Livios: Bouwen aan morgen


LaurensDB

  Lid sinds 16/10/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 16/10/2015
 • 5 vragen gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 8 leden bedankt


LaurensDB
 • Andere particulier | Woont in Gent
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Nieuwbouw slechte aankoop als eerste woning?

Reactie van Kris M

Je redenering is niet helemaal correct.  Voor u was dat appartement 269.830€ waard.  De notariskosten ben je behalve de meeneembaarheid hoedanook kwijt.  Als je een koper vind voor wie dat appartement ook 269.830€ waard is dan zal hij 7% minder bieden om z'n registratie te betalen (10% -> 7% indien eerste aankoop sinds 1/6)   Je "verlies" is dus zo n 7% of zo'n 19.000€.  Mogelijks heb je geluk dat je een koper vindt die meer dan 269.830€ wil betalen maar je kan ook pech hebben dat je minder krijgt.  Als je een makelaar inschakelt moet je nog een kleine 4% extra rekenen.

Je afbetaling min het belastingsvoordeel zal wel ongeveer overeenkomen met een (stevige) huurprijs. Op 20 jaar +- 930€/maand.  Met het belastingsvoordeel betaal je je onroerende voorheffing.  Om te kijken of je investering rendabel moet je kijken bij verkoop wat de opbrengst is van je eigen inleg van ongeveer 90.000€.  Maw: of de verkoopprijs min kosten min terug te betalen openstaand kapitaal groter is dan je originele eigen inleg.   

t Moest natuurlijk gaan maar voor een instapwoning leen je best op 10 jaar (voor een kleinere woning) omdat je sneller kapitaal terugbetaalt en zo het rendement opkrikt.

Nieuwbouw slechte aankoop als eerste woning?

Reactie van LaurensDB

Bedankt voor je antwoord, het heeft mij zeker geholpen! Wij hebben op 18 jaar geleend, ongeveer 1250 euro per maand (bouwt af). Mijn vrouw haar zus werkt in de bank en dit bleek destijds de beste oplossing. Eens we gaan bouwen, lenen we nog een bedrag extra en wordt die lening herzien. 

Radiatoren warmen deels/niet op

Reactie van Laforce Erwin

De radiatoren die alleen bovenaan warm worden zijn verkeerd aangesloten, ttz de inlaat zit onderaan ipv bovenaan. Dat moet je door aanraking kunnen vaststellen. Die in het geheel niet warm wordt, kan aan verschillende dingen liggen. 1 ) te weinig circulatie - zet de circulatiepomp eens op maximum en zie of er verbetering is.

2) er zit misschien een grote luchtbel in de leiding , als er op het hoogste punt geen ontvluchting is voorzien.

3) de thermostaatkraan staat open, maar aan de uitlaat zit ook een bijna onzichtbaar kraantje, dat zit achter een dekseltje en kan je met een 'inbus sleutel ' bedienen.

4) zie dat de druk van het CV water hoog genoeg is (1,5 bar), dan gaan de luchtballon sneller weg.

Radiatoren warmen deels/niet op

Reactie van Nick 61

Suggesties  zijn natuurlijk altijd welkom maar gezien de situatie lijkt  het beter zoals Gery in zijn reactie aanhaalt , laat de installateur het oplossen . Nog even dit , de instelling van je stooklijn is voor vloerverwarming 0,7 en voor radiatoren 1,6  dit zou je installateur moeten weten 

Mvg Nick 

Radiatoren warmen deels/niet op

Reactie van LaurensDB

Suggesties  zijn natuurlijk altijd welkom maar gezien de situatie lijkt  het beter zoals Gery in zijn reactie aanhaalt , laat de installateur het oplossen . Nog even dit , de instelling van je stooklijn is voor vloerverwarming 0,7 en voor radiatoren 1,6  dit zou je installateur moeten weten 

Mvg Nick 

Ik had de installateur nog eens een bericht gestuurd (met vermelding van de ene radiator die totaal niet werkt). Het antwoord dat ik krijg: stooklijn verhogen :( Maar ik spreek de hoofdaannemer aan zoals eerder door jullie gezegd! 

Radiatoren warmen deels/niet op

Reactie van roland s

Een nieuwe installatie is het ook in een nieuwbouw of verbouwing als de installateur niet reageert de architect inschakelen.En komt er geen reactie aannemer aangetekend aan schrijven en iets wat nog meer effect heeft maar het kost wat geld een brief van een advokaat werkt bijna altijd

Kredietopening

1 reactie ·

Bij het totale bedrag dat ik aan de notaris heb betaald (voor aankoop nieuwbouw appartement) staat dit opgedeeld in 2 zaken:

- Deel verkoop en deel kredietopening.

Bij het deel verkoop staat "zonder toepassing van abbatement". Waarom is dit zo? Is dit omdat het over een nieuwbouw gaat?

Het deel kredietopening. Wat is dit precies? Stel dat ik binnen enkele jaren wil gaan bouwen. Moet ik dit dan terug opnieuw betalen?

Bedankt voor jullie antwoorden!

Kredietopening

1 reactie ·

Reactie van Kris M

Het abattement (=vrijstelling van registratierechten op de eerste schijf) is enkel toepasbaar op de aankoop van een eerste woning (of indien de vorige woning verkocht is en de meeneembaarheid minder gunstig is)  Als er meerdere kopers zijn moeten ze allemaal voldoen aan de regel "eerste aankoop"

De notariskosten voor de lening zijn er ondermeer om het pand voor 30 jaar in hypotheek te nemen.  Voor een heropneming op basis van die hypotheek moet enkel de bank akkoord gaan.  Als je het pand binnen de 30 jaar verkoopt moet je alsnog de notaris een hypotheeklichtingskost betalen (en natuurlijk een eventueel leningssaldo aan de bank terugbetalen)

Als je een tweede onroerend goed koopt met een bijkomende hypotheeklening (dus geen heropname op bestaande lening) zijn er ook hier weer hypotheekaktekosten.

1 2 · Volgende