Livios: Bouwen aan morgen


pjm

  Lid sinds 14/02/2019

 • Verbouwer
 • Lid sinds 14/02/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 1 lid bedankt


pjm
 • Verbouwer | Woont in Brussel
Privébericht

Geschiedenis


Moet ik de stallen slopen

4 reacties ·

Reactie van pjm

Hangt er van af waar je woont.

Als je kunt bewijzen dat die stallen er stonden voor inwerkingstreding van het gewestplan (ergens tussen 1975 en 1980 afhankelijk van de streek) dan worden de stallen verondersteld vergund te zijn, en moeten ze niet worden afgebroken. Dat bewijs kan bijvoorbeeld geleverd worden door een satellietfoto uit die tijd, waarop de stallen te zien zijn.

Als de dienst Stedebouw kan bewijzen dat ze er op die datum nog niet stonden, en ze dus van na het inwerkingtreden van het gewestplan gebouwd werden, zijn ze illegaal. Je kan dan een regularisering aanvragnen, maar het is niet zeker of je die ook krijgt. Hangt ook een beetje van de situatie en andere voorschriften af. Als er bijv. een RUP is, en de stallen voldoen er aan, dan zal een regularisatie waarschijnlijker zijn dan als ze er niet aan voldoen.

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van Hugo C.

Ik denk dat het beste oplossing zal zijn door toestellen te kopen die wel passen in de bestaande openingen.

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van karl81

Ik heb ook een Krefel keuken waarvan de deuren niet meer verkrijgbaar zijn. In de winkel 2 jaar geleden nog gehoord dat we steeds andere deuren en lades konden kopen als we de kleur willen veranderen of de keuken willen renoveren. 

Vorig jaar wilden we dat doen, omdat we alle kleuren in het huis veranderd hebben, en nee hoor, geen lades of deuren meer verkrijgbaar voor onze keuken, die is amper 6 jaar oud. 

Ze schuiven de schuld gewoon in de schoenen van hun leveranciers en verder is de kous voor hen af.

Beter niet voor Krefel kiezen, maar daarvoor is het nu te laat :-)

Je zou kunnen kijken of je een renovatie-bedrijf vindt dat gespecialiseerd is in het renoveren van keukens, misschien kunnen zij je deurtje inkorten en opnieuw lakeren. Als het spaanplaat deurtjes zijn, moet je goed opletten, want het vocht kan dan in de snede trekken als die niet goed beschermd is.

Doordat een aantal keukenbedrijven een hele slechte reputatie opgebouwd hebben de laatste tijd (Krefel, Ikea,...) op dat gebied, zijn er wel hier en daar bedrijfjes ontstaan die zich op dat gebied gespecialiseerd hebben. 

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van mr2019

Ik wil mij ook even in de discussie mengen, want ik ben net ook bezig een keuken uit te zoeken en ben ver gevorderd met Krefel.

In de winkel hebben ze mij ook verteld dat je op elk moment nog deurtjes en lades kunt nabestellen. Misschien niet meer hetzelfde kleur als die kleur niet meer beschikbaar is! Maar daar zouden ze dan wel een mouw aan passen en ze zijn heel flexibel in dit soort gevallen.

Een nicht van mij heeft wel slechte ervaringen gehad met Krefel en toen ging ik googelen en kwam op dit forum terecht. Ik heb het nog eens nagevraagd bij Krefel, zodat ik hun standpunt schriftelijk heb.

De mevrouw van daar schrijft letterlijk dat er altijd een frontenwissel kan uitgevoerd worden, en dat de fronten op maat gemaakt worden zodat ze een wissel garanderen, maar niet kunnen garanderen dat de kleur nog beschikbaar is. Maar je kan dus steeds een nieuw front nabestellen, het wordt op maat gemaakt!!!

Misschien voor die deur eens een ander kleur nemen als contrastkleur in je keuken, pjm? 

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van pjm

Ik heb je overigens via prive-bericht de hele mail van Krefel toegestuurd, inclusief de contactgegevens van de persoon die me gemaild heeft. Kan je zelf ook nog eens navragen hoe dat zit met je keuken. Lijkt me wel belangrijk dat je dit op voorhand weet.

Op mijn mail antwoorden ze iig niet meer dus ik ga er echt van uit dat ze geen enkel alternatief hebben.