Livios: Bouwen aan morgen


Marjan

  Lid sinds 18/12/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 18/12/2014
 • 2 vragen gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Marjan
 • Verbouwer | Woont in Bornem
Privébericht

Geschiedenis


steeldeck condensatie

1 reactie ·

Vorig jaar plaatste een prutsaannemer onze vrijstaande garage. Het dak bestaat uit houten balken met hierop steeldeck platen. 

Ondertussen stellen we vast dat er op de onderkant van de platen condensatie optreedt waardoor de balken nat worden etc. 

Nu vroeg ik me af hoe je dit gemakkelijk kan oplossen. 

steeldeck condensatie

1 reactie ·

Reactie van Kris M

Dakplaten afnemen en er purplaten tussensteken. Beter is geïsoleerde speelplaatsen te kopen ter vervanging. Als in het lastenboek panelen zonder isolatie stonden kan je niet verwachten dat een aannemer uit naastenliefde duurdere geïsoleerde plaatst. Als er purpanelen inlastenboek (en offerte) stond dan per AS in gebreke stellen en - indien nog niet betaald - een percentage inhouden.

deur op

1 reactie ·

Binnen 2 weken komen ze onze dubbele garagedeur plaatsen. De man die de betonvloer in de garage verzorgde en de dorpel legde, koos ervoor om de dorpel op de beton te plaatsen waardoor er een niveauverschil is. De ramenplaatser zeiden dat dit niveau weggewerkt moet worden met beton omdat we de beton als vloer gebruiken en anders enkeln de deur of de dorpel rust.  Concreet betreft dit ongeveer een strookje van 2 meter op 10 cm breed en 8 cm hoog. Dient dit gewapend te worden? Moet er plastic geplaatst worden tussen de oude beton en het nieuwe strookje?

deur op

1 reactie ·

Reactie van moes

De foto laat het niet duidelijk zien maar als uw dorpel ongeveer een drie/viertal cm achter de slag zit (binnenkant van uw buitenstenste muur = donkere bruine steen) dan kunnen de geleiders en de poort daar op worden gesteld/afgesteld. Beter was geweest om ook een opstandje te hebben. verbetert de waterhuishouding (= niet binnendringene van vocht). Zo'n opkantje kan nog steeds moest de dorpel niet ver genoeg naar binnen liggen.

Voor de rest hoeft u nu echt niks te doen hoor. Plaatsers van de poort zullen dit voorlopig  wel ondersteunen met wat blokjes hout Later zal de vloer mooi tegen uw dorpel worden aangewerkt (tegels of beton). Koudebrug ? ja toch wel maar het is een garage hé. Dat neemt men in vele gevallen niet mee in de gegevens voor de epb berekening tenzij ze bvb volledig inpandig zou zijn