mdt

Lid sinds 19/10/2017

  • Verbouwer
  • 18 vragen gesteld
  • 43 vragen beantwoord
  • 4 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 22 leden bedankt
mdt Verbouwer

Geschiedenis

Aeg kookplaat e8
29 reacties · · #Keuken
Reactie van mdt

ik ga ervan uit dat de oven het begeven heeft en hierdoor de kookplaat heeft meegetrokken,

nieuwe aanschaffen dan maar

wel nog vraagje, is het niet vreemd dat zowel kookplaat als oven beide aangesloten zijn op 2 pinnen die 130 volt leveren en aarding (logisch) maar dat ze niet op de pinnen waar geen stroom op zit?

Ok als de hoofdzekering 2 polig is kan ik mijn redenering ook in de prullenmand smijten,deze ging alleen op bij een 3x 230v aansluiting. 

Bekijk
types utp kabel
· #Smarthome

Hallo, 

Heb enkele nieuwe datakabels getrokken (type CAT6 S/FTP), maar er ligt nog altijd 1 oude cat5 of cat5e (niet zeker). Nu zou ik graag 1 wifi netwerk creeren waarbij de accesspoints niet tegen elkaar praten maar 1 netwerk vormen door de utp input die ze krijgen.

Deze types werken vaak met POE. Ik dacht aan de Ubiquiti PRO ( https://www.coolblue.be/nl/product/835759/ubiquiti-unifi-ap-ac-pro-2-pack.html ). 

vanaf mijn telenetmodem in de garage loopt een utp cat5/cat5e kabel naar de andere kant van het huis. deze wil ik als input van POE gebruiken. om deze dan aan te sluiten op het ubiquiti access point. Het andere access point zou ik boven plaatsen hier liggen allemaal cat6 kabels naar toe (S/FTP). 

ik veronderstel dat ik bij mijn eerste access point wel wat verlies zal hebben omdat er een cat5 kabel tussen zit maar voor hetgeen ik het gebruik is dit voorlopig voldoende. Is deze opzet technisch ok? 

Bekijk
Dak Renovatie prijsschatting
1 reactie · · #Dak

Hallo,

we hebben een ongeisoleerd dak, met een onderdak dat uit hechtgebonden asbestplaten bestaat.( chrysotiel 2-5 %).

de zolder vloer is wel geïsoleerd, maar hier ligt niet echt een vloer, tussen de houten planken van de vloer ligt er isolatiemateriaal maar een vloer is er niet dus we kunnen de zolder niet echt gebruiken.

Ik probeer een beetje een richt bedrag te krijgen om volgende werken uit te laten voeren

-isolatie van het dak, inclusief het wegnemen van het oude onderdak (want we zouden graag zonnepanelen leggen) -ruw geschat zou ik zeggen dat het dak oppervlak een 200m², 

(ik begrijp dat dan ook dakpannen en zo eraf moeten en eventueel nieuwe dakpannen erop moeten...)

- zolder wat afwerken, vloer leggen (simpele planken volstaan) zodat we deze ruimte als berging kunnen gebruiken -ruw geschat zou ik zeggen dat het zolderopp 100m²

Bekijk
Terras afbraak 6m²
2 reacties · · #Tuinaanleg en -onderhoud
Reactie van mdt

Niemand een idee of hoeveel vierkante meter je kan breken met een breekhamer?

Zou 6vierkante meter haalbaar zijn op 1 dag? Stabilise ismax 20cm dik.

Bekijk
Reactie van mdt

ok, bedankt voor de reacties :-)

inderdaad, met 2 partijen bekijken wat mogelijk is is misschien beter dan 1 die voor alles zorgt.

(een andere reden waarom we het onderdak weg willen, is dat we eventueel ook nog zonnepanelen zouden leggen en dat doe ik liever niet met het huidige onderdak, als dat al toegelaten zou zijn)

Bekijk
Reactie van mdt

Hallo,

in de tuin hebben we een vijver van vorige bewoners, nu met het oog op kinderen en zelf ook niet zo'n fan zijnde van vijvers zou ik deze willen wegdoen. 

vijver is in 2 niveau's een stuk 0,5 m en een stuk dieper (max 1m). Voor het opvullen zou ik sowieoso naar een tuinaanemer stappen, maar ik vermoed dat ik die folie mogelijks zelf kan verwijderen? 

het is een dikke zwarte plastiekachtige doek. (ik vermoed de vijverfolie waar ik veel over lees). mijn idee is om deze in stukken te proberen 'snijden' en stuk per stuk oprollen en zo naar containerpark te vervoeren.

is dit te doen? of beter toch afgeraden? en professionals dit te laten doen?

Omdat u spreekt over "met het oog op kinderen", misschien kan u zelfs overwegen om een deel van de vijver (gedeelte diepte 1m) te behouden voor het plaatsen van een inground trampoline?

https://www.trampolines.be/nl/trampolines-om-in-te-graven

Haha, leuk idee inderdaad, het bekijken waard :-) 

Bedankt voor de tip !

Bekijk
Regenwater pomp aan uit aan uit
1 reactie · · #Sanitair

Hallo,

Sinds kort doet de regenwaterpomp wat raar.

-> wc en wasmachine (kledij) staan op deze pomp (er zit een expansievat onder de pomp).  + 2 buitenkraantjes

-> wc doortrekken, en de wc bak vult proper bij (was vroeger de situatie), maar sinds kort springt de pomp af op af op af op enz tot bak vol is. Opzich geen groot probleem, alles werkt nog, maar vroeger liep het mooi vol en sprong de pomp op voor zeg nu maar 10 seconden, terwijl het nu 2 seconden op, 2 seconden af is enzoverder ...

Veronderstel dat dit misschien aan het expansievat zal liggen?? of iets anders? iemand die dit ook al heeft voorgehad? 

-> er zijn ook buitenkraantjes, als je deze openzet, dan springt de pomp gewoon aan en blijft ze draaien tot je de kraan terug toe draait.

Bekijk
Reactie van mdt

bij ons kwam BTV (vorig jaar mei), had papieren allemaal samengeniet en in een plastieken 'hemdje' in de kast geplakt. De controleur maakte er geen opmerking van... we zijn gekeurd voor de komende 25 jaar.

Belangrijkste (naar mijn gevoel) bij keuring

-> aarding in stopcontacten, controleur is iederen stopcontact afgegaan

-> duidelijkheid schema's (logisch, de bedoeling van de schema's is dat je op gemakkelijke en begrijpbare manier kan terugvinden welke zekering je moet afzetten voor welk licht/stopcontact/...)

Bekijk