leiepisser

Lid sinds 6/10/2018

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 29 vragen beantwoord
  • 2 vragen goed beantwoord
  • 1 bedankje ontvangen
  • 0 leden bedankt

Geschiedenis

Reactie van leiepisser

Schering en inslag in Vlaanderen: meteropnemer niet binnenlaten en zelf vervalste meterstanden doorsturen. Omdat het kàn...

En ondertussen overal gaan staan mekkeren over het prosumententarief en nog liever een elektrisch vuurtje aanzetten vanachter in de tuin dan 1 kWh "te veel" op het net te steken.

Bekijk
Zonnepanelen kopen
3 reacties · · #Energie
Reactie van leiepisser

Maar denk eraan dat je dan maar 2 jaar garantie hebt op alles, waar de installateurs je gewoonlijk  zeker 10 tot zelfs 20 jaar geven!!

Waar krijg je 20 jaar productgarantie (is niet hetzelfde als opbrengstgarantie)?

Bekijk
Waarde huis
2 reacties · · #Verbouwen
Reactie van leiepisser

Kan de waarde huis bereken worden volgens kadastraal 

Wat is de formule

Volgens kadastraal inkomen?

Absoluut niet! Het systeem is zodanig verouderd en achterhaald dat je er niet op kunt voortgaan.

Bekijk
Reactie van leiepisser

 --> Gaat het condensatieprobleem niet verlegd worden naar de muren?

 

Die kans is reëel. Over het waar en hoeveel kan van hieruit weinig gezegd worden. Dat hangt o.a. af van de isolatiewaade van de ramen, deze van de buitengevel, de luchtvochtigheid (hier kan wel wat aan gedaan worden via bijkomende verluchting), eventuele plaatselijke koudebruggen, etc.

Bekijk

Wat is beter voor het opleggen van predallen op een laagje rubber:

 

- opleg op een smal strookje rubber onder de rand van de predal. Bij het opstorten komt het beton dan tussen de predallen onderling op de tussenmuren, of tussen de predallen en de randbekisting op de buitenmuren.

 

- opleg op een strook rubber die de volledige muurbreedte bedekt. Het te storten beton komt dan ook op de rubber, zodat uiteindelijk de volledige vloerplaat door rubber gescheiden is van de onderliggende muren.

Bekijk
3D regelbare scharnieren
1 reactie · · #Binnenschrijnwerk
Reactie van leiepisser

Dat lijken mij scharnieren van het Italiaanse merk Anselmi te zijn. Of dat dan de "juiste" zijn, laat ik in het midden. Dat is af te stemmen met Sensadoor.

Het regelen kan in 3 richtingen, maar dat is natuurlijk beperkt tot een aantal millimeter. Het zou ook kunnen dat de infrezingen in de deur of de kader niet correct zijn en het verschil groter is dan de regelbaarheid van de scharnieren.

Was dat een plaatser van Sensadoor zelf?

Bekijk
Reactie van leiepisser

Zonnepanelen worden almaar minder interessant, zeker nu men de terugdraaiende teller stelselmatig zal afbouwen en de minister die de nodige compensaties belooft, deze niet kan waarmaken. 

In het geval van de accumulatiekachels zou dit wel nog interessant kunnen zijn, maar enkel en alleen op voorwaarde dat je de oplaadregeling van deze toestellen (die nu vaak automatisch mee gaat met het nachttarief) zodanig zou kunnen aanpassen dat deze alleen overdag ingeschakeld is. 

Bekijk
Warmtepomp maar geen zonnepanelen?
46 reacties · · #Energie
Reactie van leiepisser

En ik begrijp Eddi Bata (en anderen) als ze zegt "ik heb zoveel geinvesteerd en nog moet ik zoveel betalen". Dit nieuwe (bijna ENERGIE NEUTRALE) droomhuis voldoet niet aan mijn verwachtingen van BIJNA en van ENERGIE NEUTRAAL . Het is de schuld van ... nee, niet van van de EPB want deze berekent wel de EPC (Europese normalisatie) ... maar van de Vlaamse wetgever die niet de juiste prioriteiten heeft gesteld.

Wel Leiepisser, dit is het probleem!

Exact. Eddi Bata richt zijn of haar pijlen op de verkeerde. Niet de EPB-verslaggever die de regels toepast, maar degene die die regels heeft opgesteld, ligt aan de oorzaak van de soms helemaal niet-energiezuinige BEN-woningen. Wie goedgelovig verwacht dat "energieneutraal" betekent dat er geen energie verbruikt wordt, is er natuurlijk aan voor de moeite (vergelijk het ook met het fabeltje van CO2-neutraal). 

De "slimme" meter zal dit probleem met de BEN-woningen alleen maar verergeren. 

Bekijk
Reactie van leiepisser

Op uw plan staat een linksdraaiende inkomdeur (Belgische norm). Je kan daar perfect een rechtsdraaiende vragen zonder invloed op brandwerendheid of vluchtroute.

Alleen zal bij een rechtsdraaiende het deurvlak tegen de kruk van de deur van de wc botsen.

Bekijk
Zonnepanelen met de nieuwe meters ???
38 reacties · · #Energie
Reactie van leiepisser

 Hybridewagens vind ik maar niets wegens te kleine actieradius op batterij.

De "fiscale" hybrides zoals een Porsche Cayenne of de echte hybrides zoals een Toyota Prius?

Bekijk