Livios: Bouwen aan morgen


larisa

  Lid sinds 30/03/2015

 • Bouwer
 • Lid sinds 30/03/2015
 • 5 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


larisa
 • Bouwer | Woont in Voorde
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Voegen onder dorpel komen los van gevel en terras.

Beste,

De voegen tussen de gevel en terras zijn aan het scheuren. Ons terras is 2 jaar geleden aangelegd bij onze nieuwbouw van 2014. Onder de dorpels zijn ook allemaal scheuren met de gevel. Hoe kunnen we dit best oplossen want op sommige plaatsen zijn er spleten van ongeveer 2 cm. Hoe herstellen we best deze voegen?

Mvg Larisa

Voegen onder dorpel komen los van gevel en terras.

Reactie van kas

1 ste vraag : waar zit de waterkering?

2de vraag . Onder de dorpels had je nooit mogen opvoegen met een voegmortel. Dit had met een elastische voeg moeten gebeuren ( neutrale silicone geschikt voor blauwehardsteen)

De voeg tussen terrastegel en gevel had ook moeten uitgevoerd worden met een diletatievoegband ( schuimrubber) en afgekit met silicone. 

Hervoegen zou ik ten strengste afraden. Uw woning en uw terras zijn zich nog volledig aan het zetten. Waarschijnlijk is je terras aan het verzakken tov je bouw. Ik zou de voegen tussen gevel en terras zo laten op voorwaarde dat de fundering van het terras voldoende drainerend is opgebouwd. Toch geen betonfundering gebruikt? Indien ja, dan vrees ik ervoor dat je zult moeten gaan uitslijpen of in het slechte geval de laatste rij tegels moet uitbreken voor het zetten van een dilletatievoegband.

De voeg onder de blauwe hardsteen uitslijpen en afkitten met een neutrale silicone.

 

L-elementen vergunning nodig?

Beste,

3 jaar geleden hebben wij een nieuwbouwwoning gezet. Onze grond is vlak maar naar de buren toe was er een kleine daling van de grond daar de buren lager gelegen zijn. Daar dit niet gemakkelijk was om het gazon te maaien hebben wij met mondeling akkoord van de buren L-elemnten geplaatst en dus de grond onze wat verhoogd, ongeveer 50 cm. Dus ons gazon was mooi vlak. Nu willen de buren een garage zetten van 50M2 en willen ze de muur op de scheidingslijn zetten, waardoor ze onze goedkeuring op papier nodig hebben. Zij komen nu ook met de vraag of wij wel effectief een vergunning aangevraagd hebben, 3 jaar geleden, voor het plaatsen van onze L-elementen. Probleem: neen dit is niet gebeurd daar wij totaal niet op de hoogte waren dat dit nodig was. 

Is het effectief zo dat je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van L-elementen?

Dus wij hebben geen vegunning gevraagd en zijn beginnen kijken in de verkavelingsvoorschriften en daar staat vermeld dat wij geen reliëfwijziging mogen doen. 

Kunnen wij dit nog laten regulariseren?

Dus tot nu toe hebben we geen problemen gehad, deze stellen zich nu omdat de buren iets willen zetten op de scheidingslijn.

Mvg 

L-elementen vergunning nodig?

Reactie van kas

Reliefwijzigingen van meer dan 50cm is steeds vergunningsplichtig, dus uw L -elementen moesten aangevraagd worden met een bouwvergunning. In sommige kwetsbare gebieden is een vergunning verplicht als er meer dan 30cm relief wordt gewijzigd.

Deze vergunningsplicht is zowel voor afgraving als ophoging.

U zult bij reliefwijziging ook moeten nagaan of de watertoets is gerespecteerd meer bepaald dat de buur geen extra wateroverlast krijgt door uw reliefwijziging.

U kan nog een regularisatie aanvragen maar de kans bestaat dat je het oorspronkelijke relief moet herstellen.Met daarbovenop natuurlijk de bijkomende kosten.

Heeft uw aannemer u niet verwittigd over die bouwvergunning? Dan kun je hem verantwoordelijk stellen want hij is gebonden aan een informatieplicht en mag geen werken uitvoeren die niet beantwoorden aan de vergunningsplicht. Let wel, met deze weg sla je wel een juridisch steekspel in waar niemand betr van wordt ( uitgezonderd de advocaten en deskundigen)

Regenwater in put stinkt niet maar het regenwater uit de kraantjes wel.

Reactie van larisa

Wij hebben een voorfilter op basis van lavastenen en in de kelder hangt nog een filter die we zonet vervangen hebben in de hoop dat de geur zou verdwijnen maar dat is dus niet het geval. Wij vinden het vooral raar dat het enkel aan de kraan ruikt en niet waar het water vertrekt, de put zelf

Slechte akoestiek

3 reacties ·

Hallo, wij wonen sinds een jaar in een open nieuwbouwwoning. Wat me ernstig stoort is dat alle geluid van beneden (keuken, gang en toilet) in de slaapkamers boven te horen zijn.

Wanneer je een bord uit de kast neemt is het boven te horen. Het toilet doorspoelen is enorm storend. Wat kunnen wij doen om dit geluid naar boven toe te verminderen? Tapijten passen niet in onze moderne woning. Kurk ligt op de ganse bovenverdieping. Ons plafond verlagen is ook geen optie daar ons verlichting overal al opgebouwd is. Helpt noppenfolie onder kasten kleven?

Slechte akoestiek

3 reacties ·

Reactie van Jos 777

Larissa,

Noppenschuim onder de kasten gaat niet helpen. Grote vraag is of het vooral kontactgeluiden zijn of het een probleem is van nagalm en reflecties. 

Er zijn mooie akoestische producten verkrijgbaar van artnovion die in moderne interieurs kunnen ingewerkt worden.

Voor meer info hierover kan je me altijd contacteren. Dit is een later reactie omdat ik nu pas op dit forum uitkom.

Frank

Hoi,

En waar kan je die kopen?

vrgr

Slechte akoestiek

3 reacties ·

Reactie van Very Fine Solutions

Goeiemorgen Jos,

Neem even contact op met Martine@acousticalsolutions.eu zij kan je verder helpen.

mvg

Frank

Larissa,

Noppenschuim onder de kasten gaat niet helpen. Grote vraag is of het vooral kontactgeluiden zijn of het een probleem is van nagalm en reflecties. 

Er zijn mooie akoestische producten verkrijgbaar van artnovion die in moderne interieurs kunnen ingewerkt worden.

Voor meer info hierover kan je me altijd contacteren. Dit is een later reactie omdat ik nu pas op dit forum uitkom.

Frank

Hoi,

En waar kan je die kopen?

vrgr

wc verstopt

1 reactie ·
Het water in het toilet komt omhoog. Mijn man gaat naar de kelder en het water loopt door het plafond. Hij heeft de buis die naar de riolering van de straat gaat ontstopt want deze zat volledig dicht. Wij wonen echter nog maar 3 maand in onze nieuwbouw woning. Hoe komt dat water door het plafond in de kelder? Vanwaar komt dit water, het liep niet uit een buis maar gewoon door het plafond
1 2 · Volgende