RodeRidder

Lid sinds 14/6/2012

  • Bouwer
  • 10 vragen gesteld
  • 336 vragen beantwoord
  • 24 vragen goed beantwoord
  • 61 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt

Geschiedenis

Extra stopkontakten
15 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Dan blijft er slechts een optie over. "Let's agree to disagree" zoals dat in het Engels heet. :) 

Als ik jouw redenering zou volgen, zou het mogelijk zijn om een installatie aan te leggen die aan het AREI voldoet (max 8 stopkontakten op een kring), die laten keuren, vanaf nu is dit dan een bestaande installatie.
Vervolgens het aantal stopkontakten uitbreiden naar meer dan 8, en dan terug laten keuren en goedgekeurd krijgen omdat het nu een bestaande installatie is en daar dan volgens jou ineens meer dan 8 stopkontakten op de kring mogen, dat lijkt me niet erg logisch.

Kan je me het artikel van het AREI eens bezorgen waar dat in staat ?
Het zou me goed uitkomen als het waar zou zijn, maar ik denk niet dat het correct is

Wat heeft dat met mijn redenering te maken? Ik het AREI niet opgesteld.

Staat in Artikel 271. 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Wat is het probleem?

- Het toetsenbord moet je gewoon aan de 2 uiterst rechtse klemmen aansluiten via 2 draden. 

- Op de 2 uiterst linkse klemmen sluit je de voedingsspanning aan

- Een van de contacten gebruik je dan om het slot te schakelen. Hoe dit moet hangt af van het soort slot. 

Klaar is kees 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Zo'n PV omvormer moet synchroon lopen met de netfreqentie, slaagt die daar niet in dan koppelt deze van het net af. Het is dus technisch onmogelijk dat een PV omvormer 100Hz genereert op een 50Hz net. Dit is immers een regelrechte kortsluiting wat die omvormer nooit overleeft.

Veel klokken tellen de periodes van de netfreqentie om de tijdsritme te bepalen. Je hebt echter ook klokken die met een interne kristaloscillator werken en die hebben in theorie geen last van storing op het net. Er zijn ook klokken met ingebouwde DCF77 radio ontvanger die de tijd afleiden van een kloksignaal uitgezonden door een zender in Duitsland. En meer recent heb je ook nog klokken die de tijd van het internet halen. 

Die 100Hz meting is een meetfout, multimeter pikt hoogstwaarschijnlijk stoorsignamen op, net zoals die klok.Was dit echt 100Hz dan zou je andere problemen en zelfs schade in je woning ondervinden.

Die hoeveelheid storing dat die PV omvormer genereert lijkt mij wel behoorlijk. Zou kunnen dat er iets scheelt aan dat toestel. 

Bekijk
Reactie van RodeRidder

Niet onmogelijk maar wel straf. Kan als: 

- Er verbruikers voor de zekeringen hangen. Ben je zeker dat er ergens geen secundaire zekeringkast staat die direct na de aardlekschakelaar is aangesloten? Bedrading in kast kontroleren. 

- De aardlekschakelaar vertoont zelf verbruik. Eerlijk gezegd nog nooit gezien, wel al veel defecte aardlekschakelaars. Zou kunnen dat de testknop blijft hangen en om een of andere reden toch niet uitschakelt vanwege een defect mechanisme. Werkt de testknop? 

- Er zit een zekeringautomaat tussen die niet afschakelt. Wel al gezien, is wel heel zeldzaam. Kan je testen door de spanning te meten na de zekeringautomaat. 

- Er zit een eem aardlek direct tussen de aardlekschakelaar en zekeringautomaten. Uiterst zeldzaam, kast is immers normalitair van plastic. Is waarschijnlijk zichtbaar. 

PS: Watt per uur bestaat overigens niet. Je bedoelt waarschijnlijk een verbruik van 40 wattuur (Wh) over een periode van 1 uur. W en Wh is een hemelsbreed verschil.

Bekijk
haperende automatische deuropener
7 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Is inderdaad niet evident om in deze tijden iemand aan huis te krijgen. Toch is het spijtig genoeg niet realistisch om een diagnose van een dergelijk probleem via het internet te stellen.

Als je iemand in je familie- of kennissenkring hebt met een minimum aan technische kennis is dat misschien een oplossing. Ook dan zit je mogelijk nog met een kans dat de stuurelektronica defect is, die je dan nog op een of andere manier moet zien vast te krijgen. 

Veel firma's werken overigens nog in noodsituaties. Een poort die niet meer dicht gaat lijkt mij al ernstig genoeg.

Bekijk
Verbruik Ledstrips
3 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van RodeRidder

Dat kan je makkelijk zelf uitrekenen.

Zoek een passende LEDstrip en check de specificaties.

Stel dat die 1W / 5V is 

Om 20u te branden moeten die batterijen een energieinhoud hebben van 20u x 1W = 20Wh. Bij 5V is dat 20Wh/5 = 4Ah of 4000mAh.

3 AAA cellen van 1500mAh in serie is 4,5V/4500mAh. Het zou kunnen dat de spanning ietwat laag is in dat geval. Batterypacks van 4,8V in allerhande capaciteiten bestaan echter ook.

 

Bekijk