Livios: Bouwen aan morgen


Paulie

  Lid sinds 11/06/2013

 • Verbouwer
 • Lid sinds 11/06/2013
 • 3 vragen gesteld
 • 7 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Paulie
 • Verbouwer | Woont in Tollembeek
Privébericht

Geschiedenis


Premie voor het vervangen van buitenschrijnwerk

Reactie van Lara596

Heb je het over de Vlaamse renovatiepremie? Die heeft het over ventilatieroosters in de ramen of een ventilatiesysteem type B of D. Bekijk zeker ook eens de mogelijkheden en voorwaarden van de Vlaamse verbteringspremie. 

Premie voor het vervangen van buitenschrijnwerk

Reactie van Paulie

Ik had het inderdaad over de Vlaamse Renovatiepremie. Het zou imo toch logischer zijn om voor systeem D ventilatie ook een premie in te lassen als je dit één van de vereisten maakt. Nu roosters steken en dan later als er terug gespaard is systeem D is toch te zot voor woorden... We zouden het kunnen omwisselen natuurlijk maar de ramen zijn echt wel dringend aan vervaning toe.

Op de Vlaamse Verbeteringspremie hebben we geen recht, inkomen 30.640€ met twee personen is niet zo heel veel.

Warmtepomp of niet ?

Reactie van Paulie

Ik hoor wel dat Daikin Warmtepompen tegenwoordig een hoge COP hebben en zelfs bij buiten koude temperatuur nog een goede 3+.
Zelf sta ik ook sceptisch hiertegenover maar familie werkt bij installateur en hij zegt dat ze tegenwoordig toch best betrouwbaar zijn in de winter. Het probleem zal vermoedelijk zijn als ze ontdooien, dan valt de verwarming even stil. Maar uw water is dan toch warm dus normaal heb je toch wel buffering daar. lucht/lucht is dit een groter probleem denk ik zo.

flexibel maakt geluid in een schouw

Reactie van Paulie

Misschien beetje laat om te antwoorden maar normaal gezien moet aan de flexibel om de 2 meter een afstandhouder voorzien zijn.

Deze afstandhouder is er om de afstand tussen de buis en de shouw te vrijwaren.

Ik denk echter niet dat je deze makkelijk kan naplaatsen.

Dit is normaal bij plaatsing te voorzien.

Mag je je vloerverwarming in zomertijd volledig afzetten?

Reactie van Paulie

Afzetten mag wel volgens mij. Juist niet direct max temperatuur doorsturen bij opstart. Ik heb toch ooit van een oud-collega gehoord dat vloerverwarming kapotgebarsten was hierdoor (chape en buizen gebarsten). Ging wel over oude installatie en vloerverwarming is toch sterk geevolueerd laatste jaren. Misschien is dit nu niet zo een probleem meer als toen. Vermoed best toch veilig spelen en geleidelijk aan opwarmen.

Radiator op convector leiding

Reactie van Paulie

Is de verwarming ook van 76 btw? Of is deze al eens aangepast dat je weet? Normaal gezien als je de radiatoren aansluit aan de buizen van de convectoren zou dit moeten kunnen. Echter de kans dat de buizen niet 100% meer zijn is vrij groot. Buizen werden vroeger nogal eens slecht afgedekt in de chape. Als je vloer er ligt en dan iets stuk gaat kost dit veel meer dan als je het nu zou doen. Als de vloer er echter al ligt, laten liggen die buizen I guess. Op een algemene schouw condenserende gasketel zetten mag denk ik niet (zonder goede berekeningen). Dit omdat zei gedwongen afvoer van verbrandingslucht hebben dacht ik?

omkasting van airco

3 reacties ·

Reactie van Paulie

Er bestaan speciale aircotoestellen die voorzien zijn om te omkasten/inbouwen. De gewone airco's zou ik persoonlijk niet echt omkasten of toch zeker zorgen dat de filter bereikbaar is en de uitblaasmond vrij blijft.

Vulgrond

Regio Ninove.

Wegens uitgraving van een fundering kan je gratis grond bekomen.

De graafwerken staan gepland 22/23 juni.

Geen idee van de kwaliteit van de grond.

Als je intresse hebt laat maar een bericht achter.

Alvast bedankt.

Paulie

Flexibele schoorsteen met bestaande schoorsteen als luchtaanzuig

Reactie van Kris M

Als de afvoer door de muur gaat dan is't toch 't makkelijkst om de aanvoer mee te voorzien (buis in buis)  Bij een dergelijke lange aanzuigleiding met dan mogelijks nog onderdruk bij stevige wind zou je wel eens buiten specificatie kunnen vallen.

'k Zou dan eerder de vrijgekomen schoorsteen gebruiken voor afzuigventilatie van een keuken of badkamer of zo.

Flexibele schoorsteen met bestaande schoorsteen als luchtaanzuig

Reactie van Paulie

De afvoer zou door de schouw naar buiten gaan in de flexibel. De schouw is niet hoog, ketel staat op zolder.

De verse lucht zou dan tussen de schouw en de flexibel aangezogen worden.

Dus geen afvoer door de muur mogelijk, wel eventueel door het dak. Maar dan is het makkelijker dacht ik om dit door de schouw te laten gaan.

Alvast bedankt.

Paulie