Livios: Bouwen aan morgen


Nick 61

  Lid sinds 26/01/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 26/01/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 491 vragen beantwoord
 • 29 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 88 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Nick 61
 • Andere professioneel | Woont in Maaseik
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Weersafhankelijke thermostaat of niet

Reactie van Nick 61

Als ik het goed begrijp is het met de huidige ketel ook te koud in je huis, in dat geval misschien eens eerst het vermogen van je radiatoren laten controleren. Een buitenvoeler in combinatie met een kamertermostaat (afstandsbediening) is zeker een aanrader. Hou er wel rekening mee dat de buitenvoeler op de noordzijde van je woning geplaatst wordt en een 2,5 meter boven de grond, zo zal een beetje zon geen invloed hebben op je stookgedrag.

Voldoet sonoff aan keuring voorwaarde

Reactie van Nick 61

Indien je van hetzelfde merk ook de stopkontakten wenst te nemen ga je wel een probleem hebben  met de keuring want Nederlandse stopkontakten ̂met kemakeur hebben randaarde die in België niet toegestaan is hier is het verplicht met penaarde te werken en cebec  gekeurde stopkontakten en schakelaars

Warmtepomp maar geen zonnepanelen?

Reactie van Nick 61

Ik ben mee in het verhaal van bovenstaande post, indien je hier nog het 2 jaarlijks onderhoud van een gasketel meetelt ( 100 tot 150 euro/onderhoud ) en een wp onderhoudsvrij is dan is het prijsverschil niet meer zo groot. Trouwens nieuwe verkavelingen worden niet meer van aardgas voorzien en Ingeval er daar hoge bomen staan en er geen pv panelen kunnen geplaatst worden dan schiet er niet veel meer over buiten elektriciteit .

Geluiden in de afvoerbuizen

Reactie van Nick 61

Indien je een vetvanger hebt zal deze op die 3 jaar wel een ferme  brok vet verzamelt hebben en het water opstroppen best dat je deze eens zuiver maakt 

Recuperatie warmte van ventilatie via warmtepomp

Reactie van Nick 61

Welk nut heeft het dan indien je de uitblaas van je verluchting op de buiten unit van je warmtepomp richt en je hebt ramen openstaan, langs ene kant wil je je warmtepomp bevoordelen en langs de andere kant verkwist je de opgeleverde besparing door de warmte langs open ramen te laten verdwijnen!  Met een D systeem wordt niet alleen de lucht ververst maar ook het grootste gedeelte van de warmte gerecupereerd die dan gelijkmatig door het huis verspreidt wordt, hierdoor zal de warmtepomp minder moeten werken dan met een C ventilatie en de open vensters.

Verwarmen badkamer

2 reacties ·

Reactie van Nick 61

Zoals Hugo schrijft en indien je dit zou doen dan gaat de radiator warm zijn als je gedaan hebt met douchen of baden en niet zoals het hoort op voorhand, trouwens je zou de radiator verwarmen en eer het water dan uit de radiator zou stromen richting je verbruikspunten heb je nog lauw of koud water over. dus zeker niet doen maar eerder in de richting denken van een apart circuit naar de badkamer met een aparte ruimtetermostaat in de badkamer , dit kan draadloos en voor de radiator heb je dan alleen de aanvoerbuis nodig en de terugloop kan dan gezamelijk blijven zoals het nu is indien het technisch mogelijk is natuurlijk.

Aannemer faiiet

1 reactie ·

Reactie van Nick 61

ik denk niet dat de onderaannemer zomaar de stenen mag weghalen, indien je de nummerplaat van het voertuig hebt, een klacht neerleggen bij de politie van diefstal want indien de curator nog een factuur vindt bij het failliete bedrijf voor het leveren van de stenen ga je de stenen alsnog moeten betalen , ook al heb je ze niet. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende