Livios: Bouwen aan morgen


Laforce Erwin

  Lid sinds 26/08/2014

 • Bouwer
 • Lid sinds 26/08/2014
 • 1 vraag gesteld
 • 192 vragen beantwoord
 • 7 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 45 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Laforce Erwin
 • Bouwer | Woont in Grobbendonk
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Ventilatie in afgesloten ruimtes zonder raam (keuken, wc, douche)

Reactie van Laforce Erwin

Ventileren is niet alleen vuile lucht afzuigen maar ook verse lucht toevoegen!

Je kan de verse lucht via spleten onder de 3 deuren te voorzien, maar dan moet er in die gang toch de mogelijkheid zijn om verse lucht binnen te laten. Natuurlijke ventilatie kan je vergeten. Zonder de buitenmuren te zien op de tekening, kunnen we moeilijk meedenken.

Warmtepomp + zonnepanelen (4000WP) + VVW of HR gasketel

Reactie van Laforce Erwin

Ik heb het niet over een Canadeese put. Dit blijkt een slecht systeem te zijn omdat je dan vocht en dus ook schimmelproblemen krijgt.

Ik heb het over een darm die in de tuin wordt ingegraven over een grote oppervlakte op 1,5 meter diep, daar circuleert water door een warmtewisselaar die op de inlaat van het ventilatiesysteem wordt geplaatst. Resultaat dat ik ermee haal is 6°C warmere inlaat in de winter en 6°C koudere inlaat in de zomer.

Verhoging wasplaats voor droogkast en wasmachine

Reactie van Laforce Erwin

En natuurlijk: als de wasmachine lekt dan moet daar iets aan gedaan worden.

Als je teveel zeep in de wasmachine doet, kan die al overschuimen, zonder dat er een uitwendig lek aan de machine is. Je kan ook de was uit het machine halen als er niet hard gezwierd is, dan loopt er ook water uit. Als je de filter kuist loopt er water uit. En als er iets scheelt aan de machine moet je het natuurlijk laten maken, maar intussen zijn de kasten wel nat hé. Je bent professioneel (stand-up comedian?)

hoe best de "convectorput" opvullen

Reactie van Laforce Erwin

Het zijn geschroefde stalen leidingen, die zou ik niet onbereikbaar in de argex wegwerken, stel dat ze gaan lekken, dan kan je weer gaan breken.

Dus de leidingen buiten de put brengen voor je de put opvuld.

Als je met argex opvult, kom je met ongewapende chappe toe, op de manier van Charel, moet je met gewapend beton en chappe werken, aan u de keuze.

Gasketel of Warmtepomp? - Renovatie oud huis

Reactie van Laforce Erwin

SnakeBite schreef:

Ik heb zelf niet in dit huis gewoond dus geen idee in welk energiebehoefte spectrum deze zou liggen. "gebied met prioriteit voor warmteverdeling" zegt me niets en Google kan me hier niet echt bij helpen. De spouw van 5cm zal geïsoleerd worden, in het nieuwe dak komt 18cm isolatie en de vloer krijgt 8cm PUR isolatie. Momenteel lijkt de beste keuze voor mijn portemonee; • Verwarming op gas - vloerverwarming + enkele radiators (+-10 jaar) (drukken aankoopprijs) • 2 à 3 Airco units om in de zomer deze hitte te kunnen trotseren (niet voor direct + afhankelijk de werkelijke warmte, ik ga al wel de nodige aansluitpunten voorzien) --> na 10 jaar overschakelen op alternatief systeem

Zoals ik al schreef is een woning van 1962 bijna onmogelijk perfect te isoleren. De acties die u beschrijft zullen zeker bijdragen tot een verbruiksvermindering, maar nooit tot een energie zuinige woning. Ik lees niets over nieuwe ramen bvb en luchtdichtheid. Wat ik voorheen schreef over lage temperatuur verwarming heeft hier direct verband mee, hoe beter de isolatie, met hoe lagere temperatuur u uw woning op temperatuur kan houden. Om dat hier al uitvoerig gediscutieerd is over WP tov Gas moet ik het hierover niet meer hebben. Wat de combinatie zonnepanelen met WP betreft, door de "slimme meter" zullen we moeten betalen voor de energie die we in de winter terug opnemen, zelfs met de zogenoemde 15 jaar terugtellende meters, want de elektriciteit is dan misschien terugtellend, de distributie niet (merci regering). Een gasinstallatie is veel goedkoper dan de WP + zonnepanelencombinatie en is dus na een 10 tal jaren terug te evalueren, dan kan de situatie al helemaal veranderd zijn, de vermindering van gasproductie zal daar wel mee te maken hebben.

Overdrukkraan.

8 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

Daalderop close-in blijkt een drukboiler te zijn......

Een andere oplossing is een sanitair expantievat plaatsen, dan druppelt de kraan ook niet meer.

Een sanitair expansievat heeft ook altijd een voordruk nodig, dus in het geval van een druklose installatie zal dit niet werken. En een sanitair expansievat is ook niet gratis.

Een mengkraan kost +- 30€, dus voor 50€ moet je de aanpassing wel kunnen uitvoeren.

Je zal zien dat die druklose mengkraan het nu bijzonder goed gaat doen en u vele jaren frustraties gaat geven dat ze niet kapot wil gaan 馃榿.

Je hebt niet goed gelezen, het is een drukboiler.

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Laforce Erwin

Even een andere "domme" vraag.

Als warmtebron wordt uiteraarde bodem gebruikt (captatienet 60cm onder de grond).
Warmteafgiftemedium = lucht. Wil dit dan niet zeggen dat de verdampte freon in het stralingsnet, in huis, zal gaan condenseren en zijn warmte afgeven in de verschillende ruimtes? En er geen water opgewarmd wordt als medium om dan het huis te verwarmen?

Hoe kan het afgiftemedium lucht zijn als het over vloerverwarming gaat?

Er klopt iets niet in uw uitleg.

Dab pomp steeds valt uit

15 reacties ·

Reactie van Laforce Erwin

Ik heb dezelfde drukregelaar op mijn pomp staan, toevallig ook van Cevo.

Na korte tijd werkte de regelaar niet meer en bleek er inwendig de elektronica verbrand. Heb toen een nieuwe gehad in garantie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende