RodeRidder

Lid sinds 14/6/2012

  • Bouwer
  • 12 vragen gesteld
  • 362 vragen beantwoord
  • 24 vragen goed beantwoord
  • 62 bedankjes ontvangen
  • 3 leden bedankt

Geschiedenis

Stopcontact kachel
4 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Je bent gejost zoals dat heet.

Je kan een AS sturen om de factuur te protesteren, hopelijk maakt dat indruk en bindt de man in. Zorg voor argumentatie in die brief, aantal werkuren, prijs van de materialen. Brandvaste kabel bestaat, maar die kost niet 50x meer.

Dit voor een rechtbank gaan betwisten is geen sinecure laat staan automatisch resultaat met zo weinig bewijzen. Heb je afgetekende uren? Anders bittere pil inslikken en nooit nog een aannemer iets laten doen zonder dat de prijs vastligt. 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Waarom? De TS heeft met zijn boor een sluiting gemaakt tussen fase en nul, das alles. 

De reden dat handtoestellen in quasi alle gevallen dubbelgeisoleerd zijn is weloverwogen, geen toeval. Is veel veiliger in bepaalde gebruikssituaties zoals bv een boormachine. Daar bestaat zelfs IEC normering over. Reden hiervoor kan je gemakkelijk op het internet vinden mocht de logica ontgaan. 

 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Nee, je ziet dat dit geen deel uitmaakt van de kraan. Bij Van Marcke was het verschil klein maar daar zaten dan weer typenummers ingestanst. Achter de kraan maakt dat niet zoveel uit, maar bij mij moest dit dienen om de kraan te verhogen wat dan heel erg opvalt. 

Bekijk
Stroom (Ampere) per fase
3 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Nu is mijn vraag wat de stroom in Ampere (maximaal) per fase is?

25A uiteraard.

Om zeker te zijn plaats je best een foto van het kenplaatje. Die stroomsterkte staat immers in relatie tot jou net 3x230 of 3x400 en daarmee samenhangend hoe die motor geschakeld is, ster of driehoek. 

Bekijk
Elektrische kast machinebouw
1 reactie · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Die mogen allemaal in een kast.

Een automatische zekering in de secundaire plaatsen heeft geen zin, is immers veel te traag om de elektronica in die voeding te beveiligen. Die dingen hebben een ingebouwde elektronische beveiliging die vele malen sneller reageert. 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Een elektrische installatie die slechts 10 jaar oud is en volgens de AREI regelgeving is aangelegd kan nooit dergelijke tekortkomingen hebben. Dit lijkt op een veel oudere woning waarvan de elektriciteit deels vernieuwd is naar eigen goeddunken. 

Inschatten is moeilijk, maar ja 3 en 4 kunnen idd duur uitvallen als het echt tegenzit.  

Bekijk