Livios: Bouwen aan morgen


pigpower

  Lid sinds 14/04/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 14/04/2017
 • 3 vragen gesteld
 • 14 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 4 leden bedankt


pigpower
 • Andere particulier | Woont in Niel

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van Charel

Na een paar dagen terug zand in de filter ? Zand zie ik nooit in mijn opgepompt regenwater.

Vooraleer je gaat denken aan andere experimenten zal je eerst de put moeten openmaken ! De kans is zeer groot dat de aanzuig in de modder of de verzanding zit.

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van Luc Vandamme

Bedankt voor je reactie.  Heb ik net gedaan maar spijtig genoeg in mijn geval niet de oplossing.

...

Heb je je pomp opgegoten na de herstelling? 

Want anders is dit hetzelfde effect als voor de reparatie.

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van robert Bruyland

De volgorde van montage is Terugslagklep 20cm boven de bodem van de put.De aanzuigdarm moet zo kort mogelijk gehouden worden,bochten vermijden en aan leggen in stijgende lijn naar de pomp toe,liefst in sokarex uit één stuk wat niet kan platgezogen worden.Dit alles in een diameter groter of gelijk aan de ingang van de pomp.Filters en drukvat met schakelaar komt achter de pomp langs de druk zijde.Eventueel een vlotter met schakelaar voorzien in de put in serie met de elektriche voeding van de pomp die de pomp uitschakeld vooralleer ze lucht kan zuigen.Bij alie kun je voor een prikje een apparaatje kopen die je reserve aan water op afstand kan doorgeven .Dit kan ook dienst doen als vlotterschakelaar.De aanzuigkant van de pomp mag niet meer zijn dan 7-8m diepte anders moet je een dompelpomp zetten.Deze zijn X-aantal keer duurder maar hebben veel minder problemen en zuigen zich zelf aan.

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van Nick 61

Best dat je de pomp eens laat spoelen , gewoon op de achterkant van de collector een bolkraan van 1 duim plaatsen met een stuk slang en een 2 tal min laten spoelen dan ben je zeker dat alle lucht verdwenen is, bolkraan kan je dan laten staan. 

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van Hugo C.

Het lijken meer en meer op niet-rationele diagnoses en dan zou ik ook de electronicasturing beginnen verdenken. Expansievaatje + electronica is op eBay te vinden voor een 30€. Vervang beide (1 set).

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van pigpower

We hebben de woning zo gekocht, we vonden het een pluspunt dat er een waterput was maar toen geen aandacht besteed aan de ligging.  Een mens leert bij.

De put ligt ook een meter ongeveer lager dan de oprit.  Ik weet dus niet of we daar nu nog een deksel op kunnen leggen. Gaat dat met een holte eronder.  Want dan zullen we die zijkanten moeten verstevigen.

Ik heb het materiaal gaan halen bij Plastiek van Wauwe.  Naar een speciaalzaak geweest en niet naar een Gamma of andere Doe-het-zelver omdat ik dacht dat dat beter was....

Het is in elk geval dus niet zo dat je zo een koppeling slechts 1 maal kan gebruiken?

De oplossing zonder put open te maken begrijp ik niet goed.  Zoals ik het versta stel je voor een terugslagklep te plaatsen aan de ingang van de pomp en daar de aanzuigleiding op aan te sluiten.  Dan kan de aanzuigleiding toch nog steeds leeglopen?

De pomp heeft eveneens een geïntegreerde terugslagklep.  Ik denk dat ik dan gewoon een tweede terugslagklep achter de geïntegreerde klep ga plaatsen.

Maar misschien versta ik jouw verkeerd?

Hier trouwens de handleiding van de pomp : https://www.waterpomp.be/media/wysiwyg/manual/8059893096173.pdf

Pomp waterput zuigt geen water meer op

Reactie van K16

Als die geintregeerde terugslag klep werkt en uw aanzuigleiding is luchtdicht aangesloten dan zou die pomp moeten werken.

Hebt ge die geintregeerde teruglagklep al eens nagezien.(zie handleiding)

Zijt ge zeker dat er geen fit is in uw aansluitng aan de pomp van aanzuigleiding?

Eigenlijk hebt ge die terugslag klep in de put niet nodig in dit geval!

Voor mij is het duidelijk het zit in uw aanzuigleiding.(koppeling niet luchtdicht en uw terugslagklep in de put niet correct werkend of aangesloten.

Koppeling aanzuigleiding is de hoofd dader volgens mij.

Uw pomp is ok vermits ge een week geen problemen hebt gehad tijdens testfaze nieuwe aanzuigleiding.

Terugslag klep in de pomp nazien en reinigen,koppeling aanzuigleiding nazien.(eventueel wat vaseline of vet aan de dichting van de koppeling smeren en dan monteren en aandraaien)

succes.

PVC ramen/deuren die ook kunnen kantelen sluiten niet meer 100%, hoe los ik dit op?

Dit zijn ramen/deuren die je kan kantelen door de klink naar boven te draaien en kan openen door de klink horizontaal te draaien.  De klink draait niet meer volledig naar beneden, het verste dat ik ze krijg is zoals je kan zien op de foto met 20190619095526.

Onderaan de deur/raam is een haakje dat standaard schuin naar voren staat (zie foto 20190619101113) als ik dat zelf naar achter duw (zoals op foto 20190619095624) dan kan ik de klink wel helemaal naar beneden draaien.

Bij het sluiten blijft dat haakje nochtans wel hangen tegen de raamstijl onderaan maar misschien niet meer 100%?  Ik heb het geheel ook al eens geolied maar dat hielp niet.

Heeft nog iemand dit probleem gehad en zelf kunnen oplossen?

Alle tips welkom, als ik ergens onvoldoende info gaf stel dan gerust een vraag.

Hoofdzekering stuk - Eandis stuurt factuur

Eandis gecontacteerd omdat we geen electriciteit meer hadden (en we eerst hadden uitgemeten dat er ook geen electriciteit meer binnenkwam).  Aan de telefoon gaf de dame aan dat er kosten zouden aangerekend worden als de technieker onterecht zou langs komen maar anders niet.

Bleek de hoofdzekering stuk te zijn, deze werd dus vervangen.  Nu komt er hier echter een factuur in de bus voor 100€.  Iemand eerder al zoiets meegemaakt?  Was de dame aan de telefoon verkeerd of is deze factuur onterecht.

En indien Eandis correct factureert is deze kost voor huurder of verhuurder?

1 2 · Volgende