Livios: Bouwen aan morgen


Miguelito

  Lid sinds 29/12/2011

 • Verbouwer
 • Lid sinds 29/12/2011
 • 11 vragen gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Miguelito
 • Verbouwer | Woont in Berchem
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Kleurverschil in keramische tegels, na levering.

Voor de vloer hebben we in de toonzaal, aangeduid door de promotor, een keramische vloer met houtprint gekozen.  Deze collectie 'canaletto' bestaat in diverse breedtes van lange tegels.

Na de plaatsing stellen we vast dat er een opmerkelijk kleurverschil is tussen de gekozen breedtes. De houtprint is dezelfde maar de kleur tussen de brede en smalle tegel is erg verschillend.   Ook vinden we verschil op de etikettering van de verpakking.    In plaats van een uniforme vloer met houtprint hebben we nu een 'zebra-pad' uitzicht in 2 verschillende tinten.....

Hoe moet het nu verder ???  Wat kunnen we doen ?  

Normaal zou de oplevering zijn binnen twee maanden want sanitair, keuken en electriciteit zijn ook geplaatst.  Nu huren we een studio in afwachting van het kunnen betrekken van het aangekochte appartement.  

Dank voor jullie goede raad en oplossing !  

LED-lampen 220 V of 12 V ????? Voor- en nadelen ?

Bij de renovatie van een appartement wordt de electriciteitsinstallatie volledig vernieuwd en dienen we een keuze te maken voor de verlichting met DIMBARE inbouw LED-spots.

Wat raden jullie ons aan: 12V met transfo of 220 V zonder transfo ???? ( Ik lees wel de antwoorden van één jaar geleden op dit forum maar neem aan dat er intussen wel verbeteringen of vernieuwingen zijn op de markt.)

Is volgende visie juist ?: Het is de lamp die dient aangepast te zijn aan de gekozen voltage en dit is losstaand van het armatuur. Ik zou het armatuur kopen tegen een gunstige prijs maar zou daarna de lampen kopen van een 'betrouwbaar' merk om een probleemloze verlichting te hebben.   Welke referenties van lampen kunnen jullie me aanraden voor 'warm-wit'licht en een niet te brede lichtbundel.

Dank voor de info !!!

LED-lampen 220 V of 12 V ????? Voor- en nadelen ?

Reactie van Iceberg

Zelf opteer ik steeds voor 220V om extra’s als transfo’s te vermijden terwijl de lichtechtheid m.i. niet meer te onderscheiden is met de laagspanningsmodellen.

wel adviseer ik led-verlichting kopen bij gerenommeerde merken daar er grote verschillen zijn in kwaliteiten! Hierbij vooral aandacht voor lichtopbrengst, vermogen, belichtingshoek en CRI-waarde 

Wat de visie betreft:

lamp moet uiteraard geschikt zijn voor de aansluitspanning.

Wat armaturen betreft, hebben die ook een functie, nl. warmteoverdracht (koelen naar omgeving toe). En ja, zelfs leds produceren warmte in tegenstelling tot sommigen beweren... Toch goed navragen hieromtrent alvoor het gewenste armatuur om te bouwen.

LED-lampen 220 V of 12 V ????? Voor- en nadelen ?

Reactie van Hugo C.

Led-verlichting is per definitie laagspanning. De uitvoering in 230V laat toe om deze in bestaande armaturen te plaatsen. Iedere lamp zal dus een omzetting van 230V naar laagspanning  bevatten, dus meer kans op defecte lampen en mogelijke een licht hoger verbruik.

Verval verkavelingsvergunning ??

We hebben een appartement gekocht, op plan, in een groot revovatieproject.

De werken zijn 3 jaar geleden begonnen maar verlopen met grote vertraging en het gebouw is nog steeds niet winddicht.

Volgens de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening Art.4,6,2 par 1 VERVALT een stedebouwkundige vergunning voor onbepaalde duur VAN RECHTSWEGE 'par.3°' in geval de vergunde gebouwen niet winddicht zijn binnen de 3 jaar na de aanvang der werken.

Wat kan er gebeuren ?  Wat zijn de risico's ?  Graag advies !

Architect om basisplan te maken.

1 reactie ·

We zoeken een architect die een basisplan kan opmaken van een bestaande, aangekochte woning (bewoonbare opp. 850 m2) omdat, na aankoop blijkt dat er geen betrouwbare plannen bestaan.

Regio 9140

De eventuele aanpassingen en kleine verbouwingen die zullen voorzien worden kunnen dan nadien, in een later stadium, besproken worden.
De eerste vereiste is om een duidelijk basisplan te hebben met binnenindeling, vloer en plafondhoogtes, doorsnedes en gevelzichten.

Dank voor de reacties.

Architect om basisplan te maken.

1 reactie ·

Reactie van Charel

Ik zou dan vrezen dat er dubbele kosten worden gemaakt en dubbele tijd wordt verspild.

Zelf zou ik eerst goed nadenken aan wat er kan verbetert of veranderd worden, geholpen door een zelf opgemaakte schets van de ruimte's en de indeling waarop je de maten ook kan noteren.

Als je daarna voor jezelf een min of meer duidelijker beeld krijgt over de situatie en het beoogde doel, kan je een architect aanspreken die dan al meteen een voorontwerp kan voorstellen aan de hand van uw wensen.

Inbouwspots LED op 220 V ???

We willen inbouwspots plaatsen in de plafonds en de elektrieker stelt DIMBARE LEDLAMPEN OP 220 V voor.  (dus zonder transformator)

Hij zegt dat op die manier, uiteraard, de (veel voorkomende) problemen met de transformatoren, na +/- 4 jaar vermeden worden.  

Nu dachten we dat LED lampen (bij voorkeur) steeds op 12 V of 24 V + steeds met een transformator moesten geplaatst worden.  

Wat is de visie van de lezers hierover ??   Wat moeten we kiezen ??

Dank voor jullie info.

1 2 3 · Volgende