Livios: Bouwen aan morgen


Nick 61

  Lid sinds 26/01/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 26/01/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 691 vragen beantwoord
 • 37 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 122 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Nick 61
 • Andere professioneel | Woont in Maaseik
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Ondanks een afwatering van 1 cm per lm blijft er water op de keramische tegels staan.

Reactie van Nick 61

Volledig eens met de uitleg van Kas en Charel en de vloerlegger kan je vergelijken met een metser, een aannemer is een metser maar een metser is nog geen aannemer. Dit is klaar en duidelijk oppervlaktespanning wat heel normaal is bij een zwevend terras en minder zou eijn bij een opgevoegd terras

Roestpuntjes op nieuwe spoelbak in de keuken

Reactie van Nick 61

En zoals uit de vraagsteling te lezen valt had de bestaande bak hetzelfde probleem als de nieuwe, ik vermoedt toch dat het een oorzaak heeft ter plaatse en niet de nieuwe bak op zich. Stel men zou de wasbak terug demonteren, opkuisen en een week ergens anders zetten zonder aan te sluiten, indien het probleem zich dan niet meer voordoet moet het een probleem in de keuken zelf zijn. 

Zelf afbraakwerken uitvoeren of laten doen?

Reactie van Nick 61

mijn ervaring zegt me om het te laten doen dan ben je er op een paar dagen vanaf indien je het zelf wil doen dan staan daar misschien weken zelfs maanden containers en schrootbakken die iedere dan huur kosten die meestal nadat je belt om ze te komen ophalen nog dagen blijven staan dan sta je ondertussen stil en dan nog niet te spreken van het stellingmateriaal dat je wettelijk verplicht dient te zetten, neen man laat een firma dit doen, je gaat er niets aan uitsparen door het zelf te doen en dan misschien nog persoonlijk lichamelijke letsels oplopen.

Succes

Meetpunt lekt water van de Bulex Condensatieketel

Reactie van Nick 61

Hoi Annelies het goudkleurig potje links op de foto is een automatische ontluchter die is beginnen lekken, troost je de goedkoopste tot de duurste gaan dit op termijn doen . Eigelijk is deze aansluiting niet zoals het hoort te zijn omdat de rokgassen gemeten moeten kunnen worden als de ketel dicht is dus eigelijk had hier direct op de ketel een tussenstuk moeten zitten met een meetpunt, de technieker had je dit moeten kunnen of wilen vertellen.

Welke verstuiver in oude mazoutbrander

Reactie van Nick 61

Met de info die je geeft kan niemand iets zinnigs doen, geef het vermogen van de ketel de lengte van de vuurhaard en de breedte, met de stuwschijf zal je de vlamhaker bedoelen, hoeveel mm staat deze voor de verstuiver? Meestal is het probleem dat je beschrijft het gevolg dat de schoepen van de ventilator hopeloos vol zitten met stof zodat het luchtdebiet te laag is voor een goede werking daarom dat de ontsteking vervuilt. De hoek van de verstuiver wordt bepaald aan de hand van de verhouding van de vuurhaard. Is deze lang en smal dat zet je een 45 graden , is deze ongeveer dubbel zo lang dan de breedte dan zet je een 60 graden , indien vierkant of rond dan zet je een 80 graden verstuiver. Let wel dit zijn maten van boven op de ketel gezien niet van voor.

Toch 1978 en een max vermogen van 8kg =ongeveer 80kw, misschien eens overwegen om te vervangen door een kleinere ketel met aangepaste brander want ik heb sterk het vermoeden dat  je een ontzettende hoge schoorsteentemperatuur hebt wat resulteerd in een hoog verbruik .

Chroom, inox of geborsteld staal

1 reactie ·

Reactie van Nick 61

Ik heb een Blanco inox geborsteld keukenkraan, super in het gebruik en handig in onderhoud , blij dqt ik geen chroom gekozen heb destijds

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende