Patrico

Lid sinds 7/11/2019

  • Verbouwer
  • 0 vragen gesteld
  • 588 vragen beantwoord
  • 28 vragen goed beantwoord
  • 56 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Patrico Verbouwer

Geschiedenis

Nieuwe gasketel
1 reactie · · #Verwarming & koeling
Reactie van Patrico

Er is niet echt veel verschil tussen die twee merken, dus je zou kunnen opteren voor de goedkoopste. Kies voor een goede installateur.

Bekijk
Reactie van Patrico

Wat is de toestand van je huidige kozijnen? Zijn die nog in goede staat? HR++ glas lukt vaak niet in oude houten ramen.

Als je al dubbel glas hebt en je moet ook nog je kozijnen vervangen denk ik dat de investering die je moet doen niet snel gaat terug verdient worden. Anders wordt het natuurlijk als je kozijnen ook in slechte staat zijn.

Bekijk
Plaatsbeschrijving huurwoning
5 reacties · · #Huren
Reactie van Patrico

Wat klopt er niet aan de plaatsbeschrijving?

Je vader heeft voor je getekend, hij had dus een kopie moeten vragen. Wat je probeert gaat volgens mij niet standhouden als het voor een rechtbank zou komen.

Bekijk
Beste latex voor plafond
2 reacties · · #Wanden en plafond
Reactie van Patrico

Hi Henk,

Enige tijd geleden heb ik Sikkens Alphacryl Pure Mat SF gebruikt en dat is mij goed bevallen. De verf is als beste uit de bus gekomen bij de Nederlandse Consumentenbond. Ik kwam er via dit artikel, waar ook nog andere staan: https://www.populairproduct.nl/klussen/content/1/beste-top-10-verf-2020-professionele-verf-direct-van-de-groothandel.html

Heb die Sikkens verf ook gebruikt en ook de Trimetal Magnatex Mat SF, de laatste was toch nog iets beter.

Bekijk
Reactie van Patrico

Als je buur niet wil luisteren naar je argumenten zal je toch klacht moeten indienen, er rest niets anders. Dat gaat wel tot een verzuurde relatie leiden, dus let even op dat jezelf met alles in orde bent voor je klacht indient.

Je moet denken dat een bepaald type van mensen erop rekenen dat je net omwille van de groede vrede geen klacht zal indienen en dat ze alles mogen. Je hebt het in eerste instantie hem hier al op aangesproken dus hij heeft de kans gehad om dit recht te zetten.

Hij had al een meldingsplicht maar een overkapping op minder dan drie meter van de perceelsgrens (zijtuin) of minder dan 2 meter in de achtertuin moet altijd vergund zijn.

Ik denk dat je zijn uitleg 'gesteund door zijn architect' ook met een korreltje zout moet nemen. Voor zo een afdak is helemaal geen architect nodig.

Bekijk
Gemeenschappelijk regenafvoer
6 reacties · · #Dak
Reactie van Patrico

Het kwam toen net goed uit ... er was een verstopping en kon niet van ons dak komen. En toen is het onderling zo geregeld dat hij er werk van ging maken. Niet echt onder druk moeten zetten of zo.

Geen idee of je het kan verplichten, misschien eens aan je notaris vragen?

Bekijk
Reactie van Patrico

Melding bij de politie voor wat schroeven door een omheining? Ik denk dat "buiten is goed ermee lachen" ze er niks aan gaan doen. Zoals eerder gezegd, jaag jezelf daar niet over op ... knip of zaag de vijzen over en alles is opgelost. Er zijn ergere dingen in de wereld.

Brandverzekering aanspreken voor een paar schroeven door een gemeenschappelijke omheining? Welke schade heb je dan? En de vrijstelling die er is?

Als je al een voorgeschiedenis hebt ga je vaak onnozele dingen uitvergroten en erger maken dan ze zijn. Nutteloze energie die je beter in andere dingen steekt.

Bekijk