Niva

Lid sinds 19/11/2015

  • Verbouwer
  • 5 vragen gesteld
  • 17 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 6 leden bedankt
Niva Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Inbreuken elektrische keuring
5 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van Niva

Als je een wat oudere woning aankoopt die structureel goed is, stevig, niet vochtig, dakstructuur is goed, een leuke ligging, dan moet je niet twijfelen. Bij alle oudere woningen is het aangeraden om de stroom /waterleiding volledig te vernieuwen en te isoleren.  Heel de oude boel weg en nieuwe leidingen. Nieuwe stroom is brandveiliger. 

Bekijk
Reactie van Niva

Tot voor 2 jaar dacht ik ook ratten te horen op het vals plafond boven de slaap-

kamers. Nadien hadden we een penetrante sterke geur op de slaapkamer van onze zoon (achter de valse wand onder het dak) die onmogelijk wegging (waarschijnlijk van urine, uitwerpselen en karkassen van prooien).

Wij kochten bij het opvangcentrum voor vogels in Zolder te Limburg een spuitbus tegen marters. Spuit een grote hoeveelheid op een oude handdoek of spons en steek die in een opening waar je denkt dat hij zit. Je kunt dit ook gebruiken onder de motorkap van je auto of voor je kippenhok. Wel jaarlijks herhalen. Wij hebben er nu geen last meer van, zie volgende link: 

Natuurhulpcentrum Opglabbeek - Veelgestelde vragen

www.natuurhulpcentrum.be/index.php/veelgestelde-vragen

Het Natuurhulpcentrum verkoopt 'anti-marterspray'. Deze spray bevat geurstoffen waar de marter absoluut niet tegen kan. De geur is echter bijna reukloos voor ...

Indien het ratten zijn zou ik een fijnmazige draad boven mijn spouw bevestigen en eventueel afdichten met PUR.

.

Bekijk

Hallo,  graag raad van personen of kenners die bouwden met het Euromac2 systeem.

Wij plaatsten een aanbouw met het Euromac2 systeem (verloren bekisting uit eps). Dus de binnenkant van het plafond bestaat uit isomo. De stroomleidingen voor de Led verlichting zijn reeds voorzien. Maar wat moet ik voorzien om de lampen aan te bevestigen in de isomo?   Ik vond  een foto  op internet dat er vooraleer de pleister wordt aangebracht dat er iets moet voorzien worden in het plafond om de leds aan te bevestigen?  Hierbij de gevonden afbeelding.  Mijn vraag: wat is dit precies en waar kan ik dit vinden?

Bekijk
Reactie van Niva

Wij zijn net bezig met de houten vloer (geverniste den) boven weg te halen en de bestaande vloerbalken te verhogen omdat onze vloerbalken niet hoog genoeg waren.  We zijn ook maar leken maar na alle forums op het internet doorzocht te hebben doen wij het op volgende manier: tussen de vloerbalken steken we een dikke laag glaswol (zonder openingen) Op de bovenrand van de balken plakken we isolatieband (om contactgeluid te verminderen) daarop schroeven we osb, daarop komt een laag van dat materiaal dat je onder zwevend parket of laminaat legt (ik ken die naam niet).  Een vriendin heeft   beneden nog extra geluidsisolatie van 2cm ononderbroken tegen het plafond gehangen , is wel duurder dan glaswol en werkt zeer goed.

Bekijk
Reactie van Niva

Bedankt Charel voor je antwoord. Inderdaad had er ook al aan gedacht om dit aan de buitenkant te doen maar wel nu nog niet, en vraag me af of er koudebruggen ontstaan door het onderste gedeelte niet te isoleren langs buiten.  Bovendien heb ik nu gemerkt dat er een deel van onze gevel boven de dakafdekking van de buur valt. ons zadeldak gaat van straatkant naar achterkant (tuin) en de buur zijn van links naar rechts (als je begrijp wat ik bedoel). Maar er moet iets worden gedaan want die blokken hebben teveel gaten (deze spoot ik dicht met Pur) én nog erger je hoort alles van de buren én omgekeerd ook dus. Heb dus beslist het volgende te doen: multipor isolatie blokken Xella aan de binnenkant en binnen een jaar... als we weer wat centen hebben samen met de voorgevel de zijgevel (bovenkant) langs buiten te isoleren.

Bekijk
Bouwen met ICF / Euromac - ervaringen
4 reacties · · #Bouwen
Reactie van Niva

Wij gaan een nieuwe aanbouw zelf bouwen met het systeem Euromac2 uit Overpelt. We hebben net een opleidingsdag achter de rug in het Centrum voor Duurzaam Bouwen in Limburg. Een kennis van ons bouwde in Genk haar (vrouw alleen) huis met dit systeem heel alleen. Op haar FB staan veel foto's van haar bouw. Deze wil ik je wel doorgeven via mail. Het grote voordeel (voor ons persoonlijk) is dat het licht hanteerbaar materiaal is, alles is geïsoleerd, stroom-waterleidingen liggen klaar. Wij hebben ook eens een werf bezocht waar de mensen van Evolutions projects aanwezig waren. Je neemt wel best een architect/bouwkundig ingenieur die vertrouwd is met dit systeem want anders is het moeilijk starten. Ik zou een aantal referentie bouwadressenop vragen en daar eens gaan kijken en zeker op voorhand de plannen voorleggen aan EP.  

Bekijk
Reactie van Niva

Ik heb daar ook al aan gedacht, eigenlijk louter om onze gevel een mooiere look te geven en ben al naar verschillende woningen gaan kijken die E-board kregen én woningen die gevelpleister ondergingen. Mijn "persoonlijke" mening is: gevelbepleistering vertoont al heel vlug bruine, groene strepen van watersijpeling en weersomstandigheden. En dat stoort mij enorm. Ik denk dat ik dan binnen 10 jaar opnieuw geld moet uitgeven om de gevel terug toonbaar te maken. E-board moet door specialisten worden uitgevoerd is heel mooi en tegelijkertijd geïsoleerd. Hier hangt echter een hoger prijskaartje aan. Volgens een familielid die werkt bij een bouwmaterialengroep én ook verdeler zijn van E-Board is het minder duur om gewoon een nieuwe  stevige baksteen rond je huis te laten bouwen.

Bekijk

Onze 2 slaapkamers en badkamertje komen onder het zadeldak. De huidige dakisolatie (6cm glaswol met alu) moet verbeterd worden maar er moeten ook nieuwe stroomleidingen komen (bijkomende stekkers en lichtpunten). Mijn vraag is nu waar moet de stroom komen?

Eerst isolatie of na- isolatie, dan dampscherm, daarboven de stroomleidingen daarna afwerking?

Of eerst stroom > isolatie >dampscherm.

Bekijk

Wij bouwen +/-45m² aanbouw aan een zeer oud klein huisje.

De architect voorziet een infiltratieput maar volgens de aannemer/graafwerker is dit niet mogelijk omdat de kleine  tuin veel hoger ligt dan de(kleine) woning. Bovendien is de onderliggende laag zeer vaste ondoorlaadbare kleigrond.

Hoe lossen we dit op? Aangezien water niet omhoog kan lopen.

Bekijk