NB001

Lid sinds 6/8/2019

  • Verbouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
NB001 Verbouwer

Geschiedenis

Beste,

In onze recent aangekochte woning die we momenteel aan het verbouwen zijn hebben we het probleem dat de voor- en achtergevel naar buiten geduwd wordt door drukkracht van het dak. Dit komt door dat op de  bovenzijde van onze gevels een betonlaag gegoten is die niet (deels) terugkeert naar de zijkanten van de gevels, waardoor de voor- en achtergevel niet verankert is met de steunmuur in het midden. Door de jaren heen (huis van medio jaren '70) geeft dit ervoor gezorgt dat zowel voor- als achtergevel zich wat hebben gezet (enkele cm's), maar nu zou ik dit willen verankeren. 

Ik was van plan dit te doen door in de roostering te boren en hier betonijzers chemisch te verankeren in voor- en achtergevel. Eenmaal de betonzijers door de roostering in de gevels verankert zaten, heel de lengte van de betonijzers te bekisten en op te gieten met beton. Echter heb ik teveel problemen met een tekort aan plaats tussen de roostering om te boren, alsook om te boren in de gevel (dit moet door plaats tekort met een hoekboor stuk voor de boormachine of een haakse boormachine). Ook kan mijn betonijzer nooit de hoek maken om mooi in de voorgeboorde gaatjes te geraken. 

Hoe los ik dit best op? Zijn hoekijzers met een juiste draagkracht een alternatief? Vooruitziend lijkt het me meer dan nodig om de gevels terug te verankeren met de steunmuren. In bijlage enkele foto's om meer duidelijkheid te scheppen. 

Alvast hartelijk bedankt!

Vriendelijke groeten,

Niels

Bekijk