Laforce Erwin

Lid sinds 26/8/2014

  • Bouwer
  • 1 vraag gesteld
  • 213 vragen beantwoord
  • 22 vragen goed beantwoord
  • 46 bedankjes ontvangen
  • 2 leden bedankt
Laforce Erwin Bouwer

Geschiedenis

Krassen op zonnepanelen.
3 reacties · · #Energie
Reactie van Laforce Erwin

Mijn zonnepanelen zijn al 2x gedemonteerd en terug geplaatst. Geen krassen gemaakt hierbij.

Ik vermoed dat jij 2e keus panelen hebt gekregen.

Niet mee akkoord gaan, stuur ze een ingebrekestelling en eis nieuwe panelen.

Bekijk
Ventilatie oudere huizen
17 reacties · · #Ventilatie
Reactie van Laforce Erwin

Ik zeg niet dat je geen ventillatie moet plaatsen, ik zeg dat je best de luchtlekken in kaart kan brengen en zoveel mogelijk dichten.

Bekijk
Reactie van Laforce Erwin

Je mag maar 5000kWh per fase in het net steken, dus zal je een 2of 3- fase omvormer moeten plaatsen. Als je ( later ) ook batterijen wil plaatsen, zal de omvormer daar voor moeten voorzien zijn denk ik. De leverancier is daar de beste plaats om info te krijgen.

Bekijk
Reactie van Laforce Erwin

Een warmtepomp is alleen aangewezen als je een goed geïsoleerde woning hebt. Een warmtepomp heeft slechts een goed rendement als er op lage temperatuur wordt gewerkt. Om radiatoren of convectoren te voeden is die temperatuur te laag. Dus bij vloerverwarming of eventueel oversized radiatoren kan je een warmtepomp gebruiken. Anderzijds blijkt gas zoveel goedkoper dan elektriciteit, dat je met een warmtepomp geen voordeel doet, zelfs niet als je ook zonnepanelen  plaatst nu de digitale meter zijn intrede doet.

Bekijk
Schimmel gegoten betonkelder nieuwbouw
4 reacties · · #Ventilatie
Reactie van Laforce Erwin

De ventilatie buizen zijn toch goed verdeeld over de keldermuren? Ze zijn toch goed vrij? Spinnenwebben kunnen het luchtdebiet erg beperken.

Er bestaan buisventillatoren, als je in 1 van de ventilatiebuizen zo een buisventillator plaatst kan je het ventilatiedebiet van de kelder behoorlijk verhogen en zou het probleem moeten verdwijnen.

Bekijk
Reactie van Laforce Erwin

Vroeger werden de mensen niet oud, 65 jaar pensioenleeftijd was dan ook niet voor iedereen haalbaar.

Niemand sterft van fijn stof, we sterven van kanker, hoe langer hoe meer.

Het is niet omdat mijn buur geniet van goedkope gezellige warmte dat ik in zijn rook moet leven.

De wetgeving ivm ventilatiesystemen zou ook moeten bevatten dat de omgeving zuiver is. Zolang men bij brand zegt dat men de ramen moet sluiten en niet dat men zijn ventilatiesysteem moet afzetten, bewijst dat de meerderheid van de bevolking geen weet heeft van de verplichte ventilatiesystemen.

Bekijk
Reactie van Laforce Erwin

Koelen via de vloerverwarming lijkt leuk, maar in een kinderdagverblijf niet doen, kinderen moeten op een warme vloer zitten, niet op een koude, dat is nl erg onaangenaam.

De geothermische installatie zal erg duur zijn, bijkomende zonnepanelen zijn ook een bijkomende kost welke niet opbrengt want als je verwarming nodig hebt, brengen de panelen niets op, terugtellende meter is ook verleden tijd. Dus bespaar u een hoop kosten en miserie en neem gewoon een gasinstallatie.

Bekijk
Reactie van Laforce Erwin

Een woning van 1905 heeft massieve muren. Die stralen in de winter de koude uit. Daarom zal je een verwarming nodig hebben welke op hoge temperatuur werkt zoals radiatoren of convectoren. Vloerverwarming is zeker niet geschikt en een warmtepomp al helemaal niet. Een warmtepomp is niet geschikt om hoge temperaturen te genereren. Zeker zonder zonnepanelen wordt dit heel duur in verbruik.

Een slecht idee om de muren niet te isoleren.

Bekijk