Livios: Bouwen aan morgen


ricky 2

  Lid sinds 22/10/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 22/10/2017
 • 12 vragen gesteld
 • 14 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 21 leden bedankt


ricky 2
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Vergoeding syndicus

9 reacties ·

Reactie van CDR

Ricky2

Hetzelfde als bij jullie gebeurt op vele plaatsen, o.a. ook bij ons. Heb al dikwijls gezegd de nieuwe wetten zijn er voor de vrije beroepen hun kas te spekken, en de VME's armer te maken.

Normaal moet uw syndicus het contract naleven. Maar uw laatste 2 paragrafen illustreren de werkelijkheid

zij volgen gewoonweg hun eigen syndicus rules. Hun organisaties keken ernaar en deden niets.

Vergoeding syndicus

9 reacties ·

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Geachte

Ik ben het met u eens dat er duidelijkheid moet bestaan over de betalingsmodaliteiten. Voor zover dat niet zo is, zie ik anderzijds niet meteen hoe u de inning in één keer juridisch onderbouwd kunt betwisten.

Dat de indexatie te vroeg geschiedt, nog voor de verjaardag van de overeenkomst, kan natuurlijk niet. Tenzij de indexatiecijfers die toegepast worden een andere tijdsindicatie weergeven en de datum van opvraging "gewoon" afwijkt.

Astrid CLABOTS

CLABOTS

Vergoeding syndicus

9 reacties ·

Reactie van Charel

Nu lees ik het volgende op de website van onze residentie: Naar aanleiding van de nieuwe wet op Mede-Eigendom zijn wij als syndicus genoodzaakt om onze tarieven aan te passen. Gelieve in bijlage onze tarieflijst voor 2019 terug te vinden.

En ons contract telt dan niet meer?

Zoveelste teleurstelling, hopelijk zijn alle syndicussen niet zo. 

Dat ze naar aanleiding van een nieuwe wet zich genoodzaakt voelen om de tarieven aan te passen wil niet persé zeggen dat de wet hen gebiedt om meer te vragen dan is overeengekomen.

De wet is dat het contract moet nageleefd worden en verder kan de wet enkel de mogelijkheid geven (niet de plicht) om indexatie toe te passen.

Aan de hand van wat ik hier allemaal lees zou ik de raad van Luc Vandamme volgen en uitkijken naar een andere syndicus.

Vergoeding syndicus

9 reacties ·

Reactie van ricky 2

Het contract van onze sÿndicus is ten einde op 1 juli.

Nu moet er op voorhand al beslist worden over het al dan niet verder gaan met deze syndicus.

Hoeveel percent van de stemmen moet men hebben om dit wettelijk te staven.?

Is dit 50% +1?

Bedankt

Vergoeding syndicus

9 reacties ·

Reactie van Luc Vandamme

Als de AV georganiseerd wordt voor 1 juli dan kan je daarover stemmen en Exact 50% + 1% van de aanwezige leden is genoeg om voor een andere syndicus te kiezen. De RVM moet wel met een concreet voorstel op de proppen komen op de agenda van de AV (Vb agendapunt: veranderen van syndicus A naar syndicus B, (C of D) ) wil je geldig kunnen stemmen over de switch.

Er moet wel 50% + 1% van de (10000sten) aandelen en 50% + 1% van het aantal (vb 20 app + 3 garages = 23 *51% = 12) vertegenwoordigt zijn wil de AV geldig zijn.

Dus het is belangrijk dat je genoeg mede-eigenaars motiveert om naar de AV te komen of tenminste dat ze een volmacht geven, anders wordt deze AV uitgesteld en kan men niet anders dan het contract verlengen (als de nieuwe AV na 1 juli is), weliswaar kan de RVM dit contract in tijd beperken tot de minimum wettelijke termijn van 1 jaar.

Twee zekeringkasten met elkaar verbinden

Reactie van idur

De sectie van de kabel is afhankelijk van het vermogen dat je nodig hebt in de 2de zekeringkast alsook van het aantal fasen je installatie telt. (monofase=1 x230v, 3-fase=3 x230v of 3-fase+N=3 x380v+N). Het is misschien best deze kabel bij het vertrek af te zekeren zodat bij werken aan de 2de zekeringkast deze spanningloos kunt maken. 

PVC spanplafond reinigen

1 reactie ·

Reactie van christ2

Gewoon een scheutje dreft in een emmer water, of evetueel glasreiniger. Niet overdrijven met Dreft want dan kan je kringen krijgen. Indien zeerv vervuild liever 2 keer afwassen dan eenmaal met pure dreft, want dan heb je kleurverschil, dat moeilijk wordt om weg te krijgen. Wel zeker zijn dat het een pvc-spanplfpond is. indien polyester, is deze naar de vaantjes. mvg Spanlux Christ Verhaeghe

1 2 3 4 · Volgende