Miguelito

Lid sinds 29/12/2011

  • Verbouwer
  • 11 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Miguelito Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Voor de vloer hebben we in de toonzaal, aangeduid door de promotor, een keramische vloer met houtprint gekozen.  Deze collectie 'canaletto' bestaat in diverse breedtes van lange tegels.

Na de plaatsing stellen we vast dat er een opmerkelijk kleurverschil is tussen de gekozen breedtes. De houtprint is dezelfde maar de kleur tussen de brede en smalle tegel is erg verschillend.   Ook vinden we verschil op de etikettering van de verpakking.    In plaats van een uniforme vloer met houtprint hebben we nu een 'zebra-pad' uitzicht in 2 verschillende tinten.....

Hoe moet het nu verder ???  Wat kunnen we doen ?  

Normaal zou de oplevering zijn binnen twee maanden want sanitair, keuken en electriciteit zijn ook geplaatst.  Nu huren we een studio in afwachting van het kunnen betrekken van het aangekochte appartement.  

Dank voor jullie goede raad en oplossing !  

Bekijk

We hebben een appartement gekocht, op plan, in een groot revovatieproject.

De werken zijn 3 jaar geleden begonnen maar verlopen met grote vertraging en het gebouw is nog steeds niet winddicht.

Volgens de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Art.4,6,2 par 1 VERVALT een stedebouwkundige vergunning voor onbepaalde duur VAN RECHTSWEGE 'par.3°' in geval de vergunde gebouwen niet winddicht zijn binnen de 3 jaar na de aanvang der werken.

Wat kan er gebeuren ?  Wat zijn de risico's ?  Graag advies !

Bekijk
Architect om basisplan te maken.
1 reactie · · #Verbouwen

We zoeken een architect die een basisplan kan opmaken van een bestaande, aangekochte woning (bewoonbare opp. 850 m2) omdat, na aankoop blijkt dat er geen betrouwbare plannen bestaan.

Regio 9140

De eventuele aanpassingen en kleine verbouwingen die zullen voorzien worden kunnen dan nadien, in een later stadium, besproken worden.
De eerste vereiste is om een duidelijk basisplan te hebben met binnenindeling, vloer en plafondhoogtes, doorsnedes en gevelzichten.

Dank voor de reacties.

Bekijk

Bij de renovatie van een appartement wordt de electriciteitsinstallatie volledig vernieuwd en dienen we een keuze te maken voor de verlichting met DIMBARE inbouw LED-spots.

Wat raden jullie ons aan: 12V met transfo of 220 V zonder transfo ???? ( Ik lees wel de antwoorden van één jaar geleden op dit forum maar neem aan dat er intussen wel verbeteringen of vernieuwingen zijn op de markt.)

Is volgende visie juist ?: Het is de lamp die dient aangepast te zijn aan de gekozen voltage en dit is losstaand van het armatuur. Ik zou het armatuur kopen tegen een gunstige prijs maar zou daarna de lampen kopen van een 'betrouwbaar' merk om een probleemloze verlichting te hebben.   Welke referenties van lampen kunnen jullie me aanraden voor 'warm-wit'licht en een niet te brede lichtbundel.

Dank voor de info !!!

Bekijk
Inbouwspots LED op 220 V ???
2 reacties · · #Elektriciteit

We willen inbouwspots plaatsen in de plafonds en de elektrieker stelt DIMBARE LEDLAMPEN OP 220 V voor.  (dus zonder transformator)

Hij zegt dat op die manier, uiteraard, de (veel voorkomende) problemen met de transformatoren, na +/- 4 jaar vermeden worden.  

Nu dachten we dat LED lampen (bij voorkeur) steeds op 12 V of 24 V + steeds met een transformator moesten geplaatst worden.  

Wat is de visie van de lezers hierover ??   Wat moeten we kiezen ??

Dank voor jullie info.

Bekijk
Reukhinder vaststellen ?
1 reactie · · #Sanitair

In de badkamer, van een nieuw tweede verblijf, hebben we op onregelmatige tijdstippen last van reukhinder (rioolreuk) vanuit de afloop van de douche.  Gezien het hier om geen permanente bewoning gaat is het moeilijk om vooraf de oorzaak te bepalen, gezien het zelfs tijdens de bewoning voorkomt.  Water laten lopen helpt soms maar niet altijd.  Tijdens onze afwezigheid heeft de werfleider met de concierge het komen bekijken en vertelde dat het 'potje' van de douchesiphon verkeerd zou zijn geplaatst na een kuisbeurt...hetgeen volgens ons onmogelijk is want anders past het bovenste deksel er niet op.   De bouwfirma schuift het probleem van zich af.

Gezien het een probleem is van bij de aankoop willen we dat de bouwfirma dit oplost.  Om hen bij een dergelijk probleem in gebreke te stellen dient er een vaststelling te gebeuren door een onpartijdig persoon, veronderstellen we.  Maar wie is hier voor aangewezen ?  Die persoon dient aanvaard te worden door beide partijen indien het tot een procedure zou komen.  Hoe kan men een reukhinder vaststellen en dan nog bepalen in welke graad dit is ?

Is onze redenering juist of hoe dienen we dit aan te pakken ? 

Dank voor uw opinies en opmerkingen !

Bekijk
3 D tekeningen
· #Bouwen

We zoeken een persoon (student ?) die ons kan helpen bij het maken van een 3D tekening, aan de hand van een ontwerp-architectenplan.

Bekijk
Architect Brugge-Oostende
5 reacties · · #Bouwen
Reactie van Miguelito

We hebben reeds meerdere malen beroep gedaan op: Bram Steelandt, plakkerstraat 28, oostende.

We zijn zeer tevreden omdat er een grote luisterbereidheid en kennis is en we steeds snel en betrouwbaar geholpen werden bij renovatieprojecten.

Op dit moment doen we weer beroep op hem m.b.t. een renovatieproject in Brugge.

Bekijk

we stellen vast dat huurders koffie-vlekken hebben achter gelaten op het balkon dat bestaat uit een prefab stuk beton met een heel korrelig oppervlak.

we hebben getracht om te reinigen met javel maar tevergeefs...

Hoe kunnen we die vlekken verwijderen.  ????

dank voor de reacties.

Bekijk