Livios: Bouwen aan morgen


Lady DIY

  Lid sinds 15/10/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 15/10/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 5 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 2 leden bedankt


Lady DIY
 • Andere particulier | Woont in Steenokkerzeel

Geschiedenis


SOS hangtoilet

11 reacties ·

Reactie van Nick 61

Tja , keuzes moeten er nu eenmaal gemaakt worden indien je het perfect wil oplossen denk ik toch dat er kap en breekwerk aan te pas zal komen , trouwens de boorgaten van het vorig toilet zullen nu ook zichtbaar zijn in je vloer misschien een goede gelegenheid om toch alles aan te passen , de afvoer zal dan wel in de chappe ingewerkt zijn . 

SOS hangtoilet

11 reacties ·

Reactie van Lady DIY

De boorgaatjes zijn klein en net in een voeg, dus die werk ik netjes weg. Daar ligt toch een matje over en bevinden zich onder toilet, dus ga je niet opmerken hoor. 

SOS hangtoilet

11 reacties ·

Reactie van Charel

Beste,

Je zou eigenlijk eens de buitendoormeter van de in de vloer zittende buis moeten meten. Ik vermoed 90 mm, maar meten is beter dan vermoeden. Als het inderdaad 90 mm is dan zou ik toch koste wat het kost aan moeite de vloerafwerking rond die buis weghakken. Als je daar een vrije voeg van +/- 1 cm kunt maken dan kan je daar een mofeind van een bocht overschuiven. Je kan dat doen met een smal beiteltje of met een stevige oude schroevendraaier. Dat is zowat de enige moeilijkheid, de rest zal dan een fluitje van een cent zijn.

Wat dat oude potstuk betreft: Die zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, immers de elasticiteit om zich blijvend waterdicht aan te passen aan een nieuwe buis of wat dan ook is er inmiddels uit. Ook de bovenkant ervan is veel te ruim voor een buis of hulpstuk van 90 mm en dan zou je met nog eens bijkomende overgangen moeten gaan werken. 

Trouwens hierboven is er ook al gewezen op het feit dat dit hulpstuk niet zal kunnen wegvallen achter de omkasting van het binnenwerk van de wc.

SOS hangtoilet

11 reacties ·

Reactie van Wallie De Walrus

Beste,

Ik wil me ook aansluiten bij Charel. Kap +/- 1cm tegel weg rondom de oude buis. Zo kan je een mof plaatsen over de bestaande buis (die naar alle waarschijnlijkheid Ø90 zal zijn). Waarop je dan via een MF bocht van 45° kan verder gaan. De afgekapte tegel zal toch uit het zicht onttrokken worden eenmaal de gyprocafwerking geplaatst is rondom het hangtoilet. 

Het feit dat het geberit-frame iets verder van de muur staat dan dat de bijgeleverde draadstangen zijn, hoeft geen probleem te zijn. Bij mij thuis had ik hetzelfde probleem (omwille van bouwtechnische redenen) en heb ik de bestaande draadstang gewoon verlengd mbv een nieuw stukje draadstang (M12) en een koppelmoer (zie bijgevoegde foto).

Groeten,

Jan

SOS hangtoilet

11 reacties ·

Reactie van roland s

Beste

Wat ik zie op de eerste foto kom je niet te hoog uit met je geberit afvoer want normaal staat er merkteken op de constructie en dat word geplaats op 1 meter boven de afgewerkte vloer.Ik zou u aanraden om de vloer voorzichtig rond de buis te verwijderen en een mof te steken maar geen pvc lijmmof,er zijn moffen met dichtingsring in het zelfde materiaal als van de buis met bocht van geberit te krijgen in de handel. ik zou ook niet te veel bochten gebruiken omdat het  problemen gaat geven met de hoogte voor wc.De normale hoogte voor een aansluiting van wc is 18 cm boven de vloer center van de buis gemeten dan kom je op een zithoogte van ongeveer 42 cm hooger mag maar niet teveel.Als de ruimte van uw wc groot genoeg is dan zou ik langere bevestigingen kopen om het hangtoilet aan de muur te bevestigen.Het enig dat je dan nog moet doen is een houten kader maken dat gelijk komt met de voorkant van uw hangtoilet. veel sucses