Roland Contreras

Lid sinds 9/11/2011

  • Verbouwer
  • 8 vragen gesteld
  • 20 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt
Roland Contreras Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Uitvallen diff 30 mA
17 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Roland Contreras

Ik heb eens een min of meer gelijkaardig geval gehad, wel op willekeurige tijdstippen. Om het op te sporen ben ik uiteindelijk alle stopcontacten gaan openmaken en uitkuisen met een sterke stofzuiger. Het bleek dat in een bepald stopcontact spinnen woonden die op willekeurig tijdstippen de 30mA zekering lieten afgaan. Ik had voordien ook meerdere elektriekers gecontacteerd om de weerstand op de circuits uit te meten, maar er is nooit iemand willen komen. 

Bekijk
Reactie van Roland Contreras

Ik bewonder uw situatie en oplossing. Welk merk lucht-lucht warmtepompen heb je gekocht en zou je bij dat merk blijven als je opnieuw zou kopen?

Een kleine bemerking: als je huis ongeveer 200 m2 zou zijn dan val je in een EPC klasse van 4500x4,7/200= 205. Dat is niet zeer laag wat er op wijst dat er met de isolatie/luchtdichtheid nog wel wat te doen is. Ben ik verkeerd?

Bekijk

Gerenommeerde merken als Daikin en General bieden meerdere systemen Lucht/Lucht warmtepompen aan. Toch zie ik dat bvb. Easykit zelfbouw deze systemen NIET in het assortiment neemt. Nochthans zijn ze veel eenvoudiger te installeren en zeker bij renovatie handig om ergen te verwarmen, eventueel verder weg van de centrale verwarming. 

Welke zijn de  nadelen van dergelijke lucht/lucht systemen?

Bekijk
Reactie van Roland Contreras

Het is inderdaad de vraag hoeveel kilometer de elektriciteit op het net aanwezig blijft die ik er met mijn overschot van de zonnepanelen op zet. Momenteel is dit echt wel heel weinig omdat er zo weinig panelen liggen en komt mijn elektriciteit de straat niet uit. Ze wordt allemaal gebruikt door mijn buren die geen panelen hebben. Het moet via wiskundige modellen en al die computercapaciteit die er momenteel is vrij eenvoudog mogelijk zijn om die afstand bij vrij preciese benadering te berekenen. Waar blijven onze mathematici?

Bekijk

Als in een badkamermeubel of bureaumeubel stopcontacten aanwezig zijn die afgetapt worden van een bestaande stroomkring, moeten zij dan meegerekend worden als afzonderlijke stopcontacten als deel van de maximale 8 die per stroomkring toegelaten zijn? Idem voor een lichtpunt in dezelfde soort meubels.

Bekijk

Ik wil een paar stopcontacten in een bestaande (overbelaste) stroomkring elimineren om op een totaal aantal van acht te komen. Hoe kan ik dit legaal best uitvoeren? Ik vroeg me af of ik een beschermplaatje in de opening kan aanbrengen zodat er geen stekker meer in de stroomgaten kan. De aarding zou er wel nog uitkomen.

Bekijk
Elektrische installatie/keuring
2 reacties · · #Elektriciteit

De reglementering zegt dat men 30mA differentieelschakelaars moet plaatsen voor de badkamer, wasmachine, vaatwas, droogkast. Mag men deze voorzieningen plaatsen op een enkele differentieelschakelaar van voldoende amperage of moet men per circuit dat naar de verschillende toepassingen loopt een aparte differentieelschakelaar plaatsen?

Bekijk