Livios: Bouwen aan morgen


pjm

  Lid sinds 14/02/2019

 • Verbouwer
 • Lid sinds 14/02/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 1 lid bedankt


pjm
 • Verbouwer | Woont in Brussel
Privébericht

Geschiedenis


Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van mr2019

Ik wil mij ook even in de discussie mengen, want ik ben net ook bezig een keuken uit te zoeken en ben ver gevorderd met Krefel.

In de winkel hebben ze mij ook verteld dat je op elk moment nog deurtjes en lades kunt nabestellen. Misschien niet meer hetzelfde kleur als die kleur niet meer beschikbaar is! Maar daar zouden ze dan wel een mouw aan passen en ze zijn heel flexibel in dit soort gevallen.

Een nicht van mij heeft wel slechte ervaringen gehad met Krefel en toen ging ik googelen en kwam op dit forum terecht. Ik heb het nog eens nagevraagd bij Krefel, zodat ik hun standpunt schriftelijk heb.

De mevrouw van daar schrijft letterlijk dat er altijd een frontenwissel kan uitgevoerd worden, en dat de fronten op maat gemaakt worden zodat ze een wissel garanderen, maar niet kunnen garanderen dat de kleur nog beschikbaar is. Maar je kan dus steeds een nieuw front nabestellen, het wordt op maat gemaakt!!!

Misschien voor die deur eens een ander kleur nemen als contrastkleur in je keuken, pjm? 

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van pjm

Ik heb je overigens via prive-bericht de hele mail van Krefel toegestuurd, inclusief de contactgegevens van de persoon die me gemaild heeft. Kan je zelf ook nog eens navragen hoe dat zit met je keuken. Lijkt me wel belangrijk dat je dit op voorhand weet.

Op mijn mail antwoorden ze iig niet meer dus ik ga er echt van uit dat ze geen enkel alternatief hebben.

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van StaalBouw

Wat is er mis mee om effe te vragen aan een schrijnwerker wat kan en niet kan?

Hier is niets mis mee. Alleen, mijn schrijnwerker, die een paar ingebouwde kasten gemaakt heeft voor de living, en die dat heel goed gedaan heeft, wil het niet doen. Volgens hem is het risico te groot dat het fout gaat, kan hij het nooit zo lakken dat het niet meer zichtbaar is, en is er het risico dat het deurtje later alsnog door vochtigheid beschadigd wordt.

Vandaar dat ik even hier op het forum navraag of jullie betere ideeen hebben.

Alle deurtjes laten vervangen door uw schrijnwerker is misschien de gulden middenweg?

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van Hugo C.

Eerst toch dit: Krëfel fabriceert geen keukens noch toestellen. Zij kopen bepaalde merken in en verkopen. Zo ook met keukens. Maar zolang een bepaalde reeks geproduceerd wordt zal het geen probleem vormen om iets bij te bestellen. Men moet toch goed begrijpen dat men onmogelijk een stock kan aanleggen van alle mogelijke formaten, afmetingen en kleuren en van alle modellen en dit gedurende 10 jaar. Laat staan dat een fabrikant misschien her en der wat overschotten heeft staan, maar van een winkelketen kan men dat toch niet verwachten.

Nu een alternatief is dat men de open ruimte boven de nieuwe keukentoestellen opvult met een metalen plaat als het toestel, of een sterk contrasterende opvulplaat of de ganse keuken herschilderd met een verfrolletje in een effen satijnkleur. Een nieuwe kleur is ook niet mis.

Krefel - Deurtjes niet meer verkrijgbaar

Reactie van karl81

Hugo, ik heb heel goed begrepen dat Krefel geen keukens produceert en dat ze afhankelijk zijn van hun leveranciers. Maar toch heb ik helemaal geen begrip voor het standpunt van Krefel:

Ten eerste zeggen ze in de winkel, en zelfs bij navraag via e-mail zelf wel altijd dat je altijd fronten kunt nabestellen! Heb ik zelf 2 jaar geleden nog gehoord, toen we aan het kijken waren naar een vervanging van de toestellen. Absoluut geen probleem meneer, gewoon nabestellen. Dit jaar wilde ik bestellen en was het niet meer mogelijk. Ze liegen dus in de winkel. Verkooppraatjes, ja, maar dat ze het wel eerlijk spelen he.

Verder verwacht inderdaad niemand dat ze van alle fronten 10 jaar lang een stock aanleggen in alle mogelijke kleuren en maten, dus die woorden moet je me niet in de mond leggen. Maar je zou wel kunnen beslissen dat een bepaalde serie uit productie gaat maar wel nog een tijdlang op bestelling vervangstukken kunnen worden geleverd. Dat zijn afspraken die Krefel kan maken met de leverancier. En dat is in de meeste industrieen ook gewoon standaard. Moet je wat langer wachten op je deurtje, maar het kan wel nog nageleverd worden. De fabrikant heeft dan de grote machines op de nieuwe modellen omgeschakeld, en heeft nog een tijdlang een kleine machine over voor de oude serie. Als je, ook als winkelketen, belooft dat je 10 jaar lang kunt nabestellen dan moeten ze er voor zorgen dat dit ook met de leveranciers zo afgesproken is!

De praatjes en de verkooptrucs van Krefel zijn gewoon fundamenteel oneerlijk, en zeker NIET iets wat ik van zo'n grote winkelketen zou verwachten!

Moet ik de stallen slopen

4 reacties ·

Reactie van pjm

Hangt er van af waar je woont.

Als je kunt bewijzen dat die stallen er stonden voor inwerkingstreding van het gewestplan (ergens tussen 1975 en 1980 afhankelijk van de streek) dan worden de stallen verondersteld vergund te zijn, en moeten ze niet worden afgebroken. Dat bewijs kan bijvoorbeeld geleverd worden door een satellietfoto uit die tijd, waarop de stallen te zien zijn.

Als de dienst Stedebouw kan bewijzen dat ze er op die datum nog niet stonden, en ze dus van na het inwerkingtreden van het gewestplan gebouwd werden, zijn ze illegaal. Je kan dan een regularisering aanvragnen, maar het is niet zeker of je die ook krijgt. Hangt ook een beetje van de situatie en andere voorschriften af. Als er bijv. een RUP is, en de stallen voldoen er aan, dan zal een regularisatie waarschijnlijker zijn dan als ze er niet aan voldoen.