MLVC

Lid sinds 13/11/2012

  • Andere particulier
  • 9 vragen gesteld
  • 8 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
MLVC Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van MLVC

Dat er 10% commissie wordt aangerekend betwist ik niet want dat staat zo in de verkoopovereenkomst maar dat ze op de basisfacturen eerst nog een variabele fee tussen de 7% en de 15% aanrekenen en vervolgens op de som van dat alles nog eens 10% vind ik verre van normaal.

Dat ik de facturen die zij aan de nutsbedrijven hebben betaald moet betalen vind ik ook normaal. Maar dat ze nog een heleboel andere kosten (graafwerken, boringen, vloeren, metsen meterlokaal, ...) apart aanrekenen (veel zonder factuur wegens 'zogezegd' door eigen mensen en bijgevolg op basis van een 'raming') vind ik dan weer niet normaal. 

Betwisten heb ik keer op keer gedaan maar wanneer ik niet betaal beginnen natuurlijk de nalatigheidsinteresten te lopen en bij een gerechtszaak kost een advokaat al meer dan het openstaand bedrag. Wat zijn dan de opties? De meeste mensen zeggen 'facturen betalen' is het goedkoopst. Maar daar kan ik me niet bij neerleggen. Dit is machtsmisbruik. Bij wie kan ik zo'n praktijken aanklagen?

Bekijk
Reactie van MLVC

In het lastenboek staat wel degelijk dat er binnendeuren zijn voorzien (geleverd en geplaatst) alleen staat er niet bij welk type voor een 1-slaapkamerappartement. Aangezien de verkoopster me dadelijk de standaard binnendeuren toonde én de standaard glazen deur voor de inkomhal ging ik ervan uit dat dit de binnendeuren waren waarvan sprake in het lastenboek. Op de bestelbon staat trouwens duidelijk vermeld welk type (prijs geleverd en geplaatst) de andere binnendeuren zijn, een apart blad voor de optie van de inbraakwerende inkomdeur en een apart blad voor de glazen deur. Ik vind het dus niet kunnen dat ik meer dan anderhalve maand later verneem dat ze zich vergist hebben. Het lastenboek spreekt over 'binnendeuren', de verkoopster toonde wat volgens haar de 'binnendeuren' (dus inclusief 1 glazen deur) waren en zo staat het op de bestelbon. Vorige week vernam ik van de promotor dat hij de deuren volgens mijn bestelbon gaat bestellen (dus inclusief glazen deur maar aan lastenboek conform budget dus zonder meerprijs). De vraag wordt nu dus wat de deurenfabricant gaat leveren, plaatsen én vooral factureren. Stel dat die een glazen deur levert en plaatst én toch de meerprijs aanrekent wie gaat die dan betalen? De promotor doet de verrekeningen en kan me daar geen duidelijkheid over geven.

Bekijk
Reactie van MLVC

Dank voor alle info.

Hierbij sluit ik dit topic.

Zonet werd mijn vermoeden bevestigd. De bouwheer weigert vloerverwarming te plaatsen. De uitleg dat het technisch niet mogelijk is, is dus wel degelijk een excuus om de ware reden (onwil) te verbergen. Ik vrees dat ik daar machteloos tegenover sta.

Bekijk

Ik heb een inkomende plaatsbeschrijving laten doen door een expert. Nu heb ik het verslag ontvangen. In totaal 21 bladzijden (dus met voorpagina, eindpagina, wettelijke clausules en 4 pagina's foto's inbegrepen).  8 Pagina's beschrijven een totaal ander goed. De expert weigert deze pagina's te schrappen maar wil wel een "bijlage" toevoegen voor de registratie. De overige beperkte pagina's tekst staan vol fouten en zijn zeer summier. Ik heb meer tijd verloren door alles terug met de huurder te bekijken en de fouten te verbeteren dan wanneer ik zelf die beperkte pagina's zou getypt hebben. Maar de expert stuurt wel een factuur van 502,00Euro!!!

Ik ga nu zelf de wijzigingen naar de registratie sturen. Wat kan ik tegen die expert doen? Moet ik die factuur betalen? Moet ik zomaar aanvaarden dat hij zijn P.V. weigert aan te passen maar wel mijn eigen getypte tekst met opmerkingen als bijlage wil zetten? Bestaat er een ombudsman om deze klachten te melden?

Bekijk
Vliegen
5 reacties · · #Buitenschrijnwerk
Reactie van MLVC

Aan Sjarel, Kris en Speedy,

Speedy -> neen ik heb nog geen oplossing gevonden

Sjarel -> ik stel voor dat jij dagelijks de ramen van mijn woning komt poetsen en dat we na een weekje eens overleggen (alle gekheid op een stokje ;-) dit is maar een grapje waarmee ik wil aantonen dat het echt wel erg is). Ik heb niets tegen een koe, dat hoort erbij als je op "den buiten" woont. Ik heb met de boer zelfs overlegd en hij beweert dat zijn dieren een speciaal product krijgen waardoor ze minder aantrekkelijk worden voor vliegen. En dat de natuur dit wel oplost daar ben ik het mee eens. Zodra het koude weer zijn intrede doet, zeker vriesweer, zijn de vliegen weg. Maar dat zijn maar enkele maanden per jaar hé. De bedoeling van mijn vraag was om ergens een zeer intelligente mens te vinden die een eenvoudig en efficiënt middel kent om op een milieu- en diervriendelijke manier te verhinderen dat vliegen hun uitwerpselen achterlaten op mijn ramen.

Kris -> 1. De boer zegt dat hij zijn dieren "een product" geeft. Is de hinder abnormaal ... hier is het antwoord genuanceerder. Ik woon hier al 12 jaar en het is pas de voorbije 2 jaar dat die hinder is ontstaan. Ligt het dan aan de koeien kan je, je afvragen? Ik heb geanalyseerd wat er de voorbije jaren nog zou kunnen veranderd zijn. Wat me opvalt is dat de teelt op het stuk grond achter mijn tuin en voor de weide (dus een "tussenstuk") de jaren voordien "hoge gewassen" (o.a. maïs, verschillende jaren op rij) waren die bovendien laat op het seizoen gerooid werden en mijn vermoeden is dat dit verhinderde dat de vliegen erover of erdoor vlogen. Na het rooien was het vaak al redelijk koud weer (te koud voor de vliegen, vermoed ik). De voorbije 2 jaar stonden er ("kort stro") graangewassen. Dus zeer laag gewas en vroeg gerooid met braakland als gevolg. Nog een wijziging is dat er de jaren voordien een paard samen met de koeien op de weide stond. Dat dier werd intussen spijtig genoeg verkocht.

2. het is bouwgrond die in afwachting van bouw (werd recent verkaveld en bouwvergunningen zijn afgeleverd) door deze dieren "proper" gehouden wordt. Vermoedelijk zal na de bouw het "achterland" weide blijven omdat dit al is opgekocht door iemand waarvan ik een zeer sterk vermoeden heb dat die op (hopelijk zeer lange termijn) een straat gaat aanleggen om dat "achterland" volledig te verkavelen (woonuitbreidingsgebied waarvan ik weet dat noch gemeente noch provincie moeilijk gaan doen bij verkavelingsaanvraag).

Bekijk