Patrico

Lid sinds 7/11/2019

  • Verbouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 135 vragen beantwoord
  • 8 vragen goed beantwoord
  • 13 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Patrico Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Patrico

Staat de tuinafsluiting op de scheidingslijn of op hun stuk? Is de draad gemeenschappelijk?

Als de afluiting moet blijven staan kan je werken met een betonnen of PVC keerwand.

Bekijk
Bewijzen van geweten verborgen gebrek
5 reacties · · #Kopen
Reactie van Patrico

Ik denk dat je de echte anntwoorden niet op een forum gaat vinden. Dit kan alle kanten op, raadpleeg eerst je eigen notaris en zoek dan iemand die je kan bijstaan in de procedure.

Bekijk
Reactie van Patrico

Hallo,

Het is niet een vast budget per woonruimte. Enkel voor de posten 'sanitair en verwarming' en 'keuken' voorziet men een bepaald minimum budget dat men kan gebruiken voor de aankoop. Dit is de werkwijze bij alle SOD's, sommige SOD's weigeren dat je buiten hen deze zaken regelt en weer anderen maken daar geen probleem van.

In het geval je zelf wil bepalen waar je aankoopt worden de twee bedragen van de SOD van je totaal factuur afgetrokken, in het geval je toch gaat kiezen in de winkels door de SOD bepaald zal je alles wat je koopt bovenop dat bedrag extra betalen.

Alles wat je aankoopt moet zelf geïnstalleerd worden? Als jij je keuken of badkamer zelf aankoopt kan die toch geplaatst en geïnstalleerd worden door de winkel waar je die aankoopt en heb je je garantie via hen. Alles wat zelf aangekocht werd is dan ook zelf geïnstalleerd.

Het andere wat je aanhaalde is wat verwarrend maar ik begrijp dat je de keuken niet uit het budget hebt laten halen en de badkamer wel en dat je de 2300 van de badkamer extra zou krijgen in het budget van de keuken?

dat je nu moet gaan betalen om de keuken en badkamer eruit te halen? Normaal wordt gewoon het volledige bedrag uit de offerte gehaald en that's it.

"Enkele maanden later krijgt mijn partner te horen dat het budget wat niet werd opgebruikt, toch betaald zal moeten worden aan de sanitairwinkel en dat de bouwfirma als "tegengeste" alles wil installeren voor ons. Jammer genoeg werden de afspraken telefonisch besproken en werd ons op het hart gedrukt dat het uigespaarde budget verekend zou worden voor onze keuken."

Vraagje: Ging je badkamerwinkel het sanitair installeren of ging je dat normaal zelf doen?

Wat hier gebeurd kan natuurlijk niet maar daar ga je natuurlijk ook zelf wat in de fout. Zulke zaken worden normaal toch opgenomen in je contract? Wat staat daarin over je badkamer? Lees dit eens even na.

Een mondelinge afspraak is natuurlijk wettelijk ook een afspraak maar moeilijk te bewijzen, heb je ook niets op mail of dergelijke?

Wat ik zou doen is allereerst een beleefde mail sturen met de vraag de mondelinge afspraak te volgen (evt. aangevuld met mails of een vermelding in je contract) en dat je teleurgesteld bent in hun werkwijze of dergelijke.

Vervolgens als hier geen reactie een aangetekend schrijven waarin je expliciet vermeld dat deze extra kost protesteert aangevuld met de gemaakte afspraken.

Belangrijkste zal zijn hoe dit omschreven staat in je contract en meetstaat.

Alvast geen goed begin.

Bekijk
facturen verbouwing
6 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Patrico

Zoals al aangehaald door je architect en door 'kas' heb je geen recht op de facturen van zijn onderaannemers. Alle toekomstige problemen moeten dan ook afgehandlet worden met de hoofdaannemer tenzij het gaat over toestellen met een fabriekswaarborg. Je moet dus wanneer er iets fout gaat bij problemen hoofdaannemer contacteren.  Altijd een probleem gezien jullie ingebrekestelling, maar dat weet je op voorhand.

JE attesten kan je eerst nogmaals vriendelijke opvragen per mail of en vervolgens per aangetekend schrijven. Dat hij zich niet gaat haasten zal al wel duidelijk zijn.

Zijn die attesten nodig voor subsidies of dergelijke?

Bekijk
Schuifdeur
4 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Patrico

Bedoel je zoiets als dit ?

http://www.werkenopmaat.be/portfolio/dressing-schuifdeur-schuine-wand/

Bekijk
BOUWGROND VERBORGEN GEBREK
17 reacties · · #Kopen
Reactie van Patrico

Het zijn niet de huidige eigenaren die het afgebroken hebben. Dit dateert van ongeveer 12 jaar geleden heb ik kunnen zien op Google streetview. Dus zij kunnen gewoon terug verkopen onder het mom van ... wij weten van niets. En dan zullen er jonge mensen hun spaarcenten geven aan een bouwgrond die hen nog veel geld zal kosten. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben met wat ik weet over dat stuk. Ik heb nog een geweten, veel andere helaas blijkbaar niet...

Als het niet de huidige eigenaren zijn kan het inderdaad moeilijker worden. Niets belet je echter Ovam te contacteren, je concrete geval uit te leggen en melding te doen van de grond naast je.

Bekijk