Livios: Bouwen aan morgen


Michiel01

  Lid sinds 13/12/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 13/12/2017
 • 4 vragen gesteld
 • 7 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Michiel01
 • Verbouwer | Woont in Wechelderzande

Geschiedenis


Vochtige fundering en plafond kruipkelder

Reactie van Charel

Algemeen wordt voorgeschreven om doucheschermen enkel aan de buitenkant af te kitten !

Afkitten langs de binnenkant is fout, die speling moet open blijven om eventueel vocht achter het profiel terug naar de douche te kunnen leiden.

Ik weet niet zeker of je met dat alupapier een en ander gaat kunnen uitsluiten. In het beste geval zou die folie dan aan de badkamerkant nat moeten worden. Aan de achterkant zal die wellicht sowieso ook nat worden al was het maar van het reeds in de muur aanwezige vocht.

Vochtige fundering en plafond kruipkelder

Reactie van Michiel01

Beste

Er is een gat in de kruipkelder van een oude verwarmingsbuis. Daar is chape overgekomen maar in de kruipkelder kan je de chape wel zien. 

Zou het kunnen dat langs daar vocht optrekt van condens in de kruipkelder en dat de chape nat wordt en bijgevolg de pleister. 

Ik doe de test nog met het langdurig douchen. 

Wat is de oorzaak van mij vochtprobleem

Reactie van ID_DIM

Gezien de locatie zou het me niet verbazen dat dit door condensvorming op de waterleidingen naar de douche zou komen.Mogelijke kans dat het zich iets dieper en verder ook bevindt maar niet zichtbaar door tegelafwerking in de douche.

Dat lijkt mij toch een aannemelijke oorzaak gebasseerd op foto's en jouw informatie.

Wat is de oorzaak van mij vochtprobleem

Reactie van Michiel01

Beste

Waterleidingen komen uit de kruipkelder recht naar boven in de douche. U vermoed dat het vandaar verder trekt naar de plaats naast de douche?

Hebt u ook een idee hoe ik dit kan verhelpen? Met een mechanische verluchting naar buiten om toch te creeëren en condens geen kans te geven? 

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Dag allemaal

Wij hebben onze badkamer een tijd terug gerenoveerd. Hier is nu een kleine vochtplek opgetreden. Er was sprake van een kitnaad die los zat, deze is verwijderd en opnieuw wat breder afgekit.

Ik was hier heel ongerust over en dacht meteen aan opstijgend vocht/doorslagend vocht/ ..

Ik heb dus de hulp ingeschakeld van enkele vochtexperts. Ik krijg gemengde reacties.
Advies 1 : Er is condensatie in de spouwmuur, het probleem situeert zich op de hele woning. Deze expert liet me ook enkele foto's van google street view van ons huis zien. Hij beweert dat de onderste 3 stenen nat zijn door condensatie.

Advies 2 : Er er is geen sprake van opstijgend vocht. De vochtkering zit boven deze 3 stenen en daarom is de onderste laag nat. De plek in de badkamer heeft te maken met een lek, condensatie.

Mijn eigen advies : De plek wordt niet groter en op andere plaatsten in de woning meet ik met een toestel van een kameraad heel lage vochtwaarden ( 0,2), ik heb verder ook nergens last van vochtige muren, slecht pleisterwerk, schimmel.

In bijlage enkele foto's van de buitenkant en van de plek in de badkamer. De foto met de gordijnen dateert van 8 jaar geleden, vandaar de slechte kwaliteit. Dit was google street view.

Hebben jullie advies? Ik zie door het bos de bomen niet meer.

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op het eerste zicht gewoon doortrek van vocht vanuit de douche (wellicht dus afkitten als oplossing geweest) en aan de buitenzijde is uw buitenste spouwmuur vochtig tot aan de waterkerende laag, wat is daar verkeerd mee?

Geen zorgen maken dus.

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Vochtexpertise WVD

Beste, Ik kan goed begrijpen dat je het 'bos' niet meer ziet. De meeste 'gratis diagnose' zijn meestal een klein probleem omkaderd in een groter geheel.Er zit dus steeds een deel van waarheid in ,maar dat deel betaal je jammer genoeg dubbel en dik. Afgaande op  de foto's, kan ik beoordelen dat dit een relatief 'klein' probleem is wat met wat handwerk (diy) of in overleg met een goede uitvoerder perfect aan zeer aanvaarbare kostprijs kan verholpen worden.U mag mij steeds contacteren (zie website vochtexpertise-wvd)) voor een vrijblijvende eerste opinie en overleg met u. mvg Willy 

Moderniseren keuken

3 reacties ·

Reactie van Michiel01

 Beste

Als ik dan de deuren eenmaal heb afgeschuurd, moet ik ze dan niet behandelen met vernis ofzo omwille van bescherming?  

Michiel

Moderniseren keuken

3 reacties ·

Reactie van Kris M

Ja natuurlijk.  Zelf zou'k vernissen met kleurloze matte of satijnvernis.  Na verloop van jaren gaat dit wel wat vergelen natuurlijk.