Nivo

Lid sinds 30/12/2019

  • Verbouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Nivo Verbouwer

Geschiedenis

Mijn hellend dak (met onderdak) heeft reeds voor een deel een isolatie van 6cm (tussen de kepers) met alu-folie. Ondertussen is de folie op een aantal plaatsen reeds gescheurd/opgelapt met tape/terug gescheurd/enz. Nu zou ik het dak willen verder voorzien van extra 18cm isolatie en dan afwerken met een dampscherm. 

Wat doe ik met de alu-folie als ik daarbovenop nog eens 18cm wens te plaatsen? Maak ik beter openingen in de alufolie zodat beide isolatielagen met elkaar in contact kunnen komen?

Bekijk

Heb reeds meerdere offertes ontvangen voor installatie zonnepanelen. Mijn (redelijk steil) dak ligt op 10°Z-ZW. Enkel in winter heb ik gedeeltelijk schaduwinval van enkele takken.  De meeste firma's doen me een voorstel met Solaredge omvormer met power optimizers per paneel om het probleem van schaduw op te vangen. Recent deed MR Solar me ook een voorstel, maar SMA omvormer is volgens hen de beste oplossing. Solaredge bieden ze ook aan, maar stukken duurder. Verkoopspraatje: Solaredge heeft veel meer kwaliteitsproblemen (vooral de power optimizers) t.ov. SMA. Solaredge schakelt trager. Hun zonnepanelen in functie van SMA zijn uitgerust met meerdere ontkoppeldiodes per paneel om de banen die schaduw vangen uit te schakelen.

Wie moet ik nu nog geloven? Iemand slechte ervaring met Solaredge? Graag jullie advies. Alvast bedankt.

Bekijk

Ik gebruik momenteel een elektronische transformator Osram Halotronic HTM 105/230-240 met sec. wisselspanning van 11.5V . Als belasting heb ik 2 halogeenspots van 12V 50W G53. Recent bespeurde ik een verbrande geur bij de lampen. Nochtans branden ze normaal. Bij het uitmeten meet ik echter meer dan 40V secundair (belast). Onbelast meet ik inderdaad 11V. Is dit normaal?

(Zou verbrande geur ook kunnen komen van stof op lamp?)

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Bekijk