LVAU

Lid sinds 13/11/2013

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 2 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 1 lid bedankt

Geschiedenis

Nieuw dak, toch water binnen
1 reactie · · #Dak
Reactie van LVAU

Beste bouwheer, misschien interessant om te vermelden of het een schuin dak met schubvormige dakbedekking is of een plat dak met roofing of kunststof dakbedekking. Telkens ook de opbouw beschrijven zodat we een idee kunnen vormen waar er ondichtheden zijn.

Indien het een plat dak betreft is het gemakkelijk om een waterdichtingstest te laten doen; normaal gezien geeft de brandverzekering daar de opdracht voor bij een gespecialiseerde firma zoals Polygon of Cybor. Maar je kan het ook zelf doen; licht opgeblazen speelgoed ballon in de afvoer steken en net genoeg water op het dak zetten dat de kritische punten zijn bedekt met water. Best dit doen bij droog weer en als er geen regen verwacht wordt anders kan het dak instorten als het water niet weg kan. Na enkele uren en ten hoogste 24 h kan je meestal al een resultaat zien.

Zie https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=publications&sub=bbri-contact&pag=Contact52&art=781 

Bekijk
Prijs/m² bouwen van een woning
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van LVAU

prijzen van de waterdichte betonkelder van onze nieuwe buren met een nuttige oppervlakte van 53 m² (gemeten binnenkant wanden), met een vloerdikte van 25 cm en een wanddikte van 36 cm :- totale prijs (exclusief grondwerken) 16.100 EUR.- uitgraven en aanvullen : forfait : 6.000 EUR.- wegvoeren van overtollige grond : 23 EUR/m³.Dit zijn allemaal prijzen zonder BTW.mvgLuc

Bekijk