rrghost

Lid sinds 4/7/2015

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 2 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
rrghost Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Aanbouwen veranda
1 reactie · · #Muren
Reactie van rrghost

1 van de alternatieven kan het aanbrengen zijn van bitumen, maar ook hierbij zal dit ook tussen de voeg van de gevelsteen tot aan de isolatie moeten aangebracht worden. Bitumen zijn vaak ook moeilijker aan te brengen tussen een bestaand metselwerk.

De beste oplossing blijft dus om het lood in de muur in te slijpen, zodat het water uit de gevelstenen van boven deze loden strook niet in de muur van de veranda kan binnendringen.
Lood is een zeer duurzaam product, waardoor het dus na meer dan 40 jaar zijn werking zal blijven houden. Bitumen hebben slechts een goede werking tot ongeveer 25 jaar na gebruikname.

Dus m.a.w. een loden strook inslijpen is naar mijn mening de enige goede oplossing.

Bekijk
Asbestplaten
2 reacties · · #Tuinaanleg en -onderhoud
Reactie van rrghost

Asbest is een verzamelnaam voor een reeks vezelachtige mineralen die allen dezelfde eigenschap bezitten: ze splitsen zich in de lengte steeds verder tot uiterst fijne en met het blote oog onzichtbare vezeltjes. Die zijn zo licht, dat ze lang in de lucht blijven zweven en makkelijk ingeademd worden. Het inademen van deze vezels kan ernstige ziekten veroorzaken.

Wanneer deze deeltjes vermengd zijn met water zal je ze dus ook niet inademen. Maar zodra het water weg gedroogd is, is er dus wel een kans dat de deeltjes opwaaien en ingeademd worden.

Het aantal deeltjes die vrijkomen is ook afhankelijk van de staat van het afdak.

Bekijk