Rovinin

Lid sinds 29/11/2019

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 1 vraag beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Rovinin Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Rovinin

Hey, 

Bedankt voor je reactie.

Het is een woonruimte beneden op het GLV.

Er zijn meer dan waarschijnlijk geen spouwmuren (zou ik eens moeten achter horen). Dikte van de muur is ongeveer 15-20cm, me dunkt.

Betreffend ventilatie gebeurt die alleen (geef ik grif toe, niet zo vaak, ga er meer opletten) via het openzetten van een raam. Geen B of C dus. Ventileren doe ik ongeveer 15 - 20 min (als ik eraan denk). Momenten zijn dan op pure willekeur, gaande van 's ochtends de ene keer en 's avonds de andere keer.

Kamer wordt, sinds ongeveer het ontstaan van het probleem, constant verwarmd (zij het lichtjes - 17 à 18°C) door een chauffage (gas).

Heb daarstraks even gesproken met iemand die een idee zou kunnen hebben van het probleem. Hij zei dat het niet zo'n groot probleem is (tenzij het uitbreidt in oppervlakte). Het zichtbare vocht van de ovale plekken zou mogelijk komen door een meer verwarmde ruimte bij de buren i.t.t. hier bij me, waar het dus ongeveer 17 - 18°C is. Het grotere vochtige oppervlak zou kunnen zijn, omdat de vorige eigenaars die muur vergeten zijn te behandelen of niet in die mate van andere, onaangetaste muren. Hij raadde me aan om deze winter even door te zitten en over zes maanden als het terug warm en droog is, de muur te behandelen op veel goedkopere wijze dan de voorgestelde behandeling van een 'expert', die me dus 850€ zou kosten.

Ben van plan om zijn raad te volgen.

Mvg, 

Rovinin.

Bekijk