RodeRidder

Lid sinds 14/6/2012

  • Bouwer
  • 10 vragen gesteld
  • 311 vragen beantwoord
  • 23 vragen goed beantwoord
  • 59 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Digitale meter
11 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Je hebt inderdaad weinig controle over het ogenblik dat je gaat verbruiken, maar ook niet over wat de overheid ooit gaat opleggen. 

Het beheren van het elektriciteitsnet kost nu eenmaal geld, hoe je het ook draait of keert. Daalt de hoeveelheid door centrales geproduceerde energie door stijging van alternatieve energie, dan moet dat geld van ergens anders komen. Belgen hebben nogal snel de mentaliteit "ja dat moet maar iemand anders betalen". Het is heel eenvoudig, iemand gaat de kosten van de net betalen als er op elk dak een zonnepaneel ligt, en dat zijn wij allemaal. 

Bekijk
Rookmelder
13 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Is inderdaad maar 1 per bouwlaag of verdieping als je wil. Daar is geen systematische controle op, wel bij een woningonderzoek. Bij verhuur via OCMW vindt zo'n onderzoek standaard plaats. 

Bekijk
Electriciteitsmeter
9 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Hoe laat je die teleruptor dan automatisch omschakelen ? Gaat het over een gewone teleruptor, of een speciale module voor zo een toepassing ?

Gewone standaard 230V teleruptor, best een  elektronische, die kunnen immers ook op de afgaande flank schakelen, alhoewel dit niet strikt noodzakelijk is. 

De spanning die naar de pompmotor gaat. Je gebruikt dan best wel een pomp met externe vlotter, anders moet die pomp open. Voor de poort gebruik je de spanning naar de poortmotor omhoog motor bv. 

Bekijk