Livios: Bouwen aan morgen


Nathieke

  Lid sinds 11/12/2012

 • Bouwer
 • Lid sinds 11/12/2012
 • 2 vragen gesteld
 • 23 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


Nathieke
 • Bouwer | Woont in hechtel
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Onvergunde woning in natuurgebied

4 reacties ·

Reactie van Nathieke

Ik zou contact opnemen met de gemeente en vragen wat je kan verwachten als je een zonevreemde woning met PV op overneemt. Zij kunnen je de juiste info geven.

Nieuwe tegels gebarsten

1 reactie ·

in mijn deuropening in de berging zijn een 3tal tegels gebarsten. Ik heb geen vloerverwarming. Ze liggen onder pur en chape. Ze zijn gelijmd met omnicol. Ze liggen een jaar. Iemand een idee hoe dit komt?

Nieuwe tegels gebarsten

1 reactie ·

Reactie van vloerder jp

In een onderbreking van een muur, zoals bij een deur, wordt in de chape een uitzettingsvoeg gestoken om de spanningen van de chape op te vangen. Boven die uitzetvoeg wordt de tegelvloer onderbroken, omdat de werking van de chape verticaal wordt doorgegeven aan de tegelvloer. Chape en tegels hebben een verschillend uitzettingscoëfficiënt van resp 0.012 en  0.007 : dat is behoorlijk veel verschil. Om die reden wordt in de tegelvloer een bescherming geplaatst boven de zetvoeg in de chape. Dat kan met een profiel dwars door chape en tegelvloer, met een profiel in de lijmlaag van de tegels, met een soepele voeg in de tegelvloer. Andere : een ontkoppelingsmat op de chape.

jp

Bouwvoorschriften garage groter dan 40m²

Reactie van Nathieke

ligt het in een verkaveling, bpa,..? Niet alle voorschriften zijn dezelfde. Hij kan ook afwijken van de voorschriften, dan is er een openbaar onderzoek. Jij als buur zal dan een aangetekend schrijven ontvangen dat je het dossier in de gemeente kan gaan inkijken. je kan dan op jouw beurt aangetekend  een bezwaar indienen.

Merk convectoren ?

1 reactie ·

Reactie van Nathieke

wij hebben radiatoren en convectoren van jaga besteld...mijn schoonbroer had deze en was zeer tevreden, dus de keuze was snel gemaakt.

hemelwater.

1 reactie ·

Reactie van Nathieke

hemelwater gebruiken is toch voordelig....wij gaan het in ieder geval gebruiken...

Welke stedenbouwkundige voorschriften moet ik volgen?

Reactie van Nathieke

gewoon de voorschriften gaan aanvragen bij de gemeente/stad waar de bouwgrond gelegen is. als de verkaveling van na het bpa is, dan veronderstel ik dat je de verkavelingsvoorschriften moet volgen. Maar soms staat in de beslissing van het SC van de verkaveling 'de voorschriften van bpa dienen gevolgd te worden' dus best ff navragen

1 2 3 · Volgende