Livios: Bouwen aan morgen


Mysticwizard

  Lid sinds 20/09/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 20/09/2018
 • 1 vraag gesteld
 • 4 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Mysticwizard
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Kris M

Als je de warmtepomp al 10 jaar hebt dan weet je toch je jaarlijks verbruik door je tellerstand door 10 te delen en daar een schatting van't jaarlijks verbruik voor niet-verwarming (licht, toestellen etc) af te trekken.

'k Zou verwachten dat de jaarlijkse warmtebehoefte idd zo'n 15.000kWh is en dus het verbruik van de warmtepomp excl electrische bijverwarming zo'n 4.000 kWh (wat je evenveel kost aan electriciteit als 15.000 kWh gas tenzij je voldoende zonnepanelen geplaatst hebt)

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Nick 61

Aan de hand van de info zou een verbruik van 7000 a 8000 KWh aanvaardbaar zijn. 15000 KWh is dan ook zeer veel t.o.v. het geïnstalleerde vermogen. Is er altijd zo'n hoog verbruik geweest ? Vraag is natuurlijk ook hoe de vloerkringen indertijd gemaakt zijn, liggen deze op 10 cm, 15cm of verder uit elkaar? Ergens heb ik in je tekst  gelezen dat het water uit het kapatienet 45 graden heeft, gaat deze temperatuur zo de vv in of wordt deze gemengd naar een lagere temp? Het blijft natuurlijk wel heel moeilijk om een juiste mening te geven zonder de installatie te kennen.

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Iceberg

Verbruik lijkt mij veel te hoog!

toen wij onze woning aankochten was er een Masser systeem met elektrische weerstand en als extra elektr  accumulatieverwarming voorzien. Verlichting waren halogeenspots en de woning is aanzienlijk groter dan uw voorgestelde opp.

(5 gezinsleden)

verbruik was toen een kleine 20000kWh/jaar (zonder warmtepomp)

(wel 1 houthaard voorzien)

vraag is of de warmtepomp bij uw ouders wel effectief werkt ? En niet enkel de zogenaamde elektrische naverwarming alles opvangt tijdens evt faling warmtepomp?

is thermostaat geprogrammeerd?

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Hugo C.

Begrijp nog altijd niet waarom men de warmtepomp zo de hemel inprijst. In het koudste periode van het jaar dat men de meeste verwarming nodig heeft heeft de warmtepomp een cop-waarde van 2 dwz voor 1kWh elektriciteit (veelal dagtarief) ontvangt men 2kWh aan warmte. Extra komt dan nog de bijkomende directe elektrische verwarming bij strenge koude.

Bijkomend nadeel is ook de hoge werkingstemperatuur van de verwarmingsinstallatie. Met vloerverwarming zou het resultaat al beter zijn en heeft men d'office geen bijkomende temperatuurverhogende elektrische verwarming nodig. Maar dat allemaal is een kenmerk van de installaties van die fabrikant. Je zou verstelt staan hoeveel rechtszaken de voorbije 50 jaar er al geweest zijn van eigenaars die totaal ontevreden waren over de geplaatste installatie die in het geheel niet overeenstemmen met de voorgaande mooie praatjes.

Dus als je kosten wil besparen en een vlug terugverdien resultaat wil hebben, gooi de ganse installatie buiten en plaats een doodgewone condensatieketel op aardgas (voor zover die in de straat ligt).

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Alaerts guido

Is de firma Masser langs geweest voor eens te kijken of alles in orde is met de installatie ?  Of er misschien elders een probleem is een verlies naar de aarding mischien.

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Laforce Erwin

Even een andere "domme" vraag.

Als warmtebron wordt uiteraarde bodem gebruikt (captatienet 60cm onder de grond).
Warmteafgiftemedium = lucht. Wil dit dan niet zeggen dat de verdampte freon in het stralingsnet, in huis, zal gaan condenseren en zijn warmte afgeven in de verschillende ruimtes? En er geen water opgewarmd wordt als medium om dan het huis te verwarmen?

Hoe kan het afgiftemedium lucht zijn als het over vloerverwarming gaat?

Er klopt iets niet in uw uitleg.

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Bartvr

Beste,

Heb zelf ook het slechte systeem van Masser liggen en met resultaat een hoog verbruik ( ongeveer een 10000kwh /jaar gemeten met energiemeter ) en we zetten onze thermostaat niet hoger dan 20graden + in tussenseizoenen verwarmen we met ons houtvuur slaapkamers worden zelf niet verwarmd . Wij zijn niet de enige met dit probleem mijn huisarts heeft ook dit probleem en zij betalen nu aal electriciteit 6500€ per jaar . Momenteel betaal ik een 2900€ /jaar maar ieder jaar komt er bij . Zij zijn van Masser al verschillende keren geweest en niet alle techniekers zijn goed heb der al eens gehad dat die meer slecht had gedaan dan goed want de tweede die na  maan terug kwam zij zelf dat die er een .... van gemaakt heeft . Bij de hoofdpomp zijn al 3 condensators vernieuwd en nu is die terug stuk . Electricien is ook al eens geweest omdat de kabels na de zoveelste keer verbrand waren ! Maar voor mij is de maat vol en systeem moet weg maar probleem is dat niemand op dit systeem werkt of zijn er mensen die het systeem al kunnen aanpassen en betere resultaten boeken ?

Zijn er mensen die het probleem al hebben kunnen laten verhelpen dor een nieuwe installatie maar dan niet van Masser die komen der niet meer in ! Prutsers zijn het !

Probleem is de vloerverwarming de buizen zouden te klein zijn en dan ook nog eens koperbuizen , ook de verdeling van warmtenet geeft problemen om eventuee met water te werken .

iemand een idee voor andere systeem ?

Mvg

Bart

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Mysticwizard

Ik wens hier ook nog even op te reageren. het is een Masser "S" systeem. Dat wil zeggen dat er geen water gebruikt wordt in de vloerverwarming. Het koelgas gaat naar het horizontaal captitatienet buiten en verdampt, binnen in huis condenseert deze opnieuw en geeft zijn warmte af.

Dit is het enige type systeem dat op deze manier werkt blijkbaar...