louis3

Lid sinds 11/7/2017

  • Andere particulier
  • 2 vragen gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
louis3 Andere particulier

Geschiedenis

kan iemand mij meer vertellen over plaatsen van zonnecollectoren voor het verwarmen van mijn zwembad die 11 x 5 m x 1,80 m diepte heeft en is afgedekt met rolluik.

Wie heeft ervaring met zonnecollectoren voor verwarmen zwembad.

wat is het beste systeem en kan ik het water laten circuleren door mijn bestaande  hayward pomp  die ik op 3 snelheden kan zetten 1500 of  2400 toeren of op 3400 toeren.

hoeveel graden kan ik mijn zwembad opwarmen per dag als er veel zon is ?

Wat is ongeveer de prijs van de totale investering bij benadering  en wie heeft een goed  adres voor ons van een goede installateur.

Met warmtepomp lucht water heb ik een extra pomp nodig en dan verbruik ik ook nog eens elektriciteit  als ik deze warmtepomp aanleg  en heb ik ook nog eens wat bijkomend  lawaai van de warmtepomp  en daarom zijn misschien zonnecollectoren beter voor ons.

ik zou de zonnecollectoren kunnen leggen op het dak die de ganse dag in de zon ligt en die juist boven het filterkot is gelegen.

Graag alle informatie die mij kan helpen waarvoor dank.

Bekijk

kunt u mij helpen in het maken van mijn keuze om mijn zwembad van 11 x 5 x 1,80 m diepte te verwarmen.Ik zou kizen voor een warmtepomp omdat deze de lucht trekt uit de buitenlucht en zo het water opwarmt en bij zonnepanelen moet er zon zijn om het zwembad te verwarmen.Momenteel verwarm ik mijn zwembad met mijn gasketels Viesmann.

wie kan mij tips geven wat ik het best doe.

Bedankt voor de tips.

Bekijk