Livios: Bouwen aan morgen


Roger Kumps

  Lid sinds 03/01/2013

 • Andere particulier
 • Lid sinds 03/01/2013
 • 5 vragen gesteld
 • 7 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


Roger Kumps
 • Andere particulier | Woont in Kessel-Lo (Leuven)
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Roger Kumps

Een oven installeren naast een frigo is te vermijden,omwille v/d warmte-afgifte.Anderzijds moet het ook praktisch blijven, wanneer je een warme schotel uit de oven moet nemen(brandwondengevaar)

Regelgeving nieuwbouw privéwoning - afvoer dampkamp

Reactie van Roger Kumps

Beste , ik heb hierover niets gevonden , maar bel even naar het gratis telefoonnummer v/d Vlaamse Gemeenschap : 1700 Daar kun je zeker terecht.Maar ik denk dat het gezond verstand bij de installatie ook al veel problemen kan vermijden.Bij dampkappen worden dikwijls flexibele geribde buizen gebruikt.Beter is een effen afvoerbuis te gebruiken.

Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Beste , in het Liviosnummer van 19 april 2018 , lees ik bij koken inductie : Bij de minste kortsluiting , springt je zekering.Dat is uiteraad altijd geldig , maar hoe dikwijls gebeurt dit ?? Zelden of nooit (tenminste als de installatie comform het AREI is uitgevoerd) Maar dan kan je evengoed vermelden bij het gaskoken : bij de minste lek : ontploft je huis.De rubber gasslang moet ook regelmatig vervangen worden.Dit wordt ook niet vermeld. En hoe dilwijls gebeurt dit ?? Bijna nooit - Het risico is hier veel groter , naar mijn mening.

Mvg,

Roger Kumps

Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Algemeen kan je zeggen dat elektrisch koken heel veel veiliger is dan met gas. Vooreerst is er de mogelijke ontsnapping van gas: kinderen die aan een knop draaien, bij flessengas de koppeling die lekt, de vlam die uitwaait tgv tocht enz.

Met  keramische en inductie kookplaten heb ik nog geen problemen gehad, defecten aan de electronische bediening - aanraaktoetsen - uitgesloten. De oude metalen kookplaten konden wel na verloop van 10 jaar of langer problemen geven doordat elektrische verliezen ontstonden in de kookplaat. De verliesstroomschakelaar schakelde dan de angesloten installaties uit.

Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Reactie van Goudvis02

Wat zijn de nadelen van koken met gas?

1. Er is geen enkele veiligheid die bij lekken in werking treedt.
2. Bij overkoken, wat kan gebeuren, is het een karwei om de brander en al wat er onder zit te reinigen.
3. Je krijgt gasgeuren en rook bij slechte werking.
4. Verbranden aan het vuur is mogelijk.
5. Als de vlam dooft door een of andere omstandigheid is er ontploffingsgevaar, zelfs bij het inschakelen van de verlichting.

Wat zijn de voordelen van inductiekoken?
1. Je bent beveiligd tegen te groot stroomverbruik zoals een kortsluiting.
2. Je bent beveiligd als er een leiding contact maakt met de aarding.
3. Bij overkoken is het reinigen van de kookplaat eenvoudig.
4. Als je de kookpot van de plaat neemt stopt het verwarmen.
5. De kookzone mag aanstaan ze overhit niet. Dus vebranden is onmogelijk.


Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Reactie van idur

Bij de moderne gasvuren zit er veiligheidssysteem op wanneer de vlam dooft ook het gas word afgesloten naar de desbetreffende brander.Ook bij het onsteken moet de knop een tijdje worden vastgehouden om de vlam brandend te houden.

Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Reactie van Iceberg

Mij lijken beide systemen voldoende beveiligd!

zouden anders niet lang op de markt aangeboden worden...

gewoon gaan voor het toestel dewelke uw voorkeur geniet!

Koken op inductie of gas ??

6 reacties ·

Reactie van ID_DIM

Beide hebben voor- en nadelen zoals aangegeven door de mensen hier.
Een factor in de besluitvorming zal je eigen levensstijl zijn.

Een gasvuur is interessant in een keuken dat veel en intensief gebruikt wordt.
Inductie/elektrisch is interessant voor keukens dat regelmatig gebruikt worden maar waarbij gebruik veel minder intensief is.

Als je bemerkt dat je maximaal 4 potten moet warmen (op dagelijkse basis) en enkel op een vaste korte periode op de dag.... dan is inductie het meest interessant.
Als je bemerkt dat je meermaals op een dag het fornuis moet gebruiken en voor grote hoeveelheden moet koken... dan is gas de beste oplossing.

Ik durf te zeggen dat de gemiddelde Belg/Nederlander eigenlijk beter af is te koken op inductie dan op gas. Dit uit energie-principe en gebruikslast van de fornuizen.
Als we over economie spreken zal gas weliswaar een grotere winnaar zijn op korte en lange termijn en een doorslaggevende rol op gebied van keuze.

Van 380v naar 3x220v

11 reacties ·

Reactie van Roger Kumps

Indien er 3 x 400 V , aanwezig is , zou ik daaraan zeker niets veranderen. Waarom ?? Hoe hoger de spanning , hoe hoger het beschikbaar vermogen  Breng  - indien mogelijk  -  alle leidingen v/d keuken naar het hoofdbord en zeker je elekrische kookplaat aansluiten op 3 fazen + N (5 - polige aansluiting)

Indien dit niet mogelijk is , trek een kabel van min.5 x 6 mm²  van het hoofdbord naar de keuken .Sluit hier alle kringen v/d keuken aan.Deze kabel moet in het hoofdbord beveiligd worden met een 4- polige zekering van max. 40 A. Ik zou in dit bord (keuken) opnieuw een differentiaalschakelaar plaatsen.Indien vaatwas aanwezig of wasmachien , diff. plaatsen         (4 p )van 30 mA. -

Bij 3 x 400 V , mag de aansluiting v/h elektr. fornuis gebeuren in 5 x 4 mm² - bij 3 x 220 V , moet dit 5 x 6 mm² zijn (Voorzie zeker altijd een 5 - polige aansluiting )

Telefoon in lift

2 reacties ·

beste,

Wat zijn de wettelijke voorschriften voor de plaatsing v/e telefoon in een lift??

Vaste lijn of bestaat er al een doorschakelsysteem met ingebouwde GSM??

1 2 · Volgende