Robert CLAEYS

Lid sinds 29/1/2013

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Robert CLAEYS Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Robert CLAEYS

Erwin, Bedankt voor u wantwoord. Deze gegevens staan inderdaad op de site van sanibroyeur. Hierbij bijkomende info ivm het gelijkvloerse project. De links tekening geld inderdaad voor een installatie op gelijkvloers; doch met beluchting en met directe afvoer naar septische put. Zie bijlage aub. Linkse tekening haakse bocht bij verloop 32 naar 40 mm. Beide opstellingen doen vermoeden dat de leidingen zijn te verbergen in een inbouw en dat de leidingen langs dezelfde muur, dienen gelegen is aan de grote afvoer in de grond. Hopelijk geeft dit meer inzicht.

Bekijk
Reactie van Robert CLAEYS

Opdat België de jaarlijkse zware boetes op het teveel aan CO-uitstoot zou kunnen ontlopen, werden subsidies voorzien bij de kostlijke (bv. 26.000 Euro voor 5Kwp) installatie van zonnepanelen.  

Door de onoverzichtelijkheid (met als hoofdspeler de toenmalige spin Electrabel - nu eigendom van het Franse Suez) in de energiesector, werd de hete aardappel omtrent het bepalen van de omvang van de subsidie vlot doorgespeeld onder de politici.  Uiteindelijk werd Mevr. Van den Bossche de uitverkorene (?), tot het bepalen van de subsidiebedragen - achteraf gebleken te ruim, wellicht uitgaande van de dreigende boetes (wellicht zeer groot). 

Het is opmerkelijk dat het belang van de totale electriciteitproductie uitgaande van industriële investeringen - waarbij het leeuwenaandeel van de Katoennatie komt - dermate groot is, dat de opbrengst van de particuliere investeringen daar tegen over een  een peulschil zijn.  Ook bijzonder is dat de industriële productie ruim hun eigen verbruik overschrijdt. Dus is het zuiver een vergoed afzetproduct in tegenstelling tot het particuliere gebeuren waar de overschot tov het verbruik volledig gratis naar het net vloeit.  

Een duidelijke evaluatie (= de kracht van de verandering?!? ) van deze situatie, door de politici naar de burger (onze naam vóór de verkiezingen), kan mogelijk leiden tot een eerlijke opvang van een mis-match of mis-gok - gelet op de toen en nu nog heersende onduidelijkheid ivm 's lands energiebeheer.

Bekijk
Vaarwel woonbonus?
10 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Robert CLAEYS

Een beetje meer Vlaanderen...  geeft nu al financiële onzekerheden. 

Ik hou mijn hart vast voor 2014

Bekijk