Maddijan

Lid sinds 1/7/2018

  • Verbouwer
  • 7 vragen gesteld
  • 8 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
Maddijan Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Cv brander valt uit
· #Sanitair

Als de pelletkachel brandt valt de brander regelmatig uit. Hij geeft foutcode f 26 , het is een bulex. Bij resetten start hij weer gewoon op.

Bekijk
Koudebrug tussen verdiepingen
1 reactie · · #Isolatie

Huis halfopen bebouwing heeft aan 1 zijde een steense muur die we aan de buitenkant willen isoleren.  De voorgevel echter heeft wel een spouw omdat er ooit een nieuw steen is voorgezet. Deze is geisoleerd met platen van een 4cm die echter slecht geplaatst zijn maw vol reten. Aan de buitenkant isoleren gaat hier niet omdat we op de stoep van de gemeente zitten.

Dus wilden we langs binnen isoleren. Probleem is dat tegen deze muur een gasmeter staat die oud en versleten is en moet vervangen worden en verplaatst naar buiten.

Contact met bevoegde dienst leert ons dat dat owv de uitrol digitale meter nog ettelijke maanden, Jaren? Kan duren.

Het plafond ligt op dit moment open en we kijken tegen de balken . Binnenkort wordt een gyproc plafond geplaatst.

Nu komt de vraag: kan ik het stuk boven het gyproc plafond al op een veilige manier isoleren om dan later de isolatie onder het plafond hierop te laten aansluiten?

Bekijk
Dampscherm nodig of niet?
4 reacties · · #Isolatie
Reactie van Maddijan

Mijn redenering was dat ik met isolatie de hoeveelheid warmte boven zelf kan bepalen dmv de knop meer of minder open draaien en zonder isolatie heb ik geen vat op de warmte die naar boven gaat.

Nog een vraag over die plafond isolatie: de wol zit dus tussen de balken geklemd maar aan de kant van de muur raakt de wol de niet geisoleerde buitenmuur, is dat dan een probleem ivm condensatie indien geen dampscherm wordt geplaatst.

Bekijk
Houten draagvloer te zwak?
14 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Maddijan

goedemorgen,

Zit weer met een vraag...

stuk van het plafond is al afgebroken. We zien nu dat de osb vloer die op de balken ligt op een aantal plaatsen genivelleerd is met stukjes hout, dit vormt geen aaneensluitend laag. Volgens mij ook weer niet goed om de belasting te verdelen, klopt dit?

Kan ik opvullen met een een bepaald materiaal?

Bekijk

Hebben  een oud huis gekocht en zijn bezig met renovatie. We willen de steense muur op de slaapkamer langs binnen isoleren. Op wat langere termijn is echter het plan om de volledige gevel aan die kant langs buiten te isoleren. Deze gevel is gericht op de regenkant no zuidwest en is ooit gezandstraald geweest.

Kan het problemen geven als zo een muur langs beide zijden is geïsoleerd?

Bekijk
Opstijgend vocht behandelen of niet?
2 reacties · · #Muren

Heb al een paar firma's over de vloer gehad die opstijgend vocht behandelen door injecteren.

Elke keer een ander verhaal, de ene vind overal vocht, een andere slechts op een aantal plaatsen...ook steeds weer andere oplossingen en natuurlijk andere prijzen. 

Mijn wantrouwen groeit bij elk bezoek, zeker als dan de firma's ELKAAR afschilderen als cowboys waarmee je beter niet in zee gaat.

Ik weet het echt niet meer!

Ik zou graag horen wat de ervaringen zijn van mensen die hun muren hebben laten injecteren tegen opstijgend vocht.

Bekijk

Dit is een speciale lamp voor in de douche. Volgens installatiemanuel moet de lamp dmv buizen verbonden zijn met twee gaten in de buitenmuur ( eentje bovenaan en eentje onderaan)voor koeling van de lamp. De gaten moeten afgedekt worden met een teruslagklep (verplicht volgens manuel) 

De installateur heeft buizen achterwege gelaten en gaten afgedekt met roosters.Dus de volledige ruimte achter de gyproc wand moet dienen voor de ventilatie.

De buitenmuur is geisoleerd en gericht op het noorden.

Mijn vrees is dat de binnenwand van de douche heel koud kan worden en dat we condensatie kunnen krijgen. Die vrees wordt weggewuifd door de installateur maar ik ben er niet gerust in.

Graag uw mening

 

Bekijk