Livios: Bouwen aan morgen


Marc Harp

  Lid sinds 16/01/2018

 • Bouwer
 • Lid sinds 16/01/2018
 • 3 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Marc Harp
 • Bouwer | Woont in Deurne

Geschiedenis


Hoe overdreven bijkomende kosten vermijden?

Reactie van Marc Harp

Bedanlkt voor de tip, dat is al een mogelijkheid. Maar hoe kan je dat dan doen voor de verwarming en ventilatie? In de beschrijving staat geen type van warmtepomp of ventilatie. Wel wordt een gegarandeerde temperatuur per kamer vermeld bij een buitentemperatuur van -8°C. De capaciteit van de warmtepomp zal bepaald worden op basis van een warmtestudie. Wij overwegen om ook een optie "koeling"te voorzien. Maar hoe kan je dan inschatten of die meerprijs realistisch zal zal zijn?

 

Hoe overdreven bijkomende kosten vermijden?

Reactie van Jeanine Van Aerde

Hallo, Heb zelf twee woningen laten bouwen via sleutel op de deur en was hier zeer tevreden over. Meestal zijn er geen valkuilen en omdat de firma al haar aannemers kent zullen de werkzaamheden veel vlotter verlopen dan wat het geval is met alle losse aannemers. Laat je alle onderdelen in het lastenboek goed laten uitleggen. Enkele goede tips: vraag een goed gedatailleerd lastenboek en stel zoveel mogelijk vragen over alle onderdelen alvorens je een bouwcontract ondertekend.  BvB.: de keuken: als de keuken die jou wilt goedkoper is dan de voorziene som, wordt het verschil dan in mindering gebracht op de totale som? Vraag of bepaalde onderdelen zoals de verwarmingsketel kan vervangen worden naar een merk van uw keuze en of er een meer of minder prijs zal voorzien worden.  Vragen: Tel. 093853510.

Moet je als bouwheer van een SOD woning een verzekering afsluiten voor de risico's van bouwwerken?

Ik heb een ontwerpovereenkomst gekregen voor aankoop op plan. Daarin staan een aantal clausules die volgens mij een financiëel risico inhouden zoals "De toekomstige eigenaars zijn aansprakelijk voor eventuele schade die veroorzaakt wordt aan de wegenis ter hoogte van hun perceel en dit voor de periode tussen hun aankoopakte en de overdracht van de wegenis aan de gemeente" en nog "De koper vrijwaart de verkoper voor vorderingen van derden, met inbegrip van buren, op basis van elke schade veroorzaakt door de uitgevoerde werkzaamheden,..."  (er zijn ook nog andere voorbeelden) Moet ik voor die risico's een verzekering afsluiten en bestaat daar een verzekering voor?