Livios: Bouwen aan morgen


Mazeikes

  Lid sinds 17/11/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 17/11/2017
 • 5 vragen gesteld
 • 9 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Mazeikes
 • Verbouwer | Woont in Oostrozebeke
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Betonnen reservoir op hoogte

Reactie van Mazeikes

De bedoeling is een nieuwe laag aan te brengen om bodem niet-waterdoorlatend te maken. De betonkuip van 15 x 12 x 1.2 dient als dak v/d onderliggende ruimte (nieuw laagje gewapend beton/ EPDM/ ... Het reservoir wordt nog gebruikt om regenwater. laten reservoir max 15 cm vullen.

Westgevel beschermen tegen regen

2 reacties ·

Ik verhuur een woning waartegen binnenkort een nieuwe woning tegen zal gebouwd worden (2-3 jaar) (westkant) 

Vermits de huurders klagen van vochtigheid westgevel,  zoek ik een methode om die toch wat waterafstotender te maken met niet al te veel kosten en werk (evtl product op verstuiven)

Wat raadt U aan ? Het is een gemetste baksteengevel (voegwerk in redelijke staat) die vroeger inde jaren 70 ook al eens werd geschilderd met een grijze waterwerende verf.

Ik voorzie ook een onderkapping met een nieuwe vochtwering tegen opstijgend vocht vooraleer er tegen gebouwd wordt.

Bij voorbaat dank voor alle raadgevingen.

Mazeikes

Westgevel beschermen tegen regen

2 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Als het inderdaad maar voor 2 a 3  jaar is, is het niet te verantwoorden om een duurzame afwerking te realiseren.

Is de bouwheer (toekomstige buur) al gekend? 

Bij nieuwbouw moet de scheidingsmuur tussen beide woningen een U-WAARDE hebben van max 0.6. Een gewone muur zoals voorheen volstaat niet meer. Dus uw buur zal extra moeten isoleren (gewoonlijk neemt men 4cm Isover Partywall) en een tweede muur of wand (gyproc) plaatsen. 

Om uw huidig probleem op te lossen denk ik dat het plaatsen van een versterkte pvc-folie (met glasvezel) de beste tijdelijke oplossing is.  De folie wordt met verticale houten latten op de muur bevestigd, om de 40 a 50cm.

Gewone folie van 0.2mm is te dun en zal slechts voor hoogstens 1 jaar voldoening geven.

Westgevel beschermen tegen regen

2 reacties ·

Reactie van HugoCo

Een andere optie is de gevel met siliconen behandelen (impregneren), te verkrijgen in de meeste DHZ-winkels. Ik heb dat al eens gedaan met een sproeier (10 liter) voor onkruidverdelger. Bovenaan de zijgevel beginnen (vanop het dak?) naar beneden toe, de muur besproeien tot de siliconen niet meer geabsorbeerd wordt en naar beneden vloeit,  en dan terug wat lager  hetzelfde. Omdat de gevel moeilijk bereikbaar was (boven het dak van de buur) had ik het spruitstuk van de sproeier verlengd met een koperen buis van 12mm (sanitair) en kon alles vanop het dak gebeuren.

De siliconen die in de DHZ-zaken verkrijgbaar zijn, zijn niet altijd van topkwaliteit dus ik vermoed dat een behandeling goed zal zijn voor een 3-tal jaren waarna de klachten kunnen terugkomen en de behandeling moet hernomen worden.

Isoleren oud gewapend betonnen gebouw

Reactie van Carl Vandecasteele

een plat dak isoleert men praktisch altijd a d buitenkant, nooit a h plafond

verondersteld dat je dat water kan aflaten, kan je zelfs dit dak isoleren zoals plat dak, alleen gaat je EPDM die je op de isolatie legt dan wel op de zijkanten tot aan de reservoirrand moeten komen, tenzij je het waterreservoir definitief leeg laat

1 2 · Volgende