Inbreuken - Schema's en plannen:
Hierbij een link naar een publikatie van een keuringsorganisme, je vind daar voorbeelden in van een eendraadsschema en situatieschema. ALLE elektrische aansluitpunten (stopkontakten, schakelaars, lichtpunten, zekeringen, ...) moeten op beide schema's aangeduid worden.
In het document staan ook verwijzingen naar AREI artikelen, daarmee heb je een beter idee ivm de tekortkomingen van je installatie.
http://www.electro-test.be/assets/upload/Pdf/1305150_NL._Broch._40p._HR.pdf
Inbreuken - Verdeelborden:
Ik heb je verdeelbord niet gezien, maar waarschijnlijk ontbreken er afdekplaatjes op de plaats waar geen zekeringen zitten, waardoor je onder spanning staande elementen kan aanraken = elektrocutiegevaar
= makkelijk en goedkoop op te lossen.
7.04A. : Alle schakelaars, contactdozen e.d. dienen voorzien te worden van de nodige afdekplaatjes
Zoals er staat, iedere schakelaar of stopkontakt moet beschermd worden tegen aanraking = elektrocutiegevaar.
7.05. waarschijnlijk dingen die niet of niet goed aangesloten zijn
Een draad die niet goed vastgemaakt is zorgt voor slechte kontakten en wordt warm als er stroom doorloopt = brandgevaar en elektrocutiegevaar
8.15 Leidingen die je kan aanraken of draden die niet de juiste kleur hebben = electrocutiegevaar
Kosten zijn niet direct te schatten als je de installatie niet ziet, kan gaan van een paar simpele en goedkope wijzigingen tot een grote wijziging (nieuwe draden trekken, ....) afhankelijk of de problemen zich voordoen op 1 punt van de installatie of over de ganse installatie.