Livios: Bouwen aan morgen


Laforce Erwin

  Lid sinds 26/08/2014

 • Bouwer
 • Lid sinds 26/08/2014
 • 1 vraag gesteld
 • 122 vragen beantwoord
 • 4 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 29 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Laforce Erwin
 • Bouwer | Woont in Grobbendonk
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Laforce Erwin

Zoals een airco in een auto, is er soms verlies van het gas waarmee het systeem gevuld is.. Bij mijn vorige auto, moest ik dat om de 2 jaar laten bijvullen. Als in uw masser systeem een kleine lek is, verwarmt het niet meer naar behoren en zal de elektrische weerstand het meeste werk doen, meer een heel hoog gebruik als gevolg. Dus de vulling van de warmtepomp laten nazien.

Ervaring houtbouw a-frame

1 reactie ·

Reactie van Laforce Erwin

Geen ervaring hiermee, wel een opmerking. Waarom een woning met allemaal schuine wanden? Is erg onpraktisch. De woningen van Avrame zijn ook erg klein, een living van 20m2 bvb. Lijkt me iets voor een vakantiewoning. 

Schouw

2 reacties ·

Recuperatie warmte van ventilatie via warmtepomp

Reactie van Laforce Erwin

Met een D systeem hoef je de ramen niet dicht te houden, heel de zomer staan de ramen open in mijn woning. In de winter is dit natuurlijk qua warmteverliezen niet interessant.

Met een C aan recuperatie doen kan als de uitlaat zich op een praktische plaats bevind, inderdaad is de inlaat van een warmtepompboiler een goed idee. Niet rechtstreeks aansluiten maar de lucht op afstand voor de inlaat laten blazen. De uitlaat van de warmtepompboiler moet dan wel en de ruimte waar die staat moet wel vrije uitlaat naar buiten hebben.

Verticale barsten in gevel normaal?

Reactie van Laforce Erwin

Ik zou de architect hierover aanspreken. Bij opleveren zeker de barsten laten noteren. Het kan liggen aan bouwen op een niet stabiele ondergrond. Dan zal het met de jaren alleen erger worden!

Vochtkering te hoog in muur - plinten?

Reactie van Laforce Erwin

Als het hoekprofiel na 5 jaar al zo geroest is, lijk je met een vochtprobleem te zitten.

Slecht aangebrachte vochtkering of condensatievocht door koudebruggen.

Vermits de bouw slechts 5 jaar oud is, kan je de aannemer aansprakelijk stellen bij fouten.

Ik zou met een vochtgehaltemeter de vloer en muren nameten.

Uitzetvoegen in de chape ontbreken bij de vloerverwarming

Reactie van Laforce Erwin

Vermits de chape in een hittegolf werd geplaatst is de kans op uitzettingsproblemen klein. De vloerverwarming zal immers max 35°C worden; scheelt weinig met de buitentemperatuur in deze periode.

Als de chape in de winter zou gelegd zijn, is dit probleem groter.

Vinyl parket op vloer gecombineerd met vloerverwarming

Reactie van Laforce Erwin

Alles dat je boven de vloer aanbrengt zal een vermindering van rendement veroorzaken.

De temperatuur van het vloeroppervlak moet gelijk blijven om de temperatuur in de woning gelijk te houden. Hiervoor zal de watertemperatuur in de vloer moeten verhogen. Hogere watertemperatuur resulteert in een hoger verbruik.

Afstelling verwarming

19 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

De snelheid van de pomp veranderen heeft in dit geval geen zin omdat de ingestelde vertrektemperatuur aan de ketel te laag is . Indien je de snelheid zou verhogen gaat het water sneller of te snel door de ketel en eventueel ook te snel door de convectoren wat rendementverlies en misschien een storend geluid in de installatie met zich mee kan brengen 

Niet akkoord,

als de pomp te weinig debiet geeft, zullen de onderste appartementen voldoende debiet hebben, maar de bovenste onvoldoende, het water kiest de korste weg. daardoor is de hoeveelheid warmte ( = delta T x debiet) welke boven aankomt onvoldoende.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende