Livios: Bouwen aan morgen


lisegilb

  Lid sinds 10/03/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 10/03/2018
 • 3 vragen gesteld
 • 4 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 7 leden bedankt


lisegilb
 • Andere particulier | Woont in denderleeuw

Geschiedenis


Vervangen van syndicus

5 reacties ·

Reactie van Charel

Ik lees in de door u bijgevoegde tekst van de overeenkomst dat de opzeg aangetekend moet gebeuren minstens 6 maanden voor einddatum van de overeenkomst.

Die einddatum is 15/09/2019 en dus had de opzeg moeten gebeurd zijn voor 15/03/2019. Je bent dus te laat en afhankelijk van wat er verder nog in de overeenkomst is vermeld is die overeenkomst nu stilzwijgend verlengd voor een periode van ...

Vervangen van syndicus

5 reacties ·

Reactie van CDR

Als ik het artikel 2 van het contract goed lees; is het contract getekend en afgesloten in de tweede helft van januari 2020 volgens beslissing A.V. Ik kan verkeerd zijn maar dan is het contract volgens mij ongeldig. Beslissing met terugwerkende kracht van 3.5 jaar ??

De visie van Meester Clabots is correct.

Vervangen van syndicus

5 reacties ·

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Die datum in 2020 doet echt wel de wenkbrauwen fronsen ...

Vervangen van syndicus

5 reacties ·

Reactie van lisegilb

Inderdaad, volgens de tekst in het contract zou pas in de algemene vergadering van januari 2020 de vernieuwing van het contract of de aanstelling van een nieuwe syndicus kunnen gebeuren. De 3 jaar is dan inderdaad verstreken. Normaal gezien zou er een bijzondere alg.vergadering moeten plaatsvinden voor de vervaldag van het contract of zou het boekjaar eerst moeten afgesloten zijn? De jaarlijkse alg.vergadering, die normaal in januari moet plaatsvinden wordt altijd pas einde maart gehouden.

Losgekomen afvoerpijp

3 reacties ·

Reactie van lisegilb

Beste,

Het appartement is gebouwd in 2016 en het is de tweede maal in 2 jaar tijd dat hetzelfde stuk naar beneden valt, dus slecht geplaatst volgens mij.

Lisegilb

Losgekomen afvoerpijp

3 reacties ·

Reactie van jean1986

Als u er zeker van bent dat de afvoer niet volgens de regels van de kunst geplaatst is, eventueel laten vaststellen door een expert. U kan hiervoor steeds terecht bij uw verzekeringsagent. De aannemer is immers 10 jaar aansprakelijk voor zijn uitgevoerde werken (wet breyne). 

Occasionele syndicus VME

5 reacties ·

Reactie van HugoCo

Sta er in elk geval op dat er een verzekering wordt afgesloten voor de syndicus voor het geval dat er fouten ten zijn laste zijn (vb ongeval met lift, geen onderhoud georganiseerd door syndicus.

Occasionele syndicus VME

5 reacties ·

Reactie van lisegilb

Geachte,

Bedankt voor uw antwoord. In uw nieuwsbrief vind ik niets over het feit dat een occasionele syndicus 'zonder vergoeding' zich niet dient in te schrijven in de KBO. Ik had dit nl. gezien op het forum van Quimmo. Daar schreef men dat in het syndicuscontract dan wel expliciet syndicus 'om niets' moest vermeld worden. Vandaar mijn vraag...

Met vriendelijke groeten

'lisegilb'

Occasionele syndicus VME

5 reacties ·

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Geachte

ALLESZINS moet ELKE syndicus - "om niet" of... "niet" - zich laten koppelen aan de VME en dit in de Kruispuntbank. Dit moet.

Uit een onderzoek blijkt vandaag dat nog maar 30% van de syndici in regel is hier mee...

Wij schrijven nog dagelijks syndici in, wetend dat de verplichting tegen 01.04. a.s. moet vervuld zijn..

Astrid CLABOTS

CLABOTS Advocaten