mdt

Lid sinds 19/10/2017

  • Verbouwer
  • 21 vragen gesteld
  • 47 vragen beantwoord
  • 4 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 23 leden bedankt
mdt Verbouwer

Geschiedenis

Zolder isolatie en ventilatie
3 reacties · · #Ventilatie
Reactie van mdt

Zolder zal enkel voor opslag gebruikt worden, maar er zal geen frisse lucht aan kunnen. Rest van de woning wordt geventileerd door raam open te zetten :-). Zolder zal gewoon afgesloten ruimte zijn, en dacht misschien dat toch ook wel wat verlichting kan gebruiken ...

Bekijk
Elektriciteits op zolder
4 reacties · · #Elektriciteit

Hallo,

ons dak gaat vernieuwd worden, kruipzolder zal nu ook beter geïsoleerd zijn. Maar er is nog geen elektriciteit voorhanden. Geen idee of er voorziening is. Maar mijn idee zou zijn om gewoon via kabel naar verdiep onder de zolder via stekker en stopcontact elektriciteit te voorzien. Op zolder dan een stopcontact en 2 of 3 neonlampen.

tis een kruipzolder dus veel zal daar niet gebeuren. Mogelijks later een ventilatie Ofzo... is dit een goede opzet of zijn er alternatieven?

kabel die ik zou gebruiken, 2,5mm flexibele

alvast bedankt,

m

Bekijk
WiFi en LAN apparatuur
4 reacties · · #Elektriciteit
Reactie van mdt

Ik heb duo pack gekocht

https://www.coolblue.be/nl/product/835759/ubiquiti-unifi-ap-ac-pro-2-pack.html op dat moment de goedkoopste bij Coolblue.

Elk accesspoint wordt volledig gevoed via UTP kabel ( Poe) . Deze liggen bij de modem (Telenet). Enige wat je dan nodig hebt is UTP. Ik heb die van ons door oude coax leidingen getrokken. Ik dacht dat die iniquities wel mesh functie hadden. Vraag eens meer info bij Coolblue, zij kunnen je ook in detail helpen. 

Gr M

Bekijk
Ventilatie Badkamer of in hele huis
1 reactie · · #Ventilatie

Hallo, 

Ons huis, gebouwd 1990, heeft geen ventilatie. Dak en Ramen zijn we aan het vernieuwen en beter isoleren. Badkamer heeft een velux maar geen ventilatie, wat vooral in de winter erg ambetant is. raam open om te verluchten bij 0° of kouder ... :(

Met oog op de toekomst, zou ik graag badkamer ventilatie installeren. of zou het beter zijn direct de hele woning te doen? We zitten natuurlijk wel nog met een keuken en dampkap vanuit 1990 en ook houtkachel (die wel sinds kort lucht zuigt van buiten). een ventilatie enkel voor de bovenverdieping is ook niet echt aangewezen dacht ik. 

Hou ik het dan best bij badkamer ventilatie, of ga ik toch verder?

Bekijk
AEG inductie kookplaat foutcode E9
5 reacties · · #Keuken
Reactie van mdt

De zekering eens een nacht afzetten... .

Is eens smiddags voorgevallen, ganse middag aan uit zitten proberen geen effect.

Nachtje uit, volgende dag aan en was gefixed. 

Indien dat niet werkt eens kijken naar een elektrozaak in je buurt. 2e keer dat we het voorhadden was het nieuwe kookplaat :-(.

prijs: aeg hersteldienst  is denk ik onbetaalbaar, elektrozaak afhankelijk wat ze voorstellen herstel of vernieuwen. (Heb indruk dat ze wel altijd vernieuwen voorstellen)...

Bekijk
Aeg kookplaat e8
29 reacties · · #Keuken
Reactie van mdt

ik ga ervan uit dat de oven het begeven heeft en hierdoor de kookplaat heeft meegetrokken,

nieuwe aanschaffen dan maar

wel nog vraagje, is het niet vreemd dat zowel kookplaat als oven beide aangesloten zijn op 2 pinnen die 130 volt leveren en aarding (logisch) maar dat ze niet op de pinnen waar geen stroom op zit?

Ok als de hoofdzekering 2 polig is kan ik mijn redenering ook in de prullenmand smijten,deze ging alleen op bij een 3x 230v aansluiting. 

Bekijk
types utp kabel
· #Smarthome

Hallo, 

Heb enkele nieuwe datakabels getrokken (type CAT6 S/FTP), maar er ligt nog altijd 1 oude cat5 of cat5e (niet zeker). Nu zou ik graag 1 wifi netwerk creeren waarbij de accesspoints niet tegen elkaar praten maar 1 netwerk vormen door de utp input die ze krijgen.

Deze types werken vaak met POE. Ik dacht aan de Ubiquiti PRO ( https://www.coolblue.be/nl/product/835759/ubiquiti-unifi-ap-ac-pro-2-pack.html ). 

vanaf mijn telenetmodem in de garage loopt een utp cat5/cat5e kabel naar de andere kant van het huis. deze wil ik als input van POE gebruiken. om deze dan aan te sluiten op het ubiquiti access point. Het andere access point zou ik boven plaatsen hier liggen allemaal cat6 kabels naar toe (S/FTP). 

ik veronderstel dat ik bij mijn eerste access point wel wat verlies zal hebben omdat er een cat5 kabel tussen zit maar voor hetgeen ik het gebruik is dit voorlopig voldoende. Is deze opzet technisch ok? 

Bekijk
Dak Renovatie prijsschatting
1 reactie · · #Dak

Hallo,

we hebben een ongeisoleerd dak, met een onderdak dat uit hechtgebonden asbestplaten bestaat.( chrysotiel 2-5 %).

de zolder vloer is wel geïsoleerd, maar hier ligt niet echt een vloer, tussen de houten planken van de vloer ligt er isolatiemateriaal maar een vloer is er niet dus we kunnen de zolder niet echt gebruiken.

Ik probeer een beetje een richt bedrag te krijgen om volgende werken uit te laten voeren

-isolatie van het dak, inclusief het wegnemen van het oude onderdak (want we zouden graag zonnepanelen leggen) -ruw geschat zou ik zeggen dat het dak oppervlak een 200m², 

(ik begrijp dat dan ook dakpannen en zo eraf moeten en eventueel nieuwe dakpannen erop moeten...)

- zolder wat afwerken, vloer leggen (simpele planken volstaan) zodat we deze ruimte als berging kunnen gebruiken -ruw geschat zou ik zeggen dat het zolderopp 100m²

Bekijk