Ronny DN

Lid sinds 17/11/2011

  • Bouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis

dragend gewicht welfsels
1 reactie · · #Fundering en kelder
Reactie van Ronny DN

Beste,

Een scheurtje op zich kan geen kwaad, want alle in nieuwbouw huizen zal er hier en daar een scheurtje tevoorschijn komen, omdat het gebouw hem zet.

Maar, in uw geval??

Ik weet niet met welke gewelven de verdiepingen geplaats zijn, met potten en balken of met gewone gewelven, alsook welke dikte ze zijn, of hoeveel cm uw druklaag is, en de diameter van uw netten, met welke stenen heeft U de boven muur geplaats, enz ....

Dus, bij deze kan ik U ( of iemand anders ) geen antwoord geven op de hoofdvraag.

Het beste is dat je een studie ingenieur raadpleegd betreffende de berekening of uw gewelf al dan niet voldoet aan het gewicht van de betreffende muur of de nog te dragen lasten.

Mvg Ronny.

Bekijk
Reactie van Ronny DN

Bertje, ik denk wat de vraag zal zijn. 1/Op welke hoogte moet de kabel hangen? Ik zou zeggen, als er geen verkeer eronder passeert, een 3 meter van de grond. lager dan 3 meter zou ik niet gaan, eerder hoger, zodat er niemand aan kan, want je hebt mensen, die graag eens proberen, van hoe sterk is dat hier wel, of vrouwen, die het als wasdraad zouden gebruiken ;) 2/Welke kabel moet ik hiervoor gebruiken? Omdat het een buiten kabel is, zou ik gaan voor VFaVB 2,5 , t'is wel dure kabel! Voordeel ervan, hij is volledig rondom met ijzer bepanserd, dus de omranding van de kabel is volledig geaard en kan tegen een stootje of een heggeschaar, bovendien zit nog een extra kabel (uit ijzer) in verwerkt, om doorbuigen te voorkomen. Mvg Ronny DN P.S. Gelieve het niet te doen zoals mijn broer zijn gebuur, een gewone verlengkabel op de palen van de tussen afsluiting leggen!

Bekijk
Reactie van Ronny DN

Beste,

Je moet alle elementen (radiators) ontluchten, dit met de ontluchtingsschroef dat aanwezig is bij alle elementen.

Beginnende met de radiator die het eerst aan de waterpomp staat.

Dus, je draait de schroef open, en je zal lucht horen uitblazen en dan wachten tot er water uitkomt, dan de schroef terug dichtdraaien, en dit voor alle radiators.

Je moet wel zorgen dat er steeds druk op de leiding is (om de lucht eruit te blazen) en dat door steeds voldoende druk te maken daar de waterkraan (toevoer vers water) van de ketel af en toe open te zetten, dit doe je met alle verwarmingselementen, tot je alle radiators ontlucht hebt, dan doe je weer de max druk van water op ketel, je laat hem warm draaien, dan alles afzetten (afkoelen) en je begin terug zoals hierboven beschreven, meestal na de 2de maal ontluchten, zal je niets meer horen.

Wel zorgen dat er steeds voldoende druk op de ketel is.

Mvg Ronny.

 

Bekijk
Tuinhuis op scheiding
2 reacties · · #Veranda en bijgebouwen
Reactie van Ronny DN

Beste,

Uw gebuur, kan dat niet eisen, dat uw bouwsel (garage,tuinhuis of dergelijke) op 1 meter van zijn eigendom mag/moet geplaats worden, dat is uitsluitend de beslissing van het gewest "bouwvergunningen"

Ik weet niet in welk gewest dat je gelegen bent, maar alle gewesten/gemeenten hebben hun bouwvoorschriften, bij de een mag je langs de rooilijn bouwen bij de andere moet je 3 meter tussen laten.

Gelieve hierbij even langs te gaan bij de gemeente/stad om inlichtingen te vragen, betreffende een aanbouw langs de rooilijn.

Mvg Ronny.

 

Bekijk