Reneee

Lid sinds 29/8/2016

  • Verbouwer
  • 6 vragen gesteld
  • 2 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Reneee Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

10 jarige verantwoordelijkheid
1 reactie · · #Bouwen

Wij hebben een nieuwbouw appartement gekocht in een blok van 8 eenheden, en dit 2 jaar geleden. Nu hebben wij waterschade door het niet zorgvuldig uitvoeren van de dakdoorbrekingen door de dakwerker. De dakwerker stoot zijn verantwoordelijkheid af en zegt dat het condensvorming is, de sanitairman zwaait met het WTCB formulier waarop duidelijk vermeld staat hoe de dakwerker het geheel had moeten uitvoeren, en hoe het dus "niet" is gedaan. De syndicus w van de kast naar de muur gestuurd en weet niet hoe ons te vergoeden. Nu is mijn vraag: is het niet zo dat de bouwheer ook 10 jaar aansprakelijk blijft, en dat hij ons in eerste instantie moet vergoeden, en daarna moet hij , de bouwheer, deze kosten verhalen op de verantwoordelijke persoon ( hier de dakwerker ) of moet de syndicus rechtstreeks de dakwerker in gebreke stellen? Het kan toch niet zijn dat wij of de VME hiervoor moeten opdraaien als de bouw nog geen 10 jaar oud is

Bekijk

Hallo, wij hadden graag al de ramen willen vervangen in een appartementsgebouw met 11 eenheden daterend van 1964. De ramen aan de voorzijde staan op een hoogte van 60 cm van de afgewerkte vloer en zijn allen opendraaiend naar binnen. Moeten wij bij het renoveren van deze ramen aan de onderzijde een vast stuk van 30 cm voorzien indien wij opendraaiende ramen willen hebben ?Zoniet, moet het glas dan gelaagd zijn ? enz Wat zegt de nieuwe wetgeving hieromtrent of is deze nog niet in voegen ?

Bekijk

Hallo,

Huurder levert een verbrandigsattest af ven een gasketel op 30/08/2016, doch dit attest bevat geen uitprint van het meettoestel en is ook afgeleverd zonder factuur.

Mag er wettelijk een verbrandingsattest van een gasketel afgeleverd worden zonder uitprint van het meettoestel aub ?

De installateur vult anders toch in wat hij wil.

Bekijk
Wetgeving isoleren van daken 2020
3 reacties · · #Dak

Klopt het dat al de daken tegen 2020 moeten geïsoleerd zijn, of is dit enkel voor verkoop- en huurpanden? Zijn er afwijkingen, bestaat er uitstel of zijn het nog enkel geruchten aub ?

Bekijk