Livios: Bouwen aan morgen


oemebamo

  Lid sinds 19/04/2019

 • Andere particulier
 • Lid sinds 19/04/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


oemebamo
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Geluidsoverlast verminderen buitenunits koelcellen

We wonen naast een slagerij en ondervinden geluidsoverlast van de buitenunits van de koelcellen (of mogelijks iets anders?). Het is een typisch dof brommend geluid die constant aanwezig is. In mijn bureau die net naast die units zijn, is het zeer onaangenaam en kan ik niet werken zonder koptelefoon. In de andere kamers die er al iets verder van verwijderd zijn is het ook nog hoorbaar, maar in mindere mate, maar wel nog storend gezien ik daar redelijk gevoelig voor ben. 

Heeft er iemand raad over hoe we dit kunnen aanpakken?

Kunnen we dit aan de bron aanpakken? Dan denk ik aan kasten rond die units bouwen die dat geluid significant verminderen (moet m'n buurman wel mee akkoord gaan, maar zou wel zelf daarvoor de kosten willen dragen) of bestaan er soorten panelen die dat geluid absorberen / terugkaatsen die ik op de scheiding zou kunnen zetten, zal dan wel hoger dan 2m moeten zijn en weet niet of dat mogelijk is.

Liefst zou ik de bron willen aanpakken zodat ik kan genieten van m'n terras / tuin ook, indien zoiets niet bestaat, dan zou ik kijken voor geluidsisolatie op de muren zodat we toch binnen op ons gemak zijn.

Naar welk soort expert zou ik op zoek moeten gaan regio West-Vlaanderen om de situatie eens te komen bekijken en met een mogelijke oplossing te komen.

Geluidsoverlast verminderen buitenunits koelcellen

Reactie van Kris M

Beschrijf eens de opstelling van de units.  ? Vrijstaand buiten, ? Aan gemeenschappelijke muur gevezen, ...

Misschien heb je argumenten om de buurman tot actie aan te porren (te dicht op perceelsgrens, gevezen op niet gemeenschappelijke muur, ...

Er bestaan geluidsabsorberende omkastingen maar k weet niet uit de praktijk hoe effectief die zijn.

Geluidsoverlast verminderen buitenunits koelcellen

Reactie van roland s

Ik denk dat je het best eens laat opmeten hoeveel decibel de koelcellen produceren en dan eventueel een pv laat opmaken.Dan je buur aanspreken en als het niets uithaalt een vrederechter inschakelen als er teveel decibel gemeten word.Veel sucses