Livios: Bouwen aan morgen


Loperke1

  Lid sinds 11/02/2019

 • Verbouwer
 • Lid sinds 11/02/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 3 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Loperke1
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis


Aannemer past detail factuur aan

9 reacties ·

Reactie van Nick 61

Je kan proberen met een gewoon schrijven en per aangetekend schrijven het meer bedrag van de factuur te betwisten omdat je een eerste detailoplijsting hebt hopelijk met een datum op.

Aannemer past detail factuur aan

9 reacties ·

Reactie van kas

Betaal de factuur min het betwiste bedrag aan uren. 

Dan is het aan de aannemer om het resterende bedrag te vorderen.

Doet dit wel na het aangetekend protest op zijn factuur met uitleg waarom je niet alles betaald. 

Dit aangetekend protest op zijn factuur MOET de verzenddatum hebben voor de datum van verzending van de nieuwe detailstaat!! 

Aannemer past detail factuur aan

9 reacties ·

Reactie van Loperke1

We hebben de factuur volgens foutief aantal werkuren (74h) betaald er van uitgaande dat de 11h verschil dan maar een compensatie waren voor de terugverplaatsingen (want aannemer had bevestigd dat die niet in de 63h zaten en had agressief gereageerd op onze vraag voor die 11h verschil een kredietnota te krijgen) en om van de ganse zaak af te zijn. De 2e detail is inderdaad gekomen na de betaling van de factuur. 

Ik denk dat het wel nodig is om deze extra factuur te betwisten? Ofwel in zijn volledigheid ofwel betalen we de administratiekosten als teken van goodwill? Maar om onszelf in te dekken is een betwisting wel nodig dacht ik?

Aannemer past detail factuur aan

9 reacties ·

Reactie van Charel

Ja inderdaad, je kan die laatste faktuur best betwisten met de vermelding dat deze over dezelfde periode van laatst uitgevoerde werken gaat als bij de laatst bezorgde faktuur met bijbehorend detail en dat die factuur trouwens reeds is betaald. Ik zou hierbij ook zeker vermelden dat bij nazicht en vergelijking met de bijgevoegde werkurenlijst, nu blijkt dat die reeds betaalde faktuur een telfout bevat met een foutief te hoog eindbedrag. 

En dus verzoek je vriendelijk om een rechtzetting door middel van een kredietnota.

Aannemer past detail factuur aan

9 reacties ·

Reactie van StaalBouw

Extra factuur volledig betwisten met duidelijke motivatie en verwijzen naar reeds betaalde facturen. Aangetekend én per gewone post (eventueel ook nog via mail) opsturen.

Vermeld onderaan ook iets als:

"Wij meldden u één en ander zonder enige nadelige erkenning en onder voorbehoud van al onze rechten."

Indien uw verhaal klopt met de feiten, dan lijkt me dit weer zo'n malafide aannemer die u binnenkort zal beginnen bedreigen via zijn raadsman. Laat u niet intimideren!