Livios: Bouwen aan morgen


mdt

  Lid sinds 19/10/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 19/10/2017
 • 11 vragen gesteld
 • 21 vragen beantwoord
 • 2 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 10 leden bedankt


mdt
 • Verbouwer | Woont in bavegem

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Regenwater pomp aan uit aan uit

Hallo,

Sinds kort doet de regenwaterpomp wat raar.

-> wc en wasmachine (kledij) staan op deze pomp (er zit een expansievat onder de pomp).  + 2 buitenkraantjes

-> wc doortrekken, en de wc bak vult proper bij (was vroeger de situatie), maar sinds kort springt de pomp af op af op af op enz tot bak vol is. Opzich geen groot probleem, alles werkt nog, maar vroeger liep het mooi vol en sprong de pomp op voor zeg nu maar 10 seconden, terwijl het nu 2 seconden op, 2 seconden af is enzoverder ...

Veronderstel dat dit misschien aan het expansievat zal liggen?? of iets anders? iemand die dit ook al heeft voorgehad? 

-> er zijn ook buitenkraantjes, als je deze openzet, dan springt de pomp gewoon aan en blijft ze draaien tot je de kraan terug toe draait.

Regenwater pomp aan uit aan uit

Reactie van Nick 61

Dat kunnen verschillende oorzaken hebben, er zit geen stikstof meer in het drukvat, de blaas in het vat is gescheurd de drukschakelaar is defect.

Om te beginnen kan je het volgende proberen, trek de stekker van de pomp uit en zet een kraan ergens open, als er geen water meer uit de kraan komt pomp dan met een compressor of een goede luchtpomp druk in het vat via het  ventiel, doe dit niet te hevig zodat het water dat zich nog in het vat bevindt de kans krijgt om weg te lopen via de openstaande kraan, nadat er niets meer uit de kraan komt het vat oppompen tot 1,5 bar en dan de stekker terug insteken  

Papieren schema in elektrische verdeelkast

Reactie van mdt

bij ons kwam BTV (vorig jaar mei), had papieren allemaal samengeniet en in een plastieken 'hemdje' in de kast geplakt. De controleur maakte er geen opmerking van... we zijn gekeurd voor de komende 25 jaar.

Belangrijkste (naar mijn gevoel) bij keuring

-> aarding in stopcontacten, controleur is iederen stopcontact afgegaan

-> duidelijkheid schema's (logisch, de bedoeling van de schema's is dat je op gemakkelijke en begrijpbare manier kan terugvinden welke zekering je moet afzetten voor welk licht/stopcontact/...)

Verluchting

2 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Ik heb ooit een condenserende ontvochtiger geplaatst in de slaapkamer wegens schimmel op een volle niet geïsoleerde buitenmuur. Dagelijks enkele liters water maar de problemen waren wel iets verminderd maar niet opgelost.

Als het uw eigendom is zou ik toch bekijken om te ventileren (C++ ventilatie op zijn minst en als het even kan waarom niet een balansventilatie voor de ganse woning?). 

Niet alle radiatoren warmen op

Reactie van Nick 61

Om je radiatoren te testen in de veranda, draai in het hele huis de kranen van de radiatoren dicht , zet de kamertermostaat hoger naar een 25 graden en kijk of de radiatoren in de veranda alle 3 opwarmen en warm blijven, indien dit zo is , is er niets aan de hand.

Indien je kamertermostaat in de woonkamer staat en de radiatoren allemaal een termostaatkraan hebben is het mogelijk dat op stand 2 de ingestelde temperatuur bereikt is waardoor deze de warmtestroom afsluiten naar de radiator indien je dan de kranen naar een hogere stand zet zal er weer water kunnen stromen

In het geval van je studietijd zou het kunnen dat de ketel op temperatuur gehouden werd en de cv pomp continue draaide in dat geval geeft de radiator na het openzetten zeer snel warmte.

Laat bij gelegenheid ook de goede werking van het expansievat eens nakijken .

Gr Nick

Niet alle radiatoren warmen op

Reactie van Hugo C.

Ligt het ook niet een beetje aan  de fabrikant van de radiatorkranen? Ik heb gelijkaardige problemen met radiatorkranen van het merk Giacomini. Na enkele jaren begint de onhebbelijkheid en is het soms niet meer mogelijk de kraan nog open te krijgen. Dus radiatorkranen vervangen door ander merk.

Niet alle radiatoren warmen op

Reactie van Kris M

Dat pinnetjesprobleem heb je bij meerdere merken.  Repareren is simpel:  draan losdraaien en op de pin tikken met een licht hamertje/tang tot het loskomt.  Als het niet loskomt kunnen tikjes op het kraanhuis het mechanisme ook motiveren om los te komen.  Is in geen tijd gebeurd maar is weinig nodig omdat ik de gewoonte aangenomen heb om na t stookseizoen alle kranen maximaal open te zetten.  k Weet niet zo direct welk merk (merken) gegarandeerd dat probleem niet hebben.

Stads water vs Regenwater put

17 reacties ·

Reactie van Nick 61

Neen, er mag totaal geen vaste verbinding zijn tussen regenwater en stadswater niet in metaal niet in kunststof niet met een darm kortom helemaal geen vaste verbinding

1 2 3 4 · Volgende