Livios: Bouwen aan morgen


Laforce Erwin

  Lid sinds 26/08/2014

 • Bouwer
 • Lid sinds 26/08/2014
 • 1 vraag gesteld
 • 173 vragen beantwoord
 • 6 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 40 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Laforce Erwin
 • Bouwer | Woont in Grobbendonk
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Rendement photovoltaïsche panelen

Reactie van Laforce Erwin

Van overheidswege gaat men stookolieverwarming verbieden, gas wordt niet meer aangelegd bij nieuwe verkavelingen. Dus verplicht men om op elektrische ( warmtepompen) verwarming te gaan gebruiken. Om de rekening betaalbaar te houden en om het EPB laag te houden moeten we zonnepanelen leggen. Dat EPB is geen keuze van de bouwer maar opgelegd door de overheid. Anderzijds ben je niets met die zonnepanelen want die produceren weinig in de winter als we het nodig hebben. Mensen worden gedwongen om grote investeringen te doen als ze bouwen maar financieel wordt er niets meer gecompenseerd. Er worden steeds maar ideeën naar vooor gebracht zonder dat deze gecoördineerd worden. Deze maken het bouwen onbetaalbaar voor de gewone mensen.

Aansluiting Riolering

14 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

Na steeds weerkerende witte brokken in de riolering, gebruiken wij alleen nog vloeibare wasmiddelen en het probleem is hiermee opgelost.

Heeft een dubbele raam beglazing een buitenkant en binnenkant

Reactie van Laforce Erwin

Alleen door te informeren bij de leverancier zal je het juiste antwoord kennen. Het is afhankelijk van wat je gekocht hebt. Het dubbel glas van de jaren 70 had geen verschil, maar het modern superisolerend glas heeft verschillende films op het glas en dus maak het wel degelijk verschil.

WC-vermaler installeren op gelijkvloers

Reactie van Laforce Erwin

Ik heb ooit 1 vermaler geïnstalleerd, maar ben niet deskundig in deze zaken.

Kan je uw vraag niet rechtstreeks bij Sanibroyeur doen? of bij een leverancier?

Halfopen bebouwing (perceelbreedte 9 m) dus 6 m gevelbreedte + garage naast

Reactie van Laforce Erwin

De bouwvoorschriften, horen bij de verkavelingsvergunning, veronderstel ik. Zijn die al oud? Bij ons in de gemeente zijn al die oude voorschriften vervallen.

Ik denk dat je best op het gemeentehuis informeert of de voorschriften nog gelden en of ( eventueel) een afwijking van de voorschriften mogelijk is.

Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Laforce Erwin

Zoals je schrijft dat er een stijging van 2 meter is. 2 meter waterhoogte is meer dan de gasdruk en dus wel een mogelijke oorzaak zelfs als het niet vriest.

Akoestiek houtskeletbouw

9 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

De opbouw is: 6 cm baksteen, 2 cm spouw, 2,2cm isolerende houtvezelplaat, 23.5 cm massieve CLT balk, osb plaat, leidingspouw en gyprocplaat.

Ik heb ook mijn stenen woning vervangen door de houtskelet. Inderdaad merk ik meer buitengeluid dan in mijn vorige woning. Het was wel een geisoleerde woning met hoogrendementsglas, geen oude tochtige woning!

Last van gekraak zoals de vraagsteller aankaartte, heb ik niet. Wat je wel merkt is het werken van de muren, zodat je in de hoeken barstjes merkt, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik wat te kleine silicone afrondingen heb gebruikt.

Ik ben erg tevreden over mijn houtskelet, maar ik ben altijd erg eerlijk en als iemand mij de vraag stelt hoe het met geluid zit, geef ik ook een eerlijk antwoord.

Zonnepanelen met digitale teller

Reactie van Laforce Erwin

Ik geloof nooit dat de groene meter zal gebruikt worden om uw verbruik te bepalen. Alleen de officiele EANDIS meters zijn toegelaten.

Als de belofte wordt gehouden dat de eerste 15 jaar geen nadeel voor de klant mag zijn door de digitale meter, vermoed ik dat tot de laatst geplaatste installatie 15 jaar is, de compensatie zal gebruikt worden.

Het idee dat je nu nog CO2 producerende verwarming zou plaatsen vind ik niet aanvaardbaar. Bomen kappen en verwerken naar pellets en deze dan verbranden is helemaal niet CO2 neutraal.

Renovatie keuken

3 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

Ik heb een composiet aanrechtblad boven de tegeltjes laten plaatsen.

gewoon met Tec7 op gelijmd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende