Livios: Bouwen aan morgen


lucdes

  Lid sinds 24/12/2012

 • Verbouwer
 • Lid sinds 24/12/2012
 • 1 vraag gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


lucdes
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis


water in kelder

8 reacties ·
Beste , Naar aanleiding van waterinsijpeling in kelder contacteer ik jullie. Gezien de hevige regenval laatste maanden komt het waterniveau in de grond hoger en zoekt het water de richting keldermuur . (Het naastgelegen onbebouwd perceel , wat iets lager ligt dan ons perceel staat blank ttz ongeveer 10 cm ) Vandaar komt langs de keldermuur op een hoogte van 10 cm tot 100 cm water via de muur ( muur die met traditionele cementbepleistering is uitgevoerd 25jaar geleden ) . Graag had ik geweten of een binnendrainage mogelijk is ? Langs buitenkant niet meer mogelijk ! Lengte keldermuur waar waterinsijpeling is = 22m . De kelder is gevloerd . Tot op heden zie ik vooral waterinsijpeling via muur. Ik vang dit op door zelfgemaakte binnengoot langs de muren op de tegelvloer welke ik dan regelmatig ledig ( bij dit weer reken op 100 liter/week ) . Gezien langs de muur aan de binnenkant steeds 1 à 5 cm water staat in mijn binnengoot , kan vermoedelijk dit water via de voegen van de tegels langszamerhand onder de tegels drukken en verder in de vloer eventueel tevoorschijnkomen . Ik vermoed dat ik zo één plaatstje heb ontdekt . De uitsijpeling is echt miniem , maar ja ... Alvast bedankt voor uw advise ivm dit vochtig probleem .

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van Michel Jans

Een binnendrainage is niet echt een oplossing, want je lost het probleem niet op: er blijft water binnenkomen.  Dat kan je dan eventueel met een dompelpomp wegpompen, maar wat als die het eens begeeft? 

De huidige cementering is 25 jaar oud en heeft dan zijn beste tijd gehad: na al die jaren komen er scheurtjes en barsten in die water doorlaten.

Bij het aanbrengen van een nieuwe bekuiping in verschillende lagen (hechtingslaag, waterdichtingslaag, verstevigingsnet, cementering), krijg je terug een waterdicht geheel.  En zo hou je het water buiten waar het hoort.

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van SXTC

jullie laten het overkomen alsof je om de 25 jaar je kelder moet slopen en heropbouwen

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van Dejsi

jullie laten het overkomen alsof je om de 25 jaar je kelder moet slopen en heropbouwen

In sommige gevallen zou dit inderdaad wel de meest structurele oplossing zijn. Er worden namelijk enorme fouten gemaakt bij de buitenafdichtingen van kelders die helaas achteraf heel moeilijk nog hersteld kunnen worden.. Een halve oplossing helpt nu eenmaal niet, al zeker niet in kelders dewelke toch echt wel voer voor specialisten zijn.

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van Vochtadvies

Als 90 % van de lekkende kelders niet lekken omdat het regenwater er langs boven in loopt dan zal een binnenbekuiping ook niet lang houden.  Het binnensijpelend regenwater zal oplosbare zouten meevoeren tot achter de binnenbekuiping.  Het vocht verdamp in een droge periode waardoor de oplosbare zouten uitkristalliseren en het 10-voudige in volume gaan toenemen, net achter de cementering.  Hierdoor wordt de duurzaamheid van de cementering dermate aangetast dat het maar enkele jaren kan standhouden.  Neem de oorzaken weg van toevoer van regenwater weg en de oplosbare zouten blijven ook weg.  Pas daarna kun je een esthetische afwerking plaatsen in de kelder.
Je kan de oorzaken, gevolgen en oplossingen nalezen in het handboek op www.humida.be

Groeten
Vochtadvies

water in kelder

8 reacties ·

Reactie van Opstijgend vocht tackelen

Beter vraag je een gratis vochtmeting aan bij een vochtspecialist. Zij zullen dan langs komen en jou situatie beter beoordelen. Via forums kun je wat hints krijgen, maar iedere situatie is anders en gezien een vochtmeting gratis is, zou ik dat zeker doen.