Livios: Bouwen aan morgen


roelnagels

  Lid sinds 06/03/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 06/03/2018
 • 0 vragen gesteld
 • 19 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


roelnagels
 • Andere particulier | Woont in Merksplas
Privébericht

Geschiedenis


Van prosumententarief naar capaciteitstarief? Goede zaak of niet?

Reactie van roelnagels

Beste

onze aansluiting is een 3-fase (3x25A) en valt in dezelfde schijf  'x3' als de monofase 40A.

Het is inderdaad jammer dat er op de kleine groep particulieren wordt gerekend om de financiële blunder, waarvan de bedrijven hebben geprofiteerd, op te lossen. Maar zoals dat meestal gaat, kunnen wij enkel zagen en moeten we alsnog betalen. Voor de bedrijven hebben ze schrik dat deze dan hun bedrijf zullen verhuizen naar landen met minder regelgeving en taksen. En dus zijn wij, particulieren, de pineut.

Extra info:

X1 = € 36,09
X2 = € 79,49
X3 = € 152,55
X4 = € 214,14
X5 = € 288,19
X6 = € 423,57
X7 = € 728,18

of de bedragen nu inclusief of exclusief BTW zijn, is me ook nog niet echt duidelijk.

http://www.vreg.be/sites/default/files/document/presentatie_nieuwe_tariefstructuur_-_seminarie_24_06_2016.pdf

Houtskelet: balken terug vinden

Reactie van roelnagels

Een sterke magneet en een goeie meter kunnen misschien een uitkomst bieden.

Aan de binnenzijde van de buitenmuur zit er waarschijnlijk gyproc en of OSB gevezen op de houten balken. Die vijzen kan je terugvinden met een sterke magneet (zelfs gyprocvijzen worden aangetrokken door neodiummagneten). Meet een aantal referentiepunten af en zoek met je magneet de balken. Goed nameten en overbrengen op de buitenmuur.

Ik heb deze techniek gebruikt om in onze houtskeletwoning op beide kinderkamers een gigantisch (zwaar) bureaublad (3m x 0,8m x 0,05m) zwevend op te hangen tussen 3 muren. Zonder enig probleem alle balken teruggevonden. Al kon ik natuurlijk de vijzen direct aanbrengen op de binnenmuur zelf...

Akkoord of niet: "Vanaf 2018 vergoeding voor plaatsen zonnestroomoverschotten op net"

Reactie van roelnagels

De uitleg staat op de faq van de vreg-site. De aanvraag voor die meter is bij ons niet vlotjes gelopen. Dik 15 weken zagen en tegenargumenten aanhoren. En wachten alvorens een technieker van Infrax iets kwam plaatsen, hij wist in de verste verte niet exact wat dat ding was. Ik heb een zeer goed persoonlijk contact bij onze energieleverancier; volgens deze laatste zijn er eind 2017 slechts 14 bi-directionele meters bij particulieren actief. Er wordt dus niet bepaald reclame voor gemaakt.

je redenatie van zelfverbruik klopt niet helemaal. Je verrekent je pv opbrengst en verbruik nog steeds per dag. Bi-directionele meter wil zeggen real time. Dus dezer dagen is er zon tussen 8 en 17u. De overige uren van de dag neem je gegarandeerd af van het net. Van je 10 kWh opbrengst gaat er waarschijnlijk 7 het net op, 3 verbruik je direct en 4 haal je terug af. Resten er 3 die je gratis achterlaat op het net.

Indien je wenst, mag je via PB je e-mailadres doorsturen. Dan maak ik jou een gast-account aan op ons pv-systeem. Wij hebben iets meer dan 1 jaar bi-directionele data, alsook verbruikdata per toestel ( redelijk uniek) . Mogelijks vind je daar nog meer info die je kan gebruiken. Ik ben persoonlijk op dezelfde manier gestart, weliswaar via een zeer vriendelijke Duitser. Hieronder alvast een idee van grafieken, er is natuurlijk ook veel cijfermateriaal bij terug te vinden.

mvg, Roel