Moonlight

Lid sinds 9/12/2012

  • Verbouwer
  • 2 vragen gesteld
  • 4 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
Moonlight Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Hoe architect opzeggen?
3 reacties · · #Bouwen
Reactie van Moonlight

Dag Stijn

Dag Jürgen

hartelijkdank voor jullie reactie!!

Ondertussen heb ik contact genomen met de Orde van Architecten. Die wisten mij niet veel meer te vertellen, ook niet over de 'regels en gebruiken' van de Orde zoals aangehaald in het contract met de architect toen ik vroeg welke schadeloosstelling een architect kan vragen.Ze vonden dat een vaag artikel in het contract. Ik weet niet wat hij nog van erelonen schikt aan te rekenen aangezien hij per gepresteerd uur wordt betaald en hij mij niet kan zeggen hoeveel de rest van de opvolging nog zal kosten.

Ondertussen heb ik ook contact genomen met een andere architect, maar die schrok precies nogal van mijn vraag om het project eventueel over te nemen. Die architect houdt zich alleen aan projecten van A tot Z. En zo zal het bij de meesten wel zijn. Ik kan mij ook voorstellen dat men niet happig is om een collega architect op te volgen bij ontevredenheid van de klant.

Ik denk dat ik inderdaad nog eens goed met de architect zal moeten praten over hoe hij het zal concreet zal aanpakken en een voorstel doen voor een vast bedrag voor de nog uit te voeren taken en ook waarin hij rekening houdt met mijn budget (want dat is nu ook niet het geval), zonder dat hij steeds zaken opdringt die ik niet wil.

Als leek heb ik een architect onder de arm genomen, vooral om de technische ondersteuning en opvolging (en ook omdat er iets moet gesloopt worden en de wet mij dit verplicht) binnen het kader van mijn budget. Ik heb uit deze situatie zeker mijn lessen getrokken!

Ik wens jullie prettige eindejaarsfeesten en een gelukkig 2013!

Bekijk