S. Boerendorp

Lid sinds 18/4/2019

  • Andere particulier
  • 2 vragen gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
S. Boerendorp Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Enkele weken geleden (begin april 2019) besloten onze buren zonder enige kennismaking naar ons toe om de de draad met klimop af te breken. Met zonder enige kennismaking bedoel ik specifiek: ik kom zondag morgen beneden en plots is de tuin verdubbeld bij wijze van spreke.

De vraag is nu wat wij hier tegen kunnen doen. Want zij willen (lees: eisen) dat wij meeebetalen aan een nieuwe omheining op de scheidingslijn. Wij zijn dit niet van zin aangezien wij 1) voor een voldongen feit staan, 2) er geen vriendelijk woord kan gezegd worden en onze privacy dagelijks geschonden word.

Dus: 
1) Mogen de buren dit zomaar doen en is dit wel of geen strafbaar feit?
2) Moeten wij hieraan mee betalen?
3) Is dit een schendig van onze privacy?
4) Welke stappen kunnen wij ondernemen om deze omheining zo snel mogelijk terug te laten plaatsen zonder dat wij hier aan verplicht worden mee te betalen?

Ik heb mezelf al kort ingelezen in Art 663 van het BW. Maar deze lijkt zich enkel te specifieren binnen steden en voorsteden. Aangezien wij in een dorp wonen lijkt het me niet van toepassing hier (als ik verschillende andere artikels mag geloven).

Bekijk
Reactie van S. Boerendorp

Beste, alvast bedankt voor uw antwoord.

Graag zou ik nog enkele verdere vragen willen stellen.
De gemene afscheiding staat exact op de grens van de 2 percelen. De voormalige klimop daarentegen stond wel langs hun kant. In welke mate heeft dit invloed op de verplichting om de scheiding terug te herstellen. Want als ik u goed begrepen heb is de draad omwille van het feit dat deze exact op de scheiding van de 2 percelen staat medeeigendom van ons. Dus zouden zij deze moeten herstellen zonder hierbij ons aan een kost te verplichten. 
Daarnaast is het mogelijk ook nog belangrijk om mee te delen dat deze scheiding gezet is voordat wij zelf hier kwamen te wonen. Heeft dit ook invloed op een van uw antwoorden. Of blijft de omheining ook onder deze omstandigheden medeeigendom.

Nogmaals bedankt en met vriendelijke groet!

Bekijk