zwarte dikwandige buis dia150mm door het plafond gaat. Vandaar gaat ze verder in de schoorsteen. Nu is het gat dat in de betonnen gewelven is gekapt groter dan de diameter van de buis. Wij hebben de vrije ruimte opgevuld met hittebestendige isolatie. Maar nu willen we het gat ook afwerken zodat het visueel vanuit de living mooi oogt. Welke materialen mag je hiervoor allemaal gebruiken? mag ik  bv een betonplex plaat gebruiken om het gat dicht te maken. Die betonplexplaat wordt dan meegeschilderd met het plafond. Hoe veel afstand moet er minimum zijn tussen de betonplex en de zwarte buis? Als de diameter van de buis 150mm is mag ik dan een gat van 170mm voorzien in de betonplex? Of bestaan er andere materialen die ik hiervoor kan gebruiken. En waar kan ik deze dan kopen?

Groeten,

Sam

Bekijk
Veranda bouwen
5 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van samder

Hey Sam, Wij hebben gekozen voor SDS, vnl voor de correcte prijs en de manier waarop men de offerte en dergelijke heeft aangepakt. De opbouw is bezig en van de profielen kunnen we niets verkeerds zeggen. Het probleem is echter de communicatie, dat is een echte ramp. Wil je iets gedaan krijgen dan moet je er enorm achter zitten. Bij problemen laten ze niets van zich horen en nemen zelfs de telefoon niet op. Communicatie binnen het bedrijf is er niet, werkmannen weten niet wat er door de ingenieur is beslist. Ingenieur weet niet wat er op de planning staat. Erger nog, bijzonderheden die zijn besproken tijdens werfbezoeken van de ingenieur en andere werknemers en die op papier staan alsook gemaakte afspraken worden niet nageleefd. Je krijgt als klant het gevoel dat het probleem bij jou ligt als je weer eens moet mailen of telefoneren om hun op gemaakte afspraken te wijzen. Hoe tevreden we gaan zijn van de veranda, kan ik nog niet zeggen omdat ze nog niet af is. Lekken zijn er op het eerste zicht niet. Als ik opnieuw moest kiezen, dan koos ik voor Pauwels. Je betaalt meer, maar dan heb je tenminste te maken met een bedrijf waarbij correcte communicatie en professionaliteit gegarandeerd zijn... Groeten en succes!

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Vitralux NV in Kruishoutem en waren uitermate tevreden over alles. Er moesten enkele muren verdwijnen en bijgezet worden. Zij konden alles aanbieden en uitvoeren. Je moest er ook wel achter zitten, maar ik denk niet meer als bij een andere firma dus daar hebben we geen klagen over. De prijs was ook correct. We zijn nu bijna een jaar verder en tot nu toe nog geen enkel probleem. We hebben wel gekozen voor een houten dakconstructie in combinatie met aluminium profielen en steunbalken. De isolatie op het dak is ook 20 centimeter ipv de gangbare 10 centimeter. Nog geen scheuren opgemerkt.

Bekijk