Livios: Bouwen aan morgen


Osiris

  Lid sinds 12/12/2017

 • Bouwer
 • Lid sinds 12/12/2017
 • 3 vragen gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Osiris
 • Bouwer | Woont in Brussel

Geschiedenis

1 2 · Volgende

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Kris M

Om te weten of de "200 dagen" pas starten na de start van de werken laat je mi best het contract eens nalezen door een advocaat.  Waarschijnlijk al best om per aangetekend schrijven de start der werken te vorderen.

Kraan op je grond zonder toestemming ... : als die kraan er al lang staat wordt dit mogelijks als stilzwijgende toestemming beschouwd.

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Alfafox

Beste livios medewerkers,

Wat voor nut heeft het forum als  men bepaalde firma's niet mag terecht wijzen?De klant is altijd verplicht om het via een gerechtelijke procedure zijn ongenoegen te uiten,het gaat tenslotte om zijn zuurverdiende spaarcenten.Een mensen leven lang mag je werken om iets te mogen bezitten maar malafiede zelfstandigen zijn beschemt.Zelfs als particulier mag je geen inlichtingen vragen via het controle orgaan WTCB ook alleen als zelfstandige.Een ombudsdienst is ook al om te lachen.

Een echt apenland.     

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Watcher

wrm geen namen van bedrijven? Hoe kan een particulier nu juiste informatie zoeken, als er hier alleen maar positieve commentaren op firma's mag geplaatst worden. De wetgever beschermt firma's en de burger kan op zijn kin kloppen.

SOD Firma begint niet met werken.

Reactie van Charel

Ik begrijp Livios in deze. Zij kunnen aangeklaagd worden bij negatieve berichten over bepaalde firma's terwijl ze niet eens weten of de klachten wel gegrond zijn. Bij positieve berichten bestaat dat risico niet.

Anderzijds vind ik dat echt negatieve ervaring best gemeld mogen worden. En daarvoor zou Livios hier ook een ander systeem kunnen hanteren waardoor zij niet kunnen aangeklaagd worden voor wat er op het forum verschijnt. Men zou dan kunnen eisen dat degenen die zulke berichten schrijft dat op eigen verantwoordelijkheid doet en zich dus volledig met naam en adres bekend maakt. Eventuele aanklachten kunnen dan rechtstreeks aan hem of haar gericht worden en niet meer aan het forum.

Het is te gemakkelijk om op een anonieme al dan niet terechte (dat weet je nooit) klachten hier te formuleren die de betreffende firma zouden kunnen schaden. Het zou bijvoorbeeld een goed wapen voor de concurrentie kunnen zijn. 

Oplevering overschreden maar nog schijven te betalen

Reactie van Osiris

Al 2 maand te laat en zeker nog voor 4 maand werk want ook nog 2 schijven te betalen. Schadevergoeding van 60 EUR / dag; gaat dus over flink wat geld. Tevreden van wat nu gedaan is maar totaal ontevreden over vooruitgang en communicatie op dit moment. Hoe aanpakken ? Iemand gelijkaardige ervaring ?

Oplevering overschreden maar nog schijven te betalen

Reactie van Hugo C.

Let wel op: een vergoeding voor laattijdige oplevering begint maar te tellen vanaf de dag + 1 dat u de aannemer in gebreke hebt gesteld per aangetekend schrijven en stopt bij de voorlopige oplevering.

Dus u kan heel neutraal de aannemer in gebreke stellen zeggende dat de voorziene uitvoeringstermijn reeds ruimschoots is overschreden en de aannemer derhalve in gebreke stelt. Van schadevergoeding moet u op dat moment nog niet spreken, maar de teller voor schadevergoeding start vanaf die dag. De reeds vervlogen dagen mag u vergeten voor schadevergoeding.

1 2 · Volgende