Paulie

Lid sinds 11/6/2013

  • Verbouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 7 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Paulie Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Paulie

Ik had het inderdaad over de Vlaamse Renovatiepremie. Het zou imo toch logischer zijn om voor systeem D ventilatie ook een premie in te lassen als je dit één van de vereisten maakt. Nu roosters steken en dan later als er terug gespaard is systeem D is toch te zot voor woorden... We zouden het kunnen omwisselen natuurlijk maar de ramen zijn echt wel dringend aan vervaning toe.

Op de Vlaamse Verbeteringspremie hebben we geen recht, inkomen 30.640€ met twee personen is niet zo heel veel.

Bekijk
Reactie van Paulie

Afzetten mag wel volgens mij. Juist niet direct max temperatuur doorsturen bij opstart. Ik heb toch ooit van een oud-collega gehoord dat vloerverwarming kapotgebarsten was hierdoor (chape en buizen gebarsten). Ging wel over oude installatie en vloerverwarming is toch sterk geevolueerd laatste jaren. Misschien is dit nu niet zo een probleem meer als toen. Vermoed best toch veilig spelen en geleidelijk aan opwarmen.

Bekijk
Warmtepomp of niet ?
11 reacties · · #Energie
Reactie van Paulie

Ik hoor wel dat Daikin Warmtepompen tegenwoordig een hoge COP hebben en zelfs bij buiten koude temperatuur nog een goede 3+.
Zelf sta ik ook sceptisch hiertegenover maar familie werkt bij installateur en hij zegt dat ze tegenwoordig toch best betrouwbaar zijn in de winter. Het probleem zal vermoedelijk zijn als ze ontdooien, dan valt de verwarming even stil. Maar uw water is dan toch warm dus normaal heb je toch wel buffering daar. lucht/lucht is dit een groter probleem denk ik zo.

Bekijk
Reactie van Paulie

Is de verwarming ook van 76 btw? Of is deze al eens aangepast dat je weet? Normaal gezien als je de radiatoren aansluit aan de buizen van de convectoren zou dit moeten kunnen. Echter de kans dat de buizen niet 100% meer zijn is vrij groot. Buizen werden vroeger nogal eens slecht afgedekt in de chape. Als je vloer er ligt en dan iets stuk gaat kost dit veel meer dan als je het nu zou doen. Als de vloer er echter al ligt, laten liggen die buizen I guess. Op een algemene schouw condenserende gasketel zetten mag denk ik niet (zonder goede berekeningen). Dit omdat zei gedwongen afvoer van verbrandingslucht hebben dacht ik?

Bekijk
Vulgrond
· #Gezocht/Gevonden

Regio Ninove.

Wegens uitgraving van een fundering kan je gratis grond bekomen.

De graafwerken staan gepland 22/23 juni.

Geen idee van de kwaliteit van de grond.

Als je intresse hebt laat maar een bericht achter.

Alvast bedankt.

Paulie

Bekijk
Reactie van Paulie

De afvoer zou door de schouw naar buiten gaan in de flexibel. De schouw is niet hoog, ketel staat op zolder.

De verse lucht zou dan tussen de schouw en de flexibel aangezogen worden.

Dus geen afvoer door de muur mogelijk, wel eventueel door het dak. Maar dan is het makkelijker dacht ik om dit door de schouw te laten gaan.

Alvast bedankt.

Paulie

Bekijk
Reactie van Paulie

Misschien beetje laat om te antwoorden maar normaal gezien moet aan de flexibel om de 2 meter een afstandhouder voorzien zijn.

Deze afstandhouder is er om de afstand tussen de buis en de shouw te vrijwaren.

Ik denk echter niet dat je deze makkelijk kan naplaatsen.

Dit is normaal bij plaatsing te voorzien.

Bekijk
omkasting van airco
3 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Paulie

Er bestaan speciale aircotoestellen die voorzien zijn om te omkasten/inbouwen. De gewone airco's zou ik persoonlijk niet echt omkasten of toch zeker zorgen dat de filter bereikbaar is en de uitblaasmond vrij blijft.

Bekijk