Maarten_Laakdal

Lid sinds 3/11/2018

  • Verbouwer
  • 3 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Maarten_Laakdal Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Goededag,

Ik heb gisteren een offerte gekregen voor zonnepanelen.

Deze zouden komen op een licht hellend dak dat naar het Westen gericht is. (dak van de garage, dak zelf wordt binnen enkele maandne vernieuwd). De mensen van de offerte raadden Steeldeck platen als dak aan, omdat hier makkelijk zonnepanelen opgelegd kunnen worden met hun systeem. Volgens hen is de licht helling ook geen probleem met deze zonnepanelen.

Iemand die de uitleg kan bevestigen? Ik heb een vrij hoog verbruik omdat ik van thuis werk, wat dan wel weer het voordeel geeft dat ik een groot deel van de opgewekte electriciteit direct kan gebruiken.

In bijlage de offerte.

Bekijk

Goededag,

Ik heb een garage van een 90 m², hier liggen momenteel nog eternit platen op, die er hopelijk deze zomer afgaan.

Het plan is om deze dan te vervangen door ecopanelen, zodat de garage wat minder temperatuur verschillen heeft en het in de winter iets aangenamer werken is.

Echter met het oog op de toekomst, wil ik de mogelijkheid ook bekijken of ik zonnepanelen kan leggen op dit dak. Zou dit een probleem zijn met ecopanelen? Momenteel is de overbrugging van de panelen ongeveer 3 m. (garage is ongeveer vierkant, met in het midden een metalen H over de hele afstand).

Alvast bedankt voor de tips!

mvg,

Maarten

Bekijk

Goededag,

Ik heb een Vaillant zonneboiler en verwarmingsketel. De zonneboiler is er eentje met twee spiralen, ééntje die via de zonnepanelen verwarmd wordt, en een tweede spiraal, die via de verwarmingsketel kan verwarmd worden.  Mijn installateur heeft echter de 2de spiraal niet aangesloten, en het water wordt (bij)verwarmd via doorstroom van de verwarmingsketel wanneer er niet genoeg zon is. Volgens hem is dit de normale gang van zaken.  Ik heb hier men twijfels over om twee redenen: de eerste, dit is niet efficient, aangezien je een deel van de werking van de zonneboiler verliest, aangezien de tweede spiraal wel plaats inneemt, maar niet gebruikt wordt. Hierdoor is de efficientie van de eerste spiraal ook minder. En volgens mij geeft dit ook een serieus risico op legionella. De boiler zelf kan enkel verwarmd woren door de zon, maar tijdens de winter maanden lukt dit nooit, waardoor het water constant tussen de 20-45 graden zit. Dus ideaal voor legionella te kweken. Met de doorstroom wordt het water wel even verwarmd tot 60 graden, maar dit maar voor zeer beperkte tijd, waardoor volgens mij het risico op legionalle blijft. Kan iemand mij bevestigen dat bij een zonneboiler met twee spiralen, de enigste logische manier van aansluiten is om beide spiralen aan te sluiten?

Alvast bedankt!

mvg

Maarten

Bekijk