Nick 61

Lid sinds 26/1/2016

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 711 vragen beantwoord
  • 49 vragen goed beantwoord
  • 127 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Nick 61 Andere professioneel

Geschiedenis

Leidingen regenwaterafvoer
1 reactie · · #Sanitair
Reactie van Nick 61

Om gemakkelijk te werken gebruik je best de buizen van 110 x 3 zonder mof,  gebruik best ook geen lijmverbindingen maar fittingen met rubber dichtingen,  deze kan je nog verschuiven indien nodig en een lijmverbinding niet. Vergeet niet om je rubbers met een vaseline of ander glijmiddel in te smeren bij de montage en maak een schuine kraag aan je buizen

Succes

Bekijk
Raam rookgasafvoer
3 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Nick 61

Een gasinstallatie moet gekeurd zijn,  ook elke verandering, aanpassing of uitbreiding moet herkeurd worden. Bij  zo'n keuring wordt ook naar de uitmonding gekeken, misschien dat deze kachel ooit zelf geplaatst is en niet gekeurd geweest is.

Het wegnemen van de klink is niet toegelaten als veiligheid, het eerste jaar ga je dit doen en het volgende jaar wordt het vergeten of het hoeft niet, indien je de kachel wil gebruiken dan zal je het raam permanent moeten dichten door er schroeven in de draaien zodat het in geen geval geopend kan worden.

Bekijk
Lek op dit stuk
4 reacties · · #Verwarming & koeling
Reactie van Nick 61

Zet wat teflon op de schroefdraad en schroef het venrtielhoedje er terug op en je probleem is verholpen,  dit komt veelvuldig voor bij automatische ontluchters zowel de goedkoopste tot de duurste

Bekijk
Reactie van Nick 61

Volledig akkoord met de uitleg van sdeb , prutswerk , gezien dat het water omhoog komt zit je zowiezo met een verstopping ergens in de afvoer. Ik zou eerst zorgen dat de verstopping verholpen wordt en liefst niet met een ontstoppingsprodukt maar manueel of mechanisch en dan het probleem van de lekkende aansluiting

Bekijk
Toilet sifon loopt deel leeg
14 reacties · · #Klus in uw kot
Reactie van Nick 61

Is er wel een put aanwezig? Best eens informeren bij de eigenaar hoe de riolering gemaakt is, in veel gemeenten is een put niet meer verplicht. 

Bekijk
galvaanisch koppel
1 reactie · · #Verwarming & koeling
Reactie van Nick 61

Veel drukregelaars zijn gemaakt van zamak,  een zachte legering. Je mag of kan deze met koper of staal verbinden , electrolyse zoals jij zegt galvaanisch koppel is bij waterleidingen waar je overgaat van koper naar staal, wat nog veel voorkomt. Ik denk eerder dat er vlas gebruikt is bij de montage van de kapotte drukregelaar,  dit mag zeker niet, dit is een ascopisch defect. Vlas en gassen mogen nooit samen gebruikt worden best neem je teflon of nog beter een vloeibaar afdichtings produkt zoals Loctite 577. 

Bekijk
Reactie van Nick 61

De buizen die je beschrijft zijn niet uit gietijzer maar staal, op deze kan je schroefdraad trekken en reductiemoffen van 6/4" naar 4/4" waarop je dan een alpex van 26 x 1" of koper van 28 op kan aansluiten, vergeet zeker niet je leidingen en radiatoren goed te spoelen voor je de nieuwe ketel opstart, heel belangrijk is het om in de terugloopleiding een filter te plaatsen om de ketel te beschermen, ook Fernox in je cv water kappen om een goede werking van je ketel te verzekeren.

Verder is het belangrijk dat je moet weten dat dit een installatie is die op hoge temp werkt, het is niet zeker dat je nieuwe condenserende ketel zijn werk optimaal zal kunnen doen omdat deze het beste rendement heeft op een veel lagere temp dan deze waar de radiatoren en buizen indertijd voor uitgeteld zijn.

Knel of klemkoppelingen ga je niet vinden om op 6/4" buis te klemmen, alleen schroefdraad trekken of een reductielasmof zullen hier kunnen helpen

Succes

Bekijk