Livios: Bouwen aan morgen


Laforce Erwin

  Lid sinds 26/08/2014

 • Bouwer
 • Lid sinds 26/08/2014
 • 1 vraag gesteld
 • 142 vragen beantwoord
 • 5 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 36 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Laforce Erwin
 • Bouwer | Woont in Grobbendonk
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Waarom een zonneboiler installeren als vogels aan de kabels pikken en de sensor dan stuk is.

Reactie van Laforce Erwin

Het draadje van de sensor zit bij mij geïntegreerd in de isolatie van de leidingen. Die isolatie heeft een zeer taaie rubberen omhulsel en kan door vogels niet beschadigd worden. Ik denk dus dat de uitvoering bij u van een minderwaardige kwaliteit is.

Luchtvochtigheid in nieuwbouwwoning

Reactie van Laforce Erwin


Als je klaagt over "rookgassen aangezogen" dan is je systeem niet degelijk geplaatst en staan de aanvoer/afvoeren te dicht bij elkaar 


Dat is pas flauwe kul.

Door de moderne houtkachels en pelletkachels, komt de rookgas veel kouder uit de schouw en valt die als een baksteen naar beneden, zodat de buren met hun ventillatiesysteem de rookgassen binnentrekken. Ik ondervind het hier regelmatig met aan beide kanten buren die stoken. Mijn in- en uitlaat van de ventillatie staan aan verschillende zijden van mijn woning. Hetzelfde effect zou ik hebben als ik een C systeem zou hebben.

Eindfactuur electriciteit igv zonnepanelen?

Reactie van Laforce Erwin

@Technoman,  het klopt NIET dan de meteropnamedatum wijzigt NAC verandering leverancier

Inderdaad, een tussentijdse meteropname verandert het tijdstip van de jaarlijkse opname niet. Ik zal nog iets anders zeggen: als een meteropname door Eandis afwijkt van de verwachtte meterstand, dan veranderen ze eenzijdig de meterstand op uw factuur zonder u zelfs op de hoogte te brengen of verdere vragen te stellen. Bij mij zelfs 4000kW. Ik was niet de enige, bij kennissen hebben ze het ook gedaan. Dat was na het plaatsen van PV panelen welke wel bij Eandis waren aangegeven.

Weersafhankelijke thermostaat of niet

Reactie van Laforce Erwin

De weersafhankelijk regeling dient juist om het comfort te verhogen. Een goed afgeregelde regeling resulteert in een constante binnentemperatuur terwijl de buitentemperatuur verandert. Dat wil zeggen dat elke verandering van de buitentemperatuur direct een verandering van de keteltemperatuur tot gevolg moet hebben. Een goede afregeling is natuurlijk  belangrijk. De curve moet overeenkomen met de isolatiewaarde van uw woning, de verwarmings toestellen en de gewenste binnentemperatuur. In de handleiding kan je vinden hoe je die instelt, verder fijnregelen kan wat tijd vragen. Uw installateur heeft niet de tijd om dit in perfectie uit te voeren. Een regeling die gemiddelden gebruikt zal nooit een goed resultaat kunnen leveren, maar deze functie zal waarschijnlijk kunnen uitgeschakeld worden.

Warmtepomp maar geen zonnepanelen?

Reactie van Laforce Erwin

Met de nieuwe eisen voor het EPB, worden bouwers bijna gedwongen om PV panelen te plaatsen. Na invoeren van de "slimme meters" zal je geen enkele financiële winst meer maken van de eigen geproduceerde elektriciteit. Het is een investering die je nooit terugverdiend. Uit milieu overwegingen zijn PV panelen natuurlijk goed. Als er schaduw op uw dak valt, dan heeft het plaatsen van PV panelen geen zin. Gas zal goedkoper zijn alhoewel niemand de prijsevolutie van gas kan voorspellen. Het EPB blijft belangrijk, laat deze eerst schatten voordat je beslist.

Recuperatie warmte van ventilatie via warmtepomp

Reactie van Laforce Erwin

Met een D systeem hoef je de ramen niet dicht te houden, heel de zomer staan de ramen open in mijn woning. In de winter is dit natuurlijk qua warmteverliezen niet interessant.

Met een C aan recuperatie doen kan als de uitlaat zich op een praktische plaats bevind, inderdaad is de inlaat van een warmtepompboiler een goed idee. Niet rechtstreeks aansluiten maar de lucht op afstand voor de inlaat laten blazen. De uitlaat van de warmtepompboiler moet dan wel en de ruimte waar die staat moet wel vrije uitlaat naar buiten hebben.

Varierend waterdebiet in verschillende appartement

Reactie van Laforce Erwin

Op de 7 e foto zie ik een aantal vernauwingen op de inlaat van de pomp.

Ik denk dat die ervoor zorgen dat er onvoldoende toevoer is bij veel afname, zodat de pomp suctieverlies krijgt.

Het heeft weinig zin om dikke leidingen aan te leggen als er dan ergens naar een kleinere diameter wordt overgegaan.

Slimme meters een feit: noodzaak of niet?

Reactie van Laforce Erwin

Als de slimme meters een feit zijn, zullen we merken dat we 90% van onze productie op het net zetten om er later terug af te nemen. Bij de voorgestelde tarieven waarbij je 5 x zoveel betaald voor de elektriciteit die je afneemt tov de prijs van de elektriciteit die je afneemt, gaan we een rekening moeten betalen die zo groot is dat een installatie van PV panelen nooit nog iets gaat opbrengen, erger nog, de investering zal zich nooit terugverdienen. De enige reden om nog PV panelen te plaatsen zal bij nieuwbouw zijn om de strenge EPB normen te halen.

Als we als PV eigenaars ons niet organiseren en als groep hierop reageren, zullen we dit lot ondergaan. Het is vijf voor twaalf, we moeten nu reageren!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende