Livios: Bouwen aan morgen


marcel reynders

  Lid sinds 21/05/2013

 • Andere particulier
 • Lid sinds 21/05/2013
 • 2 vragen gesteld
 • 9 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


marcel reynders
 • Andere particulier | Woont in lummen
Privébericht

Geschiedenis


Mazoutpomp onderhoud???

Reactie van Kris M

Geen antwoord op je vraag omdat bij een oude stookoliebrander op een bepaald moment zowat alles tegelijk begint uit te vallen ...  Heb toen ooit een goedkope nieuwe brander laten plaatsen om eerst nog 7000l dure stookolie op te stoken vooraleer overgeschakeld te hebben op gas.

Toen ik nog op stookolie verwarmde en warm water produceerde legde ik de brander buiten het stookseizoen stil omdat het stookhok pokkeheeg was en produceerde m n warm water met een electrische boiler op dalurentarief.  Gewoon de kraan van de spiraalboiler dicht en die van de electrische open.  s Winters omgekeerd.  Door de enorme warmteverliezen van een brander die enkel moet draaien om relatief weinig warm water te maken was dit op dalurenelectriciteit goedkoper.

Ondertussen zit ik op gas met warm water via doorstroming.

Ik zou nu bekijken om zonnecollectoren te plaatsen als je direct electrisch niet ziet zitten zodat die antieke brander naar t oud ijzer kan.  

Hoeveel l stookolie verbrand je elke zomer?  3-400 l?  Natuurlijk wel eerst je voorraad stookolie opstoken vooraleer de brander weg te doen want verkopen bij uitdienststelling tank levert niets op.

PS  pellet kost per kWh warmte zowat evenveel als stookolie ... (niet per kg maar per kWh warmteinhoud)

PS Als er gas in t straat ligt installeer dan (nadat je stookolietank leeg is) een condensatieketeltje met doorstromer voor warm water.  Boilervat heb je alleen nodig als je bv meerdere douches/baden terzelfdertijd wil vullen.

Mazoutpomp onderhoud???

Reactie van Nick 61

De 4 boutjes op de hoeken van de pomp losdraaien en voorzichtig het deksel afnemen omdat hier achter een papieren dichting zit die nogal eens gedeeltelijk aan het deksel en pompje blijft kleven , indien zo , voorzichtig losmaken van één van de twee , dan zie je een rond filtertje zitten dit zal vermoedelijk verstopt zijn ,dit kan je zo afnemen en uit kuisen met een beetje wasbenzine of white spirit, na het uitkuisen terug zetten en deksel terug zetten en klaar is kees

Succes

Mazoutpomp onderhoud???

Reactie van marcel reynders

stoken met pellets is soms toch nog goedkoper dan met mazout denk ik. Hangt natuurlijk van de prijs van pellets en mazout af. Met de huidige prijzen stook ik met pellets toch goedkoper. Afschrijving van ketel niet geteld, destijds subsidies voor ontvangen. Nu is dit een ander geval natuurlijk

Toc bedankt voor de info.

Mazoutpomp onderhoud???

Reactie van Hugo C.

....

Daar valt zelfs gas buiten heb ik gelezen..

.I... de regeling met de slimme meter er doorkomt , dan kan ik bijna mijn water verwarmen met mijn zonnepanelen ?? Is dan wel rendabel (eigen verbruik omhoog) , 

De overheden kramen de laatste tijden onzin uit, maar met een constante. De realisatiedatum ligt altijd ver genoeg, ruim 2 a 3 verkiezingen verder of zelfs pas na hun politieke actieve dienst. Aardgas zal nog lang beschikbaar blijven

Een zonneboilerinstallatie bestaat elementair uit zonnecollectoren en een speciaal ontwikkelde boiler met onder en bovenaan een opwarmingsspiraal en de mogelijkheid een elektrische weerstand te plaatsen indien geen andere bijverwarming beschikbaar is. Zonnecollectoren en boiler zijn verbonden met een stel buizen. Het circuit is gevuld met een vloeistof. Zonnecollectoren produceren dus geen elektriciteit maar de zonnewarmte zal direct via de vloeistof de boiler opwarmen. Het rendement ligt ongeveer 4 x hoger dan bij pv zonnepanelen. Uw pelletkachel kan in de koude periode zorgen voor eventuele bijverwarming als dat nodig is. In de zomerperiode kan de installatie autonoom werken ttz u zal slechts in uitzonderlijke omstandigheden wat elektrisch moeten bijverwarmen. Goedkoper dan een cv ketel op te starten om een beperkte hoeveelheid water op te warmen. Maar het blijft een ideale aanvulling op uw pelletketel.

Problemen afvoerput water van dak+keukenafvalwater(verstopping)

Reactie van kas

Verbruik van afwasmiddelen, zepen, vaatwasmiddellen, wasprodukten drastisch verminderen.

Meeste mensen gebruiken veel te veel produkt voor een wasbeurt , wasmachine of handenwas.

Maximumm 1/4 theelepel is meer dan voldoende.

Het plaatsen van een vetvanger kan soms een oplossing zijn.

Problemen afvoerput water van dak+keukenafvalwater(verstopping)

Reactie van marcel reynders

Dan kan ik best de invoer van dakwater + ingang keukenwater onmiddelijk laten doorlopen naar de uitgangsbuis  (. Zou dit geen risico inhouden dat bij droogte , en enkel keukenwater de koekvorming niet in de afvoerbuis plaatsvind). Bij een weer zoals nu , voldoende dakwater geen probleem.

Problemen afvoerput water van dak+keukenafvalwater(verstopping)

Reactie van Charel

Als dat keukenwater vlot genoeg kan weglopen zonder ergens een tijdje te blijven staan dan is dat zoals het in praktisch elke huishoudelijke installatie zou moeten zijn en heb je ook bij droog weer hiervan geen last.

Weet ook dat in de huidige afvoerinstallaties het regenwater zelfs altijd apart van het huishoudelijk afvalwater wordt afgevoerd. Ook daar heb je niet de problemen die jij hebt.