Livios: Bouwen aan morgen


Patrick808

  Lid sinds 21/01/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 21/01/2017
 • 2 vragen gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 4 leden bedankt


Patrick808
 • Verbouwer | Woont in antwerpen
Privébericht

Geschiedenis


Besparen door plaatsing condensatieketel of eerst hoogrendementsglas ?

Beste, ik kocht in 2010 een rijhuis met accumulatieverwarming en gezien de evolutie van de electriciteitsprijzen wil ik besparen op energieverbruik, voornamelijk de verwarming baart zorgen. Daarom dat ik me de vraag stel waarmee ik het meest bespaar door zo weinig mogelijk uit te geven.

Ga ik eerst voor een condensatieketel (combi, 40kw nodig voor een rijhuis 6m gevelbreedte, 4 verdiepingen, 3 kleine keukentjes, 3 kleine badkamers, het hele huis matig tot goed geïsoleerd langs de binnenzijde) of is het verstandiger eerst het oude dubbel glas in houten kader te vervangen door HR-glas in pvc ? Bij de condensatieketel reken ik op slechts 5.000 kosten omdat ik dankzij wat hulp veel zelf kan doen, 2dehands radiatoren etc. Voor het glas reken ik op 2.500 kosten. Wat is verstandigst ?

Een derde optie zou er uit kunnen bestaan de accumulatieverwarming te laten staan en te combineren met investeren in zonnepanelen, maar daar heb ik totaal geen inzicht in het hoe en vooral het 'hoeveel' (kosten)

ik hoor graag wat jullie denken, mvg

Besparen door plaatsing condensatieketel of eerst hoogrendementsglas ?

Reactie van Roland Contreras

Eerst maximaal isoleren, dan je verbruik meten gedurende een paar jaar en het vermogen van de nieuwe chauffage aanpassen aan het gemeten verbruik. 

De optie zonnepanelen gecombineerd met lucht-lucht warmtepomp is natuurlijk ecologisch superieur, maar zal je wel heel wat meer kosten. 

Geurhinder septische put

Reactie van Charel

Wellicht zit er ook geen verluchting op de put, dat was niet ook niet nodig zolang die buiten het gebouw gelegen was. Nu echter is het minste kiertje al voldoende om bij overdruk in de put de putlucht binnen te krijgen.

Moest je ergens nog een buis kunnen doortrekken tot boven het dak of minstens tot boven de dakgoot dan zou dit al voldoende oplossing kunnen zijn, je krijgt dan immers bij bepaalde omstandigheden geen overdruk meer in de put. 

Geurhinder septische put

Reactie van Nick 61

Dat je voldoende verluchting hebt , betwijfel ik niet maar is de hoogte van je verluchting hoger of lager dan je dakrand ? De terugslagklep zal geen verbetering brengen vrees ik dit is goed Indien er water uit het riool naar jou kan stromen en niet omgekeerd. Misschien zou de situatie beter te begrijpen zijn als je een paar foto's  van de verluchting zou posten

Mvg Nick 

Geurhinder septische put

Reactie van Patrick808

op antwerpen-zuid schijnt dat terugstromen van water te kunnen: oude riolering in slechte staat, bij hevige en dagenlange regenval pompiers op de hoek van vele straten wegen ondergelopen kelders etc