Livios: Bouwen aan morgen


Nasty Nympho

  Lid sinds 15/11/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 15/11/2014
 • 1 vraag gesteld
 • 33 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 6 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Nasty Nympho
 • Verbouwer | Woont in Dendermonde
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Annulatie van aankoop appartement na email

Reactie van Nasty Nympho

Volgens mij geldt dit als een aankoopbelofte en is dit bindend en zelfs zonder opschortende voorwaarden. Het is toch normaal dat je meegeeft dat je wil kopen onder opschortende voorwaarden, je doet dat immers ook bij het uitbrengen van een bod op een vastgoed.

http://www.livios.be/nl/bouwen-verbouwen-of-kopen/kopen/bod-per-e-mail-bindend-en-vier-andere-vragen/

http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/wonen/hoe-correct-op-een-huis-bieden/article-normal-516151.html

Email dat men akkoord is voor de aankoop, bevestiging van de tegenpartij (dus de koop is wettelijk bindend)

(Zie quote hieronder)

Misschien kan je nog onderhandelen met de verkoper en een schikking treffen, als jij je been stijf houdt wordt het een zaak bij de rechtbank van Eerste Aanleg en staat het 1 tot 1,5 jaar op de rol en heb je mogelijk na 2 jaar een uitspraak (99% kans op 10% boete) 

Je kan anders de vraag ook stellen op het juridisch forum (www.juridischforum.be)

Hier vind je alvast iets soortgelijks...

www.juridischforum.be/forum/viewtopic.php?t=41716

Quotes van TS:

...we hebben gemaild: "We hebben beslist het appartement aan te kopen"

... We hebben nog niets aangegeven ivm een eventuele opschortende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypothecair krediet vermits we nog niets ondertekend hebben.

... Enkel een email verstuurd en een bevestiging teruggekregen.

Wachtgevel : aan wie komen de kosten toe ?

Reactie van Nasty Nympho

Inderdaad, zoiets heet 'bouwen te paard' als je daar op googelt zal je de wetgeving/regelgeving hierontrend snel vinden.

Hou er ook rekening mee dat de toekomstige buur de kosten voor de bouw van de wachtmuur pas moet betalen wanneer hij hier daadwerkelijk gebruik van zal maken. Wanneer dat pakweg nog 5 jaar duurt, zal de waarde van de muur die jij voor hem bouwde dus ook gedaald zijn omwille van de ouderdom van de muur. De eerste bouwer zal in eerste instantie de kosten dus volledig zelf moeten dragen.

Je bent best dat je je informeert bij jouw toekomstige buurman wat zijn bouwplannen zijn om hieraan te voldoen. (mocht deze zijn woning volledig willen onderkelderen en jij niet bvb)

Gasketel centrale verwarming woning vervangen...maar ik heb convectoren...

Reactie van Nasty Nympho

Europa legt het nu eenmaal op dat je een condenserende ketel moet kopen. Enkel wanneer je met meerder ketels dezelfde schouw gebruikt (appartement) kan je nog een 'gewone ' ketel installeren. Je kan steeds jouw bestaande schouw laten intuberen, zo haal je de aanvoerlucht van buiten en kan je toch condenseren. 

Wanneer je een 'gewone' ketel zou installeren zou je toch jouw schouw moeten intuberen met en inox buis, wat jouw duurder zou uitkomen dan 'n pvc buis om te condenseren. 

Verkoop huis inboedel

1 reactie ·

Reactie van Nasty Nympho

Nee, dat mag niet, tenzij het zo in het testament staat dat hij de eigendom verwerft over de inboedel.

Voor meer informatie kan je steeds -GRATIS- contact opnemen met een notaris, deze kan U hierbij meer informatie geven.

Erfdienstbaarheid: afsluiting

2 reacties ·

Reactie van Nasty Nympho

Ik denk dat de omschrijving van Sjarel vrij compleet is. Verjaring is pas na 30 jaar (dan is het 'verdertigd' zoals wel in de volksmond gezegd wordt) Je kan op de site van www.tragewegen.be controleren of er een trage weg is die U doorgang zou verstrekken, verder eens kijken op uw bouwplan, op het kadaster bij uw gemeente/stad (en/of) op www.geopunt.be/kaart

Bouwplannen niet bestaand

2 reacties ·

Reactie van Nasty Nympho

Inderdaad, ruimtelijke ordening is pas gestart (april?) 1962, dat houdt in dat er dus mogelijk geen plannen zijn van de woning. Als de woning van VOOR 1962 is heb je het voordeel dat zaken die er al staan van voor 1962 automatisch vergund zijn.

Geen regelgeving is dus niet altijd slecht.  

Vloerverwarming op een warmtepomp

Reactie van Nasty Nympho


Een vloerverwarming met warmtepomp (zelfs een goede lucht/water) zal werken naar behoren doch komt duurder uit dan verwarmen met een gascondensatieketeltje in combinatie met diezelfde vloerverwarming. Brandertje fungeert ook als warmwaterdoorstromer zonder voorraadvat om aldus het dagelijkse stilstandsverlies van enkele kWh te vermijden. Een voorraadvat is alleen nuttig als je supersnel een bad wil kunnen laten vollopen en/of regendouches wil installeren.

Ik dacht dat m'n doorstromer zo'n 15liter/minuut à 55°C levert. Is dat dan onvoldoende voor 'n regendouche? Ik dacht het niet. 

En supersnel 'n bad vullen,..

Mijn sanitair water wordt verwarmd tot 55°C. Als je dus 'n bad wil vullen kan je dus (à 40°C) zo'n 20 liter/minuut vullen. Is dat niet snel genoeg?  

Ik zou zeggen dat de stelling alleen opgaat als je een bad wil laten vollopen EN gelijkertijd 'n douche wil nemen.

Afsluiting voortuin + zijtuin: vergunning?

Reactie van Nasty Nympho

Je kan misschien met de buur 'n praatje maken met de vraag of hij jaarlijks (of 2x per jaar) de haag kan scheren langs jouw kant (tot op de scheidingslijn) en het afval (van zijn haag) kan opruimen. Normaal gezien zou deze daar toch geen probleem mogen van maken.

Geen lening krijgen door slecht betalen.

Reactie van Nasty Nympho

Als je niet op de zwarte lijst staat gaan ze dat niet merken dan kunnen ze alleen uw openstaande schulden zien (ingeschreven in het register v/d Nationale Bank) Als er in de briefwisseling van uw huidige bank nooit melding werd gemaakt dat uw achterstand werd doorgegeven naar de kredietcentrale gaat er ook niets in uw dossier staan. 

Stukje grond overkopen van buurman.

Reactie van Nasty Nympho

Topic dat me eerder thuis hoort in de rubriek: "Bouwen, verbouwen of kopen?" lijkt me...maar kom.

Of die extra m² dan conform de prijs van de bouwgrond zal zijn.  

Brengt die 20m² geen ernstige waardevermindering toe aan de buurman zijn perceel? 

De buurman zal ook wel snappen dat een iets bredere oprit voor jouw belangrijk is <en je dus meer gaat willen betalen> dan doorgaans betaald wordt in jouw streek.

Die 20m² bouwgrond nét naast jouw perceel is véél meer waard voor jou dan een <willekeurige> vierkante meter bouwgrond ergens in jouw streek. Het grassprietje nét naast jouw eigendom is meestal 'n gouden grassprietje. 

Heb je al een mondeling akkoord? 

1 2 3 · Volgende